Ney (Arabische fluit) - Muziekpublique Ney (Arabische fluit)
Zoeken:

Cursussen

Ney (Arabische fluit)

Tammam Alramadan
© Greet Brauwers

De Ney (Arabische fluit)is het oudste instrument in de Arabische en Oosterse muziek. Men vermoedt dat het instrument 5000 jaar geleden is ontstaan. Naast de ûd, de qanûn en percussie, is de Ney een onderdeel van de klassieke opstelling in de Arabische muziek. Tegenwoordig is de Ney een belangrijk instrument in de Arabische orkesten. Het is heel populair in onder andere Turkije, Iran en Egypte.

Er zijn veel experimenten gedaan om de Ney academisch te benaderen en het instrument te integreren in orkesten, jazz ensembles en film soundtracks. Er bestaan in Turkije, Egypte en Iran meerdere cursussen om Ney te leren spelen.

De lessen

Beginners en gevorderde studenten krijgen de kans om dit geweldige instrument te leren spelen onder toezicht van Tammam.

In het begin ligt de nadruk op de blaastechniek en oefenen we met verschillende arabische toonladders. Wanneer je de techniek onder de knie hebt, kunnen we aan de slag met Arabische en Turkse muziek. Uiteraard komt ook het typische repertoire uit Aleppo (Syrië) aan bod.

Kennis van notenleer is een voordeel maar geen noodzaak.

De lessen zijn individueel en duren wekelijks een half uur. Met de leraar kan je de lesuren afspreken.

Tammam Alramadan

Tammam heeft zijn studies in 2010 in de muziekschool van Aleppo afgerond. Hij was actief als ney-leraar en hij was ook lid van verschillende ensembles, zoals: Wajd, Ramal, Aleppo Ensemble, Shams Orchestra (Musical Conservatory in Damascus) en Aleppo Orchestra for Arabic Music. Als solist heeft hij in meerdere soundtracks van Syrische tv-shows gespeeld. Hiernaast heeft hij met het Brokar-ensemble en Wajd in zowel Arabische landen als in Europa opgetreden. Tenslotte deed hij mee aan het project "Refugees for Refugees", en als solist treedt hij veel op op muzikale festivals over de hele wereld.

Kalender

De lessen gaan door op woensdag in het Maria-Boodschaplyceum (Moutstraat 22, 1000 Brussel) tussen 17u en 21u. Maak een afspraak van een half uur les per week met Tammam.

De gratis kennismakingsles gaat door op woensdag 20 september 2017 tussen 18u en 21u.

PDF - 32.2 kB

Prijs

JPEG - 9.2 kB

Betalingsmodaliteiten en voorwaarden

Wil je je nog meer verdiepen in de muziek uit het Midden-Oosten, dan raden we je aan de complementaire les "Midden-Oosters Koor & Muziektheorie" te volgen.


Opmerkingen | Reageren

Belem & The MeKanics

Nieuwe creatie van Didier Laloy & Walter Hus

Didier Laloy is terug met een nieuwe creatie en een nieuw album: Belem & the Mekanics. Accordeonist Didier Laloy vernieuwt de wereld van Belem, zijn beroemde duet met de celliste Kathy Adam. (...)

>> Meer Lezen

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italië/Albanië)
The World Music Chain #2: Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Mauretanië)

CD-release ‘Novilunio’

Toen de Italiaanse zangeres Maria Mazzotta en de Albanees Redi Hasa hun eerste album bij Muziekpublique kwamen voorstellen, lieten ze een enorme indruk na met een dialoog tussen stem en cello die (...)

>> Meer Lezen

Hamilton De Holanda trio (Brazilië)

Chora Bruxelas Festival

We zijn bijzonder vereerd om met Hamilton de Holanda opnieuw één van de grootste mandolinespelers ter wereld te mogen ontvangen in het kader van ‘Chora Bruxelas Festival’ dat plaats vindt van 7 tot 9 (...)

>> Meer Lezen