A Song a Day : Yahya Mojtaba (tar) - Muziekpublique A Song a Day : Yahya Mojtaba (tar)
Rechercher :

10 years Muziekpublique

mardi 29 mai 2012

A Song a Day : Yahya Mojtaba (tar)

Chor-Zandegi

Yahya bespeelt de setar en de tar, twee Iraanse instrumenten die zich in de Belgische koude toch wat gedesoriënteerd voelen. Op 15-jarige leeftijd begon Yahya met klarinet, maar zijn fascinatie met klassieke Iraanse muziek nam al gauw de bovenhand. Onder begeleiding van grote meesters heeft hij zich dan ook toegelegd op zang en het spelen van tar en setar. Yahya werkte samen met grote Iraanse zangers en heeft zelfs een paar cd’s op zijn naam staan. In België speelt hij vooral met de groep ‘Parsian’. Zich warme aarde inbeeldend, speelt Yahya zijn eigen compositie op tar en zingt in het Farsi over dromen, de liefde, de natuur en vriendschap.

- Beeld : Rafael Serenellini, Justine vande Walle, Zeno Graton
- Geluid  : Cédric Plisnier, Arthur Benedetti
- Productie  : Jacoba Kint, Morgane Mathieu
- Technische Coordinatie : Mathieu AlexandreCommentaires | Ajouter

Photis Ionatos | Angelique Ionatos

Présentations des cds Périples & Reste la Lumière

Ce concert est une belle histoire de liens familiaux et d’amour. Amour fraternel, amour pour la musique et les mots et amour pour un pays, la Grèce. C’est aussi une histoire un peu triste, qui fait (...)

>> Lire l'article

Queimada : Gregory Jolivet & Andy Cutting | Les poufs à cordes | A Contrabanda

Bal Folk

La Queimada est de retour… Un grand classique des bals folk de nos contrées. La recette est simple : d’excellents groupes côtoient un public heureux de pouvoir renouer avec les plaisirs de la danse (...)

>> Lire l'article