Rechercher :

Cursussen

Kanun

Souhad Najem
© Marc Gysens

De kanun is weinig bekend bij het westerse publiek, maar in het oosten gaat het om één van de belangrijkste instrumenten. Net zoals zijn verre neef, de piano, wordt de kanun door velen gespeeld maar door weinigen beheerst.

De leraar

Souhad Najem behoort zonder enige twijfel bij de allergrootste kanun meesters. Hij was student aan het Conservatorium van Bagdad. Daarna werd hij leraar in Irak, Tunesië en sinds enkele jaren in België. Zijn handboeken worden beschouwd als referentiewerken voor de didactiek van de kanun. Het mag duidelijk zijn dat Souhad het les geven bijzonder serieus neemt. Zijn leerlingen wonnen allerlei wedstrijden op nationaal en internationaal niveau en zijn verspreid over de hele wereld.

De lessen

Souhad hanteert een wetenschappelijk onderbouwde en academische methode om de kanun aan te leren. Hij leert je de techniek te beheersen aan de hand van zijn eigen oefeningen (uit zijn handboek). Op die manier verkent de leerling het Turkse, Arabische en zelfs het Europese repertoire. Souhad geeft lessen aan absolute beginners en aan gevorderden, voor kinderen zowel als voor volwassenen.

Instrument

Er is een oefen-instrument aanwezig tijdens de les. Via Souhad kan je een instrument verkrijgen aan een zeer voordelige prijs.

Notenleer

Nee, maar het biedt een meerwaarde.

Prijs

JPEG - 9.2 ko

Betalingsmodaliteiten en voorwaarden

Kalender

PDF - 32.2 ko

Indien nodig kan de leraar in samenspraak met de leerlingen de kalender wijzigen.

De lessen gaan door op dinsdag (tussen 17u00 en 22u00), op donderdag (tussen 17h00 en 22h) en op zaterdag (tussen 12.00u en 18.00u) in het Maria-Boodschaplyceum (Moutstraat 22, 1000 Brussel).

Kom kennis maken met de leraar op dinsdag 19 september 2017 tussen 18u en 21u en geniet van een gratis kennismakingsles.

Video : De leester zelf


Commentaires | Ajouter

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italie/Albanie)
The World Music Chain #2 : Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Mauritanie)

CD-release ‘Novilunio’

Nous l’attendions depuis longtemps, le voilà enfin : le nouvel album de Redi Hasa et de Maria Mazzotta ! Leur concert sera donc probablement tout autant attendu, et il y a de quoi. Sur ce nouveau (...)

>> Lire l'article

Hamilton De Holanda (Brésil)

Chora Bruxelas Festival

Dans le cadre du ‘Chora Bruxelas Festival’, festival de choro qui a lieu à Bruxelles du 7 au 9 décembre, nous sommes très honorés d’accueillir le grand joueur de mandoline, Hamilton De Holanda. Hamilton (...)

>> Lire l'article

Canzoniere Grecanico Salentino (Italie)

Cd-release ‘Canzoniere’

Muziekpublique est très heureux d’accueillir à nouveau le collectif Canzoniere Grecanico Salentino dans sa folle volonté de propagation des bienfaits de la tarentelle et de la pizzica à travers le (...)

>> Lire l'article