Rechercher :

Cursussen

Bendir & Riqq of Tar (Oosterse percussie)

Robbe Kieckens
© Patrice Deramaix

Raamtrommen of frame-drums, is een verzamelnaam voor alle tamboerijnachtigen, klein, groot, met cymbaaltjes of zonder zoals bendir, riqq, daf, daire, mazhar. Het is zowat het oudste percussie instrument, en is, in al zijn variaties, verspreid over de hele wereld terug te vinden. Er zijn vele tradities die een rijkdom aan klank en ritmes ontwikkeld hebben op deze instrumenten en moderne stromingen die leren van die vele tradities en daar een synthese van maken.

In de lessen zullen we focussen op klank en techniek, ritmes van verschillende tradities voornamelijk uit het Midden-Oosten, en ook de nieuwe ontwikkelingen verkennen.

De leraar

Robbe Kieckens, groot liefhebber van raamtrommen (frame-drums), is grotendeels autodidact. Na zelfstudie en ervaring in verschillende projecten ging hij zijn techniek en kennis bijschaven bij o.a. Zohar Fresco en Fahrettin Yarkin, meesters in verschillende vormen van framedrums en Oosterse ritmiek. Hij kan op een podium te vinden zijn met o.a. Lâmekân Ensemble, Alfredo, Compro Oro, Soolmaan, La compagnie d’Elias en verschillende losse formaties.

Het instrument

Er zijn een paar instrumenten aanwezig, maar uw eigen instrument meebrengen is zeker aan te raden. We kunnen u ook helpen bij de aankoop van degelijke en betaalbare instrumenten.

Prijs

JPEG - 9.2 ko

Betalingsmodaliteiten en voorwaarden

Kalender

PDF - 32.2 ko

Uurrooster

Woensdag in het Maria-Boodschaplyceum (Moutstraat 22, 1000 Brussel) :

- 17u - 18u : gevordereden
- 18u15 tot 19u15 : beginners

Kom naar de gratis kennismakingsles op woensdag 20 september.

Wil je je nog meer verdiepen in de muziek uit het Midden-Oosten, dan raden we je aan de complementaire les "Midden-Oosters Koor & Muziektheorie" te volgen.


mercredi

Bendir & Riqq : 27/09/2017-13/06/2018


Commentaires | Ajouter

Belem & The MeKanics

La nouvelle création de Didier Laloy & Walter Hus

Didier Laloy nous revient avec sa nouvelle création et un nouvel album : Belem & the Mekanics. Didier Laloy réinvente l’univers de Belem (son célèbre duo avec la violoncelliste Kathy Adam) au (...)

>> Lire l'article

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italie/Albanie)
The World Music Chain #2 : Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Maurétanie)

CD-release ‘Novilunio’

Nous l’attendions depuis longtemps, le voilà enfin : le nouvel album de Redi Hasa et de Maria Mazzotta ! Leur concert sera donc probablement tout autant attendu, et il y a de quoi. Sur ce nouveau (...)

>> Lire l'article

Hamilton De Holanda (Brésil)

Chora Bruxelas Festival

Dans le cadre du ‘Chora Bruxelas Festival’, festival de choro qui a lieu à Bruxelles du 7 au 9 décembre, nous sommes très honorés d’accueillir le grand joueur de mandoline, Hamilton De Holanda. Hamilton (...)

>> Lire l'article