Rechercher :

Cursussen

Cajón afroperuano

Osvaldo Hernandez
© Marc Gysens

De lessen

Tijdens deze groepscursus, behandelt Osvaldo de verschillende technieken van de Afro-Peruviaanse cajon, maar ook de ritmes die in meer hedendaagse muziekstijlen worden gebruikt zoals, rock, funk en pop.

De Cajón

"Zijne majesteit El Cajón" zoals de Peruviaanse dichter Nicomedes Santa Cruz hem noemde, ontstond in de 14de eeuw. Het is hét instrument van de zwarte bevolking van Peru. Het verving de traditionele Afrikaanse trommels die verboden waren voor de slaven die naar de "Nieuwe Wereld" gedeporteerd werden. Waarschijnlijk waren de eerste cajóns gewoon houten fruitkisten. Ook in Cuba is de cajón aanwezig en wordt hij bespeeld in sommige rumba stijlen. Het verhaal doet de ronde dat men er op de kisten voor het transporteren van vis begon te spelen. Vanaf de tijd van de slaverij is de cajón zich beginnen ontwikkelen en werden er verbeteringen aangebracht totdat hij ongeveer in de jaren vijftig de vorm aannam die we nu kennen.

Osvaldo Hernandez Napoles

Sinds zijn 19 jaar reist de Osvaldo Hernandez (geboren in Mexico) Latijns-Amerika af op zoek naar de traditionele percussie van de Indiaanse autochtonen, van de afstammelingen van de Afrikaanse slaven of van Europese colonisten. Erg snel maakt hij zich de verschillende technieken van de instrumenten eigen, die hij integreert in zijn eigen muziek. Deze beheersing maakt dat Osvaldo erg polyvant is als percussionist en dan ook meespeelt in heel diverse projecten : van jazz tot traditionele muziek uit Latijns-Amerika, Afrika, Europa, India,... Hij speelt/speelde ondermeer meet Marlene Dorcena, Ialma, Deep Forest, Carlos Diaz, Arax, Karim Baggili,...

Prijs

JPEG - 9.2 ko

Betalingsmodaliteiten en voorwaarden

Kalender

Iedere woensdag in MABO, Maria-Boodschaplyceum, Moutstraat 22, 1000 Brussel

19:00 - 20:00 : Gevorderden

20:00 - 21:00 : Beginners

PDF - 32.2 ko

Indien nodig kan de leraar in samenspraak met de leerlingen de kalender wijzigen.

Kom kennis maken met de leraar op woensdag 20 september 2017 van 19h tot 21h en geniet van een gratis kennismakingsles.


Commentaires | Ajouter

Belem & The MeKanics

La nouvelle création de Didier Laloy & Walter Hus

Didier Laloy nous revient avec sa nouvelle création et un nouvel album : Belem & the Mekanics. Didier Laloy réinvente l’univers de Belem (son célèbre duo avec la violoncelliste Kathy Adam) au (...)

>> Lire l'article

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italie/Albanie)
The World Music Chain #2 : Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Maurétanie)

CD-release ‘Novilunio’

Nous l’attendions depuis longtemps, le voilà enfin : le nouvel album de Redi Hasa et de Maria Mazzotta ! Leur concert sera donc probablement tout autant attendu, et il y a de quoi. Sur ce nouveau (...)

>> Lire l'article

Hamilton De Holanda (Brésil)

Chora Bruxelas Festival

Dans le cadre du ‘Chora Bruxelas Festival’, festival de choro qui a lieu à Bruxelles du 7 au 9 décembre, nous sommes très honorés d’accueillir le grand joueur de mandoline, Hamilton De Holanda. Hamilton (...)

>> Lire l'article