Rechercher :

Cursussen

Balkanensemble (Griekenland, Bulgarije, Roemenië)

Nicolas Hauzeur
© Greet Brauwers

De cursus

Nicolas Hauzeur (viool en arrangementen) geeft elke week een wervelend atelier samenspel met muziek uit de Balkan en nodigt daarbij vaak gast-docenten uit. Het repertoire dat ze zullen aansnijden is afkomstig uit verschillende regio’s in de Balkan met aandacht voor de verschillende stijlen en hun specifieke karakter. Alle instrumenten zijn welkom. Het repertoire dat ze zullen aansnijden is afkomstig uit verschillende regio’s in de Balkan met aandacht voor de verschillende stijlen en hun specifieke karakter.

De leerkracht

Nicolas Hauzeur gaf 7 jaar lang viool- en samenspelles bij Muziekpublique en is 3 jaar geleden herstart met het Balkan Ensemble. Al meer dan tien jaar smeedt hij banden met een waaier van artiesten uit de Balkan en heeft zo een heus netwerk gecreëerd. Eén van de gastdocenten is Dimos Vougioukas, een jonge Griekse accordeonist die in Brussel woont. Hij heeft al een lange muzikale carrière achter de rug en heeft samen gespeeld met verschillende Griekse, Roemeense en Bulgaarse ensembles en solisten.

Criteria voor deelname

Dit atelier is geen instrumentles. Om deel te nemen is een goede beheersing van uw instrument dus noodzakelijk. Verder is het handig (en nodig) dat u partituren kan ontcijferen en liefst ook melodieën op gehoor kan leren.

Prijzen

JPEG - 12.1 ko

Betalingsmodaliteiten en voorwaarden

Kalender

De lessen gaan wekelijks door op dinsdag van 18u30 to 21u, in het Maria-Boodschaplyceum (Moutstraat 22, 1000 Brussel)

PDF - 32.2 ko

Indien nodig kan de leraar in samenspraak met de leerlingen de kalender wijzigen.

*** Kom naar de kennismakingsles op dinsdag 19 september 2017 om de leraar te leren kennen en om te weten te komen of dit ensemble echt iets voor jou is. ***


Commentaires | Ajouter

Belem & The MeKanics

La nouvelle création de Didier Laloy & Walter Hus

Didier Laloy nous revient avec sa nouvelle création et un nouvel album : Belem & the Mekanics. Didier Laloy réinvente l’univers de Belem (son célèbre duo avec la violoncelliste Kathy Adam) au (...)

>> Lire l'article

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italie/Albanie)
The World Music Chain #2 : Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Maurétanie)

CD-release ‘Novilunio’

Nous l’attendions depuis longtemps, le voilà enfin : le nouvel album de Redi Hasa et de Maria Mazzotta ! Leur concert sera donc probablement tout autant attendu, et il y a de quoi. Sur ce nouveau (...)

>> Lire l'article

Hamilton De Holanda (Brésil)

Chora Bruxelas Festival

Dans le cadre du ‘Chora Bruxelas Festival’, festival de choro qui a lieu à Bruxelles du 7 au 9 décembre, nous sommes très honorés d’accueillir le grand joueur de mandoline, Hamilton De Holanda. Hamilton (...)

>> Lire l'article