De keuze van Patricia Hernandez (cursus boleadoras) - Muziekpublique De keuze van Patricia Hernandez (cursus boleadoras)
Zoeken:

Extra

De keuze van Patricia Hernandez (cursus boleadoras)

De favoriete muziek van onze leraars
© Marc Gysens

Onze lerares boleadoras (percussie-instrument uit het noordoosten van Argentinië ), Patricia Hernandez, toerde in Europa met Cirque du Trottoir en maakte deel uit van Cirque du Soleil met een boleadoras-act in de voorstelling « Saltimbanco ». Op dit moment zit Patricia in verschillende projecten van Cie Zacatan: Amalgama, Mambu, Tierra en Nahui-Ollin. Net voor het nieuwe seizoen begint vroegen we haar naar haar favoriete muziek- en dansfragmenten: van Cirque du Soleil tot een wonderkind.

"Adriana Pegueroles was mijn partner in Cirque du Soleil in 2003/2004. Hier is ze in duo met Luiz Lopez (Luchyn) die me in Montreal gedurende enkele weken gecoacht heeft voor ik bij Cirque du Soleil ging."

"Dit fragment inspireert me door haar schoonheid, de trage bewegingen die ons uitnodigen om te ademen, de perfectie in alle kleinste details, de choreografie en de lichamen die gevormd zijn door alle repetities. Je vindt de esthetiek zowel in de dans als bij de muzikant, die zijn instrument bespeelt terwijl hij elke beweging keer op keer benadrukt. Op dezelfde manier wekken ook sporters bewondering op. Zonder schoonheid te zoeken, stralen ze die vaak echt uit. Je hoeft maar de vertraagde beelden van voetballers, hordenlopers, speerwerpers... te bekijken."

"Er zijn eigenlijk te veel muzikanten die me raken, om te kunnen kiezen. Wat ik zo leuk vind aan dit fragment, zijn de fles wijn en de twee glazen die de muzikanten -uiteraard na hun concert- gaan leegdrinken. Bovendien is het ook gewoon mooie muziek."

"Dit jongetje met duizend gezichtsexpressies straalt in zijn zang zo veel maturiteit uit die hij dan nog volop deelt met iedereen rond hem."

MEER INFO over de cursus boleadorasOpmerkingen | Reageren

Queimada: Trio 14 (BE), Bargainatt (FR), A Contrabanda

Bal folk

Dit bal folk walst op de vibraties van violen. Met Bargainatt halen we één van de strafste jonge balgroepen uit Frankrijk naar ons land en het al even jonge Belgische Trio 14 komt zijn eerste cd (...)

>> Meer Lezen

Belem & The MeKanics

Nieuwe creatie van Didier Laloy & Walter Hus

Didier Laloy is terug met een nieuwe creatie en een nieuw album: Belem & the Mekanics. Accordeonist Didier Laloy vernieuwt de wereld van Belem, zijn beroemde duet met de celliste Kathy Adam. (...)

>> Meer Lezen

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italië/Albanië)
The World Music Chain #2: Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Mauretanië)

CD-release ‘Novilunio’

Toen de Italiaanse zangeres Maria Mazzotta en de Albanees Redi Hasa hun eerste album bij Muziekpublique kwamen voorstellen, lieten ze een enorme indruk na met een dialoog tussen stem en cello die (...)

>> Meer Lezen