A Song a Day: Samba Django (gitaar en zang) - Muziekpublique A Song a Day: Samba Django (gitaar en zang)
Zoeken:

10 years Muziekpublique

maandag 30 April 2012

A Song a Day: Samba Django (gitaar en zang)

Teddungal (improvisatie)

Zanger-gitarist-componist Samba is een oude bekende bij Muziekpublique. Hij zingt in het Peul, maar zijn muzikale invloeden omvangen ook Afrikaanse blues, Afrobeat, en West-Afrikaanse muziek in het algemeen. Sinds 2002 woont hij in Brussel en laat zich dan ook inspireren door het leven hier. Samba kent Muziekpublique al –naar eigen zeggen- van voor haar geboorte. Dit liedje, waarvan de titel betekent ‘honoreren van vriendschap en respect’, schreef hij dan ook speciaal voor de verjaardag van dit ‘huis van en voor artiesten’. Hij wenst Muziekpublique een goed jaar en een goede gezondheid, hoopt dat de toekomst nog beter wordt dan het verleden en bidt dat de organisatie nog een lang leven te wachten staat.

- Beeld : Rafael Serenellini, Justine vande Walle, Margot Locatelli
- Geluid : Kobe Goudeseune , Jules Duys
- Productie : Jacoba Kint, Bee Hugyecz
- Technische coördinatie: Mathieu AlexandreOpmerkingen | Reageren

Yorkston-Thorne-Khan (UK-India)

East meets west

James Yorkston is een invloedrijke singer/songwriter uit de Schotse folkscene, Suhail Yusuf Khan is een sarangispeler en klassiek geschoolde zanger uit New Delhi en Jon Thorne werd vooral bekend (...)

>> Meer Lezen

Gulzoda (Oezbekistan)

+ The World Music Chain#1: Vardan Hovanissian & Asad Qizilbash

Met haar krachtige stem gepaard aan het nodige gevoel voor nuance en een ijzersterke podiumprésence liet de jonge zangeres Gulzoda Khudoinazarova in 2016 een bijzondere indruk na op Womex, de (...)

>> Meer Lezen

Stella Chiweshe (Zimbabwe)

Koningin van de Mbira

Veel artiesten beweren ‘trance music’ te spelen, maar Zimbabwe’s Stella Chiweshe is the real thing. Delen van haar repertoire komen recht van de religieuze rituelen van het Shona volk. In Zimbabwe (...)

>> Meer Lezen