De keuze van Serigne Thiam (cursus kalebas) - Muziekpublique De keuze van Serigne Thiam (cursus kalebas)
Zoeken:

Extra

De keuze van Serigne Thiam (cursus kalebas)

De favoriete muziek van onze leraars
© Marc Gysens

Onze leraar Serigne Thiam verkent voortdurend nieuwe technieken op de kalebas, waarschijnlijk de meest compacte en draagbare ’drumkit’. Net voor de start van het nieuwe cursusjaar vroegen we hem om voor ons enkele van zijn favoriete muziekvideo’s toe te lichten. We krijgen een geliefde zanger uit Mali, een calebas-virtuoos uit Mali, de traditionele techniek van toearegs en een ontmoeting tussen Niger en Bretagne.

"Salif Keita is één van de beste zangers van Afrika. Dit zachte nummer beluister ik vaak thuis en begeleidt het dan op kalebas".

"Deze video is een goede introductie op de kalebas: verschillende types, de oorsprong, klankmogelijkheden,... Ali Diarra heeft een gevarieerde techniek en probeert een maximum aan klankmogelijkheden te exploreren, zonder gebruik te maken van ringen of stokken. Zijn aanpak sluit erg aan bij mijn visie."

"In deze mooie ontmoeting tussen muzikanten uit Niger en een Bretoense fluitist, wordt het bewijs geleverd dat de kalebas perfect niet-Afrikaanse muziekstijlen kan begeleiden."

"Een mooi duet. Deze toeareg-muzikanten gebruiken in hun traditie enkel de handpalmen."

MEER INFO over cursus kalebasOpmerkingen | Reageren

Belem & The MeKanics

Nieuwe creatie van Didier Laloy & Walter Hus

Didier Laloy is terug met een nieuwe creatie en een nieuw album: Belem & the Mekanics. Accordeonist Didier Laloy vernieuwt de wereld van Belem, zijn beroemde duet met de celliste Kathy Adam. (...)

>> Meer Lezen

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italië/Albanië)
The World Music Chain #2: Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Mauretanië)

CD-release ‘Novilunio’

Toen de Italiaanse zangeres Maria Mazzotta en de Albanees Redi Hasa hun eerste album bij Muziekpublique kwamen voorstellen, lieten ze een enorme indruk na met een dialoog tussen stem en cello die (...)

>> Meer Lezen

Hamilton De Holanda trio (Brazilië)

Chora Bruxelas Festival

We zijn bijzonder vereerd om met Hamilton de Holanda opnieuw één van de grootste mandolinespelers ter wereld te mogen ontvangen in het kader van ‘Chora Bruxelas Festival’ dat plaats vindt van 7 tot 9 (...)

>> Meer Lezen