Rechercher :

Cursussen

Boleadoras

Patricia Hernandez
© Marc Gysens

De boleadores was oorspronkelijk een belangrijk instrument voor de jacht binnen de inheemse stammen in Zuid-Amerika (vooral in Argentinië en Uruguay). Sinds de jaren zestig is de boleadores een belangrijk element binnen de folklore. Ongeveer 70jaar geleden had een Argentijnse danseres, "El Chucaro" Ayala Santiago, het idee om de boleadoras als percussie-instrument te integreren bij een traditionele dans van Argentinië, malamabo. Boleadoras bestaat uit twee koorden met twee (nylon)bollen. Er wordt tegelijkertijd gedanst als muziek gemaakt.

De Lerares

De lerares leerde de bombo (bastrom) en de boleadores (percussie-instrument) uit het noordoosten van Argentinië spelen in België, Argentinië en Canada. Ze nam deel aan Europese tournees met Cirque du Trottoir en integreerde een nummer met boleadoras in de voorstelling Saltimbanco van Cirque du Soleil.

Vandaag werkt ze in verschillende projecten, zoals TriOrganico, Nahui-ollin. D’Osvaldo Hernandez, werkt samen met Sonamos Latinoamerica in Latijns-Amerika en ze werkt hiernaast ook nog in verschillende projecten rond Latijns-Amerikaanse percussie.

Prijs

JPEG - 14.1 ko

Betalingsmodaliteiten en voorwaarden

Kalender

De lessen gaan wekelijks door op woensdag van 19u tot 20u.

PDF - 32.2 ko

Indien nodig kan de leraar in samenspraak met de leerlingen de kalender wijzigen.

Kom kennis maken met de leraar op woensdag 20 september 2017 van 19.00u tot 20u en geniet van een gratis kennismakingsles.

Plaats

MABO, Maria-Boodschaplyceum, Moutstraat 22, 1000 Brussel


Commentaires | Ajouter

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italie/Albanie)
The World Music Chain #2 : Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Mauritanie)

CD-release ‘Novilunio’

Nous l’attendions depuis longtemps, le voilà enfin : le nouvel album de Redi Hasa et de Maria Mazzotta ! Leur concert sera donc probablement tout autant attendu, et il y a de quoi. Sur ce nouveau (...)

>> Lire l'article

Hamilton De Holanda (Brésil)

Chora Bruxelas Festival

Dans le cadre du ‘Chora Bruxelas Festival’, festival de choro qui a lieu à Bruxelles du 7 au 9 décembre, nous sommes très honorés d’accueillir le grand joueur de mandoline, Hamilton De Holanda. Hamilton (...)

>> Lire l'article

Canzoniere Grecanico Salentino (Italie)

Cd-release ‘Canzoniere’

Muziekpublique est très heureux d’accueillir à nouveau le collectif Canzoniere Grecanico Salentino dans sa folle volonté de propagation des bienfaits de la tarentelle et de la pizzica à travers le (...)

>> Lire l'article