Voxtra - Muziekpublique Raphaël De Cock (keelzang)
Zoeken:

Voxtra

De CD ’The Encounter of Vocal Heritage’ kwam uit in september 2016

Voxtra is een ambitieus project waarin de wonderlijkste zangtradities elkaar ontmoeten. In een fusie die geen fusie is – iedere traditie blijft bijzonder herkenbaar – ontdekken we de snikkende iso-polyfonie uit Albanië, de rurale cantu a tenore uit Sardinië, de Beko-stijl uit Zuid-Madagascar, rune-liederen en joik uit Finland en de verhalende volkszang uit België. Naast diepe emotie en gewaagde combinaties luister je naar opzwepende dansen met de nodige humor in een voorstelling die nooit verveelt.

Voxtra gaat op zoek naar raakvlakken tussen de verschillende tradities: een bepaalde vers, gelijkaardige harmonieën, een melodie die doet denken aan een andere... De Sarden jodelen niet zoals een Malagassiër, maar ze ondersteunen de zang van Talike met hun vocale polyfone weefsel. Anu zingt niet in het Albanees met het Gjini-ensemble maar laat de liederen van haar jeugd in Finland weerklinken als een echo van de polyfonie. Met Voxtra treden de tradities in dialoog met elkaar, worden hun gelijkenissen hoorbaar, en ligt de nadruk tegelijkertijd op hun uniciteit.

Artiesten

- Raphael De Cock: België
- Anu Junnonen : Finland
- Talike Gellé : Madagascar
- Tenore de Monte Arvu : Sardinië. Domenico Nanu, Ivo Deledda, Tore Deledda, Manuela Deledda, Giovanni Carta
- De Gjini Familie : Albanië. Gramoz, Brihans & Ylber Gjini

Uit de pers

fRoots (Andrew Cronshaw) - jan/feb 2017

"Each singer is full of individuality and ability, and there’s not a weak or even similar-sounding track on an album that flows beautifully through its bountiful 23 tracks"

De Subjectivisten : Voxtra-The Encounter of Vocal Heritage (24-10-2016)

"Ze laten een verpletterende indruk achter en zorgen dikwijls voor bergen kippenvel met hun wereldse pracht."

> Persoverzicht

Info en booking

Louise Janssens - louise@muziekpublique.be, 02 / 217.26.00

Photo : ©Dieter Telemans

Queimada : Duo Brabants Bauweraerts | Bal Barbare | A Contrabanda

Folkbal

Er gaat niets boven een goede Queimada om het nieuwe seizoen van Muziekpublique te beginnen! De ingrediënten van deze editie zijn eenvoudig: we starten het bal met het duo Brabants Bauweraerts. In (...)

>> Meer Lezen

Adnan Joubran (Palestina)

Eigen project van de jongste broer van het trio Joubran

Trio Joubran staat wereldwijd bekend om zijn virtuoos meesterschap én samenspel op de oud (oosters snaarinstrument). Het bracht de drie broers Joubran op jonge leeftijd tot in de meest (...)

>> Meer Lezen

Qotob Trio (Be/Sy) | cd-voorstelling ‘Entity’

CNCD-11.11.11 concert en cd-voorstelling

Dit jaar staan vluchtelingen en migratie centraal in de campagne van 11-11-11. Om deze campagne te steunen organiseert CNCD (de Franstalige 11-11-11) een concertavond met Qotob Trio. Qotob (...)

>> Meer Lezen