Rechercher :

Cursussen

Ney (Arabische fluit)

Tammam Alramadan
© Greet Brauwers

De Ney (Arabische fluit)is het oudste instrument in de Arabische en Oosterse muziek. Men vermoedt dat het instrument 5000 jaar geleden is ontstaan. Naast de ûd, de qanûn en percussie, is de Ney een onderdeel van de klassieke opstelling in de Arabische muziek. Tegenwoordig is de Ney een belangrijk instrument in de Arabische orkesten. Het is heel populair in onder andere Turkije, Iran en Egypte.

Er zijn veel experimenten gedaan om de Ney academisch te benaderen en het instrument te integreren in orkesten, jazz ensembles en film soundtracks. Er bestaan in Turkije, Egypte en Iran meerdere cursussen om Ney te leren spelen.

De lessen

Beginners en gevorderde studenten krijgen de kans om dit geweldige instrument te leren spelen onder toezicht van Tammam.

In het begin ligt de nadruk op de blaastechniek en oefenen we met verschillende arabische toonladders. Wanneer je de techniek onder de knie hebt, kunnen we aan de slag met Arabische en Turkse muziek. Uiteraard komt ook het typische repertoire uit Aleppo (Syrië) aan bod.

Kennis van notenleer is een voordeel maar geen noodzaak.

De lessen zijn individueel en duren wekelijks een half uur. Met de leraar kan je de lesuren afspreken.

Tammam Alramadan

Tammam heeft zijn studies in 2010 in de muziekschool van Aleppo afgerond. Hij was actief als ney-leraar en hij was ook lid van verschillende ensembles, zoals : Wajd, Ramal, Aleppo Ensemble, Shams Orchestra (Musical Conservatory in Damascus) en Aleppo Orchestra for Arabic Music. Als solist heeft hij in meerdere soundtracks van Syrische tv-shows gespeeld. Hiernaast heeft hij met het Brokar-ensemble en Wajd in zowel Arabische landen als in Europa opgetreden. Tenslotte deed hij mee aan het project "Refugees for Refugees", en als solist treedt hij veel op op muzikale festivals over de hele wereld.

Kalender

De lessen gaan door op woensdag in het Maria-Boodschaplyceum (Moutstraat 22, 1000 Brussel) tussen 17u en 21u. Maak een afspraak van een half uur les per week met Tammam.

De gratis kennismakingsles gaat door op woensdag 20 september 2017 tussen 18u en 21u.

PDF - 32.2 ko

Prijs

JPEG - 9.2 ko

Betalingsmodaliteiten en voorwaarden

Wil je je nog meer verdiepen in de muziek uit het Midden-Oosten, dan raden we je aan de complementaire les "Midden-Oosters Koor & Muziektheorie" te volgen.


MABO , Lycée Maria-Boodschap, Rue de la Braie 22, 1000 Bruxelles


Commentaires | Ajouter

Belem & The MeKanics

La nouvelle création de Didier Laloy & Walter Hus

Didier Laloy nous revient avec sa nouvelle création et un nouvel album : Belem & the Mekanics. Didier Laloy réinvente l’univers de Belem (son célèbre duo avec la violoncelliste Kathy Adam) au (...)

>> Lire l'article

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italie/Albanie)
The World Music Chain #2 : Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Mauritanie)

CD-release ‘Novilunio’

Nous l’attendions depuis longtemps, le voilà enfin : le nouvel album de Redi Hasa et de Maria Mazzotta ! Leur concert sera donc probablement tout autant attendu, et il y a de quoi. Sur ce nouveau (...)

>> Lire l'article

Hamilton De Holanda (Brésil)

Chora Bruxelas Festival

Dans le cadre du ‘Chora Bruxelas Festival’, festival de choro qui a lieu à Bruxelles du 7 au 9 décembre, nous sommes très honorés d’accueillir le grand joueur de mandoline, Hamilton De Holanda. Hamilton (...)

>> Lire l'article