Rechercher :

Cursussen

Bendir & Riqq of Tar (Oosterse percussie)

Robbe Kieckens
© Patrice Deramaix

Raamtrommen of frame-drums, is een verzamelnaam voor alle tamboerijnachtigen, klein, groot, met cymbaaltjes of zonder zoals bendir, riqq, daf, daire, mazhar. Het is zowat het oudste percussie instrument, en is, in al zijn variaties, verspreid over de hele wereld terug te vinden. Er zijn vele tradities die een rijkdom aan klank en ritmes ontwikkeld hebben op deze instrumenten en moderne stromingen die leren van die vele tradities en daar een synthese van maken.

In de lessen zullen we focussen op klank en techniek, ritmes van verschillende tradities voornamelijk uit het Midden-Oosten, en ook de nieuwe ontwikkelingen verkennen.

De leraar

Robbe Kieckens, groot liefhebber van raamtrommen (frame-drums), is grotendeels autodidact. Na zelfstudie en ervaring in verschillende projecten ging hij zijn techniek en kennis bijschaven bij o.a. Zohar Fresco en Fahrettin Yarkin, meesters in verschillende vormen van framedrums en Oosterse ritmiek. Hij kan op een podium te vinden zijn met o.a. Lâmekân Ensemble, Alfredo, Compro Oro, Soolmaan, La compagnie d’Elias en verschillende losse formaties.

Het instrument

Er zijn een paar instrumenten aanwezig, maar uw eigen instrument meebrengen is zeker aan te raden. We kunnen u ook helpen bij de aankoop van degelijke en betaalbare instrumenten.

Prijs

JPEG - 9.2 ko

Betalingsmodaliteiten en voorwaarden

Kalender

PDF - 32.2 ko

Uurrooster

Woensdag in het Maria-Boodschaplyceum (Moutstraat 22, 1000 Brussel) :

- 17u - 18u : gevordereden
- 18u15 tot 19u15 : beginners

Kom naar de gratis kennismakingsles op woensdag 20 september.

Wil je je nog meer verdiepen in de muziek uit het Midden-Oosten, dan raden we je aan de complementaire les "Midden-Oosters Koor & Muziektheorie" te volgen.


MABO , Lycée Maria-Boodschap, Rue de la Braie 22, 1000 Bruxelles


Commentaires | Ajouter

SOLD OUT ! Bal & Basta ! Duo Laloy-Letron | Snaarmaarwaar

Bal Folk

Double-affiche de qualité pour ce bal folk du dimanche au Pianofabriek ! Il était sans doute écrit quelque part que Didier Laloy, élève de Bruno Letron à ses 13 ans, allait un jour jouer avec ce (...)

>> Lire l'article

En route vers le deuxième trimestre de l’académie !

Les nouveaux étudiants sont toujours les bienvenus

Le premier trimestre de l’académie de la musique du monde de Muziekpublique est terminé. Mais ne vous inquiétez pas car les cours commencent déjà pour un deuxième trimestre ! Les nouveaux étudiants (...)

>> Lire l'article

Un cadeau original !

Offrez l’un des 4 Pack CD’s de Muziekpublique

Muziekpublique vous propose un cadeau original pour Noël cette année : Offrez l’un des 4 PACKS des CD’s de Muziekpublique à vos amis, famille, proches... ou à vous-même ! Choisissez parmi 4 packs (...)

>> Lire l'article

Concerts

Concerts