Rechercher :

Cursussen

Oost-West Ensemble

Elias Bachoura en Wouter Vandenabeele
© Marc Gysens

Wouter Vandenabeele en Elias Bachoura gaan van start met een nieuw leerlingenensemble. Het zijn muzikale vrienden die samen al heel wat waters doorzwommen. Je kan hen samen aan het werk zien bij Olla Vogala en het Ghent Folk Violin Project (GFVP). Wouter werd groot in de Europese folkmuziek en Elias is een meester in de oosterse traditionele en volksmuziek. Allebei kijken ze maar al te graag over het muurtje en werden ze muzikale reisgezellen.

Door oosterse muziek te spelen, leerde Wouter veel bij over zijn eigen folkmuziek en andersom geldt hetzelfde ook voor Elias. Zo ontdekten ze dat Oosterse en Westerse traditionele muziek heel wat gelijkenissen vertonen en dat ze eigenlijk deel uitmaken van een groter gedeeld repertoire.

Het ensemble

Wouter en Elias leren je westerse en oosterse muziek spelen en alles daar tussenin ligt. Het geheel zal klinken als een kamermuziekensemble zonder grenzen.

Het ensemble is vooral bedoeld voor : ud, violen, lichte percussie, fluiten, accordeons... Als je een ander instrument speelt en je zou toch graag aansluiten, neem dan contact op.

De leraren

Elias Bachoura is een leerling van de Irakese oudlegende Munir Bashir. Hij studeerde oud aan het Conservatorium van Damascus in zijn geboorteland Syrië. waarna hij Westerse compositie ging studeren in Brussel bij professor Daniel Capellitti. Hij treedt op met Olla Vogala en werkt ook met het Pandora Ensemble, dat Middeleeuwse muziek brengt. Zijn dubbele muzikale kennis, Oosters en Westers, maken hem tot een bijzonder kritisch en aandachtig muzikant die intelligentie aan gevoel koppelt.

Wouter Vandenabeele is een internationaal erkend violist, arrangeur en componist. Hij speelde concerten aan de zijde van de Senegalese peulviolist Issa Sow, leidde het prestigieuze Hadzidakis-project voor de Olympische Spelen in Athene in 2004, maakte een 20-tal cd’s, speelde al honderden optredens met Ambrozijn en zijn wereldorkest Olla Vogala en zat achter het Marokkaans-Vlaams project Brared Ataï met concerten in zowel Marokko als hier. Hij werkte samen in Zuiderwind (EMI) met Zuidafrikaanse muzikanten en speelde ook daarmee tal van concerten in België en Zuid Afrika (o.a. in Soweto).

Hij is bovendien een gewaardeerd lesgever : als artistiek leider op het internationaal jongerenmuziekkamp Flanders Ethno en lesgever bij de AKDT, jeunesse musicale in Cyprus, op de Folk- en Jazz-stages van Muziekmozaïek of als dirigent van de samenspelklas op de jaarlijkse zomerse volksmuziekstage in Gooik. Sinds september 2005 geeft hij ook les folkviool aan de muziekacademie van Sint-Niklaas en leidt hij het jongerenorkest Transpiradansa.

Uurrooster

Wekelijks op woensdag van 19.30u - 21.00u.

Kom naar de gratis kennismakingsles op woensdag 20 september 2017 van 19u30 tot 21u, om kennis te maken met de leraren en om na te gaan of dit ensemble echt iets voor jou is.

Kalender

PDF - 32.2 ko

Prijzen

JPEG - 12.1 ko

Betalingsmodaliteiten en voorwaarden

Wil je je nog meer verdiepen in de muziek uit het Midden-Oosten, dan raden we je aan de complementaire les "Midden-Oosters Koor & Muziektheorie" te volgen. Deze les is gratis voor leerlingen Oost-West Ensemble en Oud


Vous pouvez vous inscrire à partir du lundi 21/08/2017.

Les élèves sont invités à s’inscrire en ligne via le formulaire d’inscription qui se trouve au bas de cette page. Vous recevrez ensuite un mail avec les informations concernant le payement.

L’inscription n’est validée qu’après réception du payement. Le montant doit nous parvenir avant le début des cours.

Si vous désirez vous inscrire à un cours alors qu’il a déjà commencé, merci de prendre contact avec nous afin de voir si une réduction est possible.

L’affiliation à la carte de membre de Muziekpublique est obligatoire pour s’inscrire à un cours mais n’est pas comprise dans le prix du cours. Pendant l’année scolaire, on vous demandera de vous la procurer. Plus d’info sur la carte de membre.

Plus d’infos pratiques sur les cours et les payements.

Contact via mail à cours@muziekpublique.be. Les inscriptions seront traités à partir du 21/08/2017.


Commentaires | Ajouter

Belem & The MeKanics

La nouvelle création de Didier Laloy & Walter Hus

Didier Laloy nous revient avec sa nouvelle création et un nouvel album : Belem & the Mekanics. Didier Laloy réinvente l’univers de Belem (son célèbre duo avec la violoncelliste Kathy Adam) au (...)

>> Lire l'article

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italie/Albanie)
The World Music Chain #2 : Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Maurétanie)

CD-release ‘Novilunio’

Nous l’attendions depuis longtemps, le voilà enfin : le nouvel album de Redi Hasa et de Maria Mazzotta ! Leur concert sera donc probablement tout autant attendu, et il y a de quoi. Sur ce nouveau (...)

>> Lire l'article

Hamilton De Holanda (Brésil)

Chora Bruxelas Festival

Dans le cadre du ‘Chora Bruxelas Festival’, festival de choro qui a lieu à Bruxelles du 7 au 9 décembre, nous sommes très honorés d’accueillir le grand joueur de mandoline, Hamilton De Holanda. Hamilton (...)

>> Lire l'article