Accordeon Ensemble - Piet Maris - Muziekpublique Accordeon Ensemble - Piet Maris
Zoeken:

Cursussen

Accordeon Ensemble - Piet Maris

De Nieuwe Accordeonharmonie
© Marc Gysens

Het programma:

Doorheen het jaar nodigt Piet Maris je uit voor 9 sessies met zijn accordeon ensemble. Op één maandag per maand, leer je samen spelen met een gevarieerd repertoire, onder het toeziend oog van deze ervaren performer.

Het ensemble is geschikt zowel voor beginners als gevorderden chromatisch accordeon, en het programma bestaat uit twee delen. Eerst werken we in kleine groepjes van eenzelfde niveau, waardoor we op een gerichte manier de melodieën van het repertoire onder de knie krijgen. Daarna komen alle leerlingen samen om een accordeonfanfare te vormen: de Nieuwe Accordeonharmonie.

Elke sessie werken we aan een nieuw muziekstuk, naast het repertoire van de voorgaande lessen dat regelmatig wordt opgefrist. Volgende stukken passeerden zo al de revue: valse triste, accordeon, bourrees, la cumparsita, la mal-aimable, cocek,...

We raden aan het hele programma te volgen van 9 sessies (90€), om de continuïteit van de lessen niet te onderbreken. Je kan echter ook per les betalen. Dan is het telkens 11 €

Leraar:

Piet Maris is de drijvende kracht achter Jaune Toujours en Mec Yek.

Lesdagen 2017-2018 (op maandag van 19u30 tot 22u)

02/10/2017, 06/11/2017, 04/12/2017, 15/01/2018, 05/02/2018, 05/03/2018, 16/04/2018, 07/05/2018 en 04/06/2018

De lessen gaan door in Molière (Galerie de la Porte de Namur, 3 Square du Bastion, 1050 Brussels (Elsene)).


Opmerkingen | Reageren

Belem & The MeKanics

Nieuwe creatie van Didier Laloy & Walter Hus

Didier Laloy is terug met een nieuwe creatie en een nieuw album: Belem & the Mekanics. Accordeonist Didier Laloy vernieuwt de wereld van Belem, zijn beroemde duet met de celliste Kathy Adam. (...)

>> Meer Lezen

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italië/Albanië)
The World Music Chain #2: Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Mauretanië)

CD-release ‘Novilunio’

Toen de Italiaanse zangeres Maria Mazzotta en de Albanees Redi Hasa hun eerste album bij Muziekpublique kwamen voorstellen, lieten ze een enorme indruk na met een dialoog tussen stem en cello die (...)

>> Meer Lezen

Hamilton De Holanda trio (Brazilië)

Chora Bruxelas Festival

We zijn bijzonder vereerd om met Hamilton de Holanda opnieuw één van de grootste mandolinespelers ter wereld te mogen ontvangen in het kader van ‘Chora Bruxelas Festival’ dat plaats vindt van 7 tot 9 (...)

>> Meer Lezen