Cursussen - Muziekpublique Muziekpublique
Zoeken:

Cursussen

World Music & Dance Academy 2017-18


Maak kennis met ons bijzonder verscheiden aanbod van muziek- en danslessen. Inschrijvingen voor 2017-2018 zijn mogelijk vanaf 21 augustus 2017. Wil je meer informatie over onze cursussen, aarzel dan niet ons te contacteren cursus@muziekpublique.be. Praktische info.Kamele ngoni

Ousmane Diarra

Ousmane Diarra, geboren in Ivoorkust, bracht zijn kindertijd door in Burkina-Faso. Hij stamt af van een (...)

>> Meer Lezen

Saz, Bağlama

Emre Gültekin

De saz is de naam die gebruikt wordt om de familie van de langhalsluit aan te duiden waartoe"cura" "divan" en "baglama" (...)

>> Meer Lezen

Cavaquinho

Osman Martins

Met een focus op ritmes en melodieën uit de Braziliaanse Populaire Muziek (samba, choro, bossa nova, ... ), wordt in deze (...)

>> Meer Lezen

Folkdans (Frisse Folk)

Koen Dhondt & Elena Leibbrand

In deze lessen ontdek je traditionele dansen uit West-Europa zoals de wals, scottish, polka, jig of de mazurka. Op het (...)

>> Meer Lezen

Pandereta en conchas (Galicische percussie)

Karen De Pooter

Karen De Pooter leert je de typische Galicische percussietechnieken op pandereta en conchas.

>> Meer Lezen

Ierse Fluit (Tin Whistle)

Raphaël De Cock

De bekende "reels&jigs", "slow airs" maar ook deuntjes uit andere muziektradities zullen aan bod komen op een heel (...)

>> Meer Lezen

Braziliaanse percussie (pandeiro, caxixis, triangel, bellen)

Osvaldo Hernandez

Van de verschillende Braziliaanse percussie-instrumenten heeft Osvaldo Hernandez ervoor gekozen de pandeiro als basis te (...)

>> Meer Lezen

Bouzouki (Griekse luit)

Giannis Sarris

Aan de hand van de Griekse Rebetiko-muziek, leer je de bouzouki bespelen, de emblematische luit met lange hals, die deel (...)

>> Meer Lezen

Tango Ensemble

Ananta Roosens

De Argentijnse tango staat bekend om zijn opzwepende ritmes, passionele melodieën en wispelturige tempi die deze zwoele (...)

>> Meer Lezen

Zuid-Italiaanse percussie

Emanuela Lodato

Emanuela Lodato is een Siciliaanse muzikante en danseres die haar artistieke carrière begon bij het theater. In 2004 (...)

>> Meer Lezen

Belem & The MeKanics

Nieuwe creatie van Didier Laloy & Walter Hus

Didier Laloy is terug met een nieuwe creatie en een nieuw album: Belem & the Mekanics. Accordeonist Didier Laloy vernieuwt de wereld van Belem, zijn beroemde duet met de celliste Kathy Adam. (...)

>> Meer Lezen

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italië/Albanië)
The World Music Chain #2: Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Mauretanië)

CD-release ‘Novilunio’

Toen de Italiaanse zangeres Maria Mazzotta en de Albanees Redi Hasa hun eerste album bij Muziekpublique kwamen voorstellen, lieten ze een enorme indruk na met een dialoog tussen stem en cello die (...)

>> Meer Lezen

Hamilton De Holanda trio (Brazilië)

Chora Bruxelas Festival

We zijn bijzonder vereerd om met Hamilton de Holanda opnieuw één van de grootste mandolinespelers ter wereld te mogen ontvangen in het kader van ‘Chora Bruxelas Festival’ dat plaats vindt van 7 tot 9 (...)

>> Meer Lezen

VPRO-televisie Vrije Geluiden ontvangt Tamala

op 12 November om 10u30 op NPO1

Elke zondagochtend om 10u30 ontvangt gastvrouw Giovanca in het programma ’VPRO Vrije Geluiden’, musici uit alle delen van de wereld. Nu zondag, 12 november, is het nieuwste muziekpublique-project (...)

>> Meer Lezen

Canzoniere Grecanico Salentino (Italië)

Cd-release ‘Canzoniere’

Het collectief Canzoniere Grecanico Salentino komt uit Puglia, de hiel van de Italiaanse laars in Zuid-Italië. Een land omringd door de zee, een historisch kruispunt van geluiden, kleuren en (...)

>> Meer Lezen

Seyir Trio (TUR) ft. Tcha Limberger | Trio Tatavla (GR)

CD- voorstelling

Deze dubbele CD-voorstelling toont aan hoe de Turkse en Griekse muziek en cultuur veel meer met elkaar gemeen hebben dan sommigen voor lief houden. Bovendien fungeert violist Tcha Limberger als (...)

>> Meer Lezen