Rechercher :

Cursussen

Folkbal Ensemble

Jonas Malfliet & Rebecca Van Bogaert
© Marc Gysens

In dit ensemble leer je melodieën uit het dansbare folkrepertoire : scottisch, rondeau, mazurka, bourrée, wals, polska, … Daarbij bekijken we de swing, versieringen en begeleiding, typisch aan elke regio. We werken rond het samen spelen in groep, dansbaarheid, arrangementen en improvisatie. We testen onze nummers uit op de deelnemers van de folkdanslessen en werken toe naar een aantal concerten.

De leraren

Jonas Malfliet speelt accordeon, piano, drums en ukulele en voelt zich in heel wat muziekstijlen thuis. Hij is een ervaren lesgever (AKDT, Muziekpublique, Ethno) en speelt bij Les Busiciens en Duo Damast, speelde o.a. bij Orbál, Olla Vogala, Transpiradansa, Les Boites en begeleidt verschillende theaterproducties.

Rebecca Van Bogaert studeerde af in dwarsfluit en didactiek aan het conservatorium in Brussel, en heeft een jarenlange ervaring in folk, zowel op de dansvloer als op het podium als muzikant (bij o.a. Orbál en Transpiradansa). Ze ontwikkelt zichzelf in de folk door deel te nemen aan festivals, workshops en stages (Résitrad, Les Brayauds, Studi ha Dudi in Bretagne…) en deelt deze opgedane kennis ook graag met jullie !

Voor wie ?

De stage staat open voor alle instrumenten, behalve drums en percussie. Een aantal jaar ervaring op je instrument is aangewezen. De muziek wordt op het gehoor aangeleerd. Voor begeleidingsinstrumenten is een basis akkoordenkennis vereist. Contacteer ons bij eventuele twijfel, dan brengen we je in contact met de leraars.

Uurrooster

Wekelijks op woensdag van 19.30u - 21.00u.

Kom naar de gratis kennismakingsles op woensdag 20 september 2017 van 19u30 tot 21u, om kennis te maken met de leraren en om na te gaan of dit ensemble echt iets voor jou is.

Kalender

PDF - 32.2 ko

Prijzen

JPEG - 12.1 ko

Betalingsmodaliteiten en voorwaarden

Plaats

MABO , Maria-Boodschaplyceum, Moutstraat 22, 1000 Brussel


Commentaires | Ajouter

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italie/Albanie)
The World Music Chain #2 : Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Mauritanie)

CD-release ‘Novilunio’

Nous l’attendions depuis longtemps, le voilà enfin : le nouvel album de Redi Hasa et de Maria Mazzotta ! Leur concert sera donc probablement tout autant attendu, et il y a de quoi. Sur ce nouveau (...)

>> Lire l'article

Hamilton De Holanda (Brésil)

Chora Bruxelas Festival

Dans le cadre du ‘Chora Bruxelas Festival’, festival de choro qui a lieu à Bruxelles du 7 au 9 décembre, nous sommes très honorés d’accueillir le grand joueur de mandoline, Hamilton De Holanda. Hamilton (...)

>> Lire l'article

Canzoniere Grecanico Salentino (Italie)

Cd-release ‘Canzoniere’

Muziekpublique est très heureux d’accueillir à nouveau le collectif Canzoniere Grecanico Salentino dans sa folle volonté de propagation des bienfaits de la tarentelle et de la pizzica à travers le (...)

>> Lire l'article