Rechercher :

Cursussen

Kanun

Souhad Najem
© Marc Gysens

De kanun is weinig bekend bij het westerse publiek, maar in het oosten gaat het om één van de belangrijkste instrumenten. Net zoals zijn verre neef, de piano, wordt de kanun door velen gespeeld maar door weinigen beheerst.

De leraar

Souhad Najem behoort zonder enige twijfel bij de allergrootste kanun meesters. Hij was student aan het Conservatorium van Bagdad. Daarna werd hij leraar in Irak, Tunesië en sinds enkele jaren in België. Zijn handboeken worden beschouwd als referentiewerken voor de didactiek van de kanun. Het mag duidelijk zijn dat Souhad het les geven bijzonder serieus neemt. Zijn leerlingen wonnen allerlei wedstrijden op nationaal en internationaal niveau en zijn verspreid over de hele wereld.

De lessen

Souhad hanteert een wetenschappelijk onderbouwde en academische methode om de kanun aan te leren. Hij leert je de techniek te beheersen aan de hand van zijn eigen oefeningen (uit zijn handboek). Op die manier verkent de leerling het Turkse, Arabische en zelfs het Europese repertoire. Souhad geeft lessen aan absolute beginners en aan gevorderden, voor kinderen zowel als voor volwassenen.

Instrument

Er is een oefen-instrument aanwezig tijdens de les. Via Souhad kan je een instrument verkrijgen aan een zeer voordelige prijs.

Notenleer

Nee, maar het biedt een meerwaarde.

Prijs

JPEG - 9.2 ko

Betalingsmodaliteiten en voorwaarden

Kalender

PDF - 32.2 ko

Indien nodig kan de leraar in samenspraak met de leerlingen de kalender wijzigen.

De lessen gaan door op dinsdag (tussen 17u00 en 22u00), op donderdag (tussen 17h00 en 22h) en op zaterdag (tussen 12.00u en 18.00u) in het Maria-Boodschaplyceum (Moutstraat 22, 1000 Brussel).

Kom kennis maken met de leraar op dinsdag 19 september 2017 tussen 18u en 21u en geniet van een gratis kennismakingsles.

Video : De leester zelf


mardi

Kanoun : 17:30 - 22:00

jeudi

Kanoun : 17:30 - 22:00

samedi

Qanûn : 12:00 - 18:00


Commentaires | Ajouter

SOLD OUT ! Bal & Basta ! Duo Laloy-Letron | Snaarmaarwaar

Bal Folk

Double-affiche de qualité pour ce bal folk du dimanche au Pianofabriek ! Il était sans doute écrit quelque part que Didier Laloy, élève de Bruno Letron à ses 13 ans, allait un jour jouer avec ce (...)

>> Lire l'article

En route vers le deuxième trimestre de l’académie !

Les nouveaux étudiants sont toujours les bienvenus

Le premier trimestre de l’académie de la musique du monde de Muziekpublique est terminé. Mais ne vous inquiétez pas car les cours commencent déjà pour un deuxième trimestre ! Les nouveaux étudiants (...)

>> Lire l'article

Un cadeau original !

Offrez l’un des 4 Pack CD’s de Muziekpublique

Muziekpublique vous propose un cadeau original pour Noël cette année : Offrez l’un des 4 PACKS des CD’s de Muziekpublique à vos amis, famille, proches... ou à vous-même ! Choisissez parmi 4 packs (...)

>> Lire l'article

Concerts

Concerts