Living Room Music Festival 2012 - Muziekpublique Living Room Music Festival 2012
Zoeken:

Festivals

zondag 15 April 2012

Living Room Music Festival 2012

Akoestische huiskamerconcerten

Voor de tiende keer organiseren we een parcours van woonkamerconcerten in een Brusselse wijk en deze feesteditie –naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Muziekpublique- willen we laten doorgaan in Elsene, waar ook het merendeel van onze werking doorgaat. Tijdens Living Room Music organiseren we folk- en wereldmuziekconcerten in een tiental appartementen in dezelfde wijk. Elke artiest (of groep) speelt drie concerten van dertig minuten met telkens een pauze van 30 minuten. Intussen gaat het publiek naar een ander appartement om daar een concertje mee te pikken. Het magische aan Living Room Music is dat de concerten zuiver akoestisch en intimistisch zijn.

Met de steun van Willy Decourty, Burgemeester, Pascal Dufour, Schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden, het College van Burgemeester en Schepenen van de Gemeente Elsene en de Vlaamse Gemeenschapscommissie, de Vlaamse Gemeenschap, de Franse Gemeenschapscommissie en de stad Brussel.

Prijs: Pass 3 concerten leden: 10€ / Pass 3 concerten niet-leden: 12€

-Reservaties van passen : uitverkocht

Er zijn geen passen (voor drie concerten) meer beschikbaar. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar voor enkele losstaande concerten (4 Euro voor leden/5 Euro voor niet leden). Als je geïnteresseerd bent, gelieve dan contact met ons op te nemen. We verkopen die tickets in de Molière, van dinsdag tot vrijdag van 10u30 tot 13u00 en van 15u00 tot 18u00

 • 1. Amparo Cortes (zang) & José Cortés (gitaar)

  Amparo Cortés is de dochter van danser en zanger Gitanillo de Marchena en werd al van kleinsaf in de sfeer gedompeld van de flamenco-gitano in Sevilla. Haar oom, de broer van Gitanillo, was de beroemde gitarist Melchor de Marchena die nog steeds erkend wordt als een der grootste en invloedrijkste tocaores. Amparo is niet alleen een zangeres met een enorme duende, een pakkende presence op het podium waarmee zij elk publiek weet te veroveren, zij schrijft ook bijna dagelijks haar poezie, die te horen is in haar cantes. Haar gedichten zijn sterk autobiografisch, emotioneel, kwetsbaar en vaak heel mooi, genesteld in een orale poetische traditie en getuigend van een verrassende taalbeheersing in haar Sevillaans dialect.

  Wie in Troonstraat 210 de lift neemt naar de tweede verdieping, belandt direct in het appartement van Daan en zijn drie huisgenoten. In hun stekje worden vele talen gesproken, waaronder Nederlands, Spaans, Frans en vooral Engels. Hun woonst is zo groot dat de bewoners het niet konden weerstaan hun salon met ons te delen voor een concert.

  Daan Ory Troonstraat n°210 -1050 Elsene
 • 2. Hamri: Abdelwahab Hakem (zang), Philippe Claudel (guembri)

  Na hun ontmoeting met de dichter Taha Adnan besloten de Algerijnse zanger Abdelwahab Hakem en de Franse guembri-speler Philippe Claudel zijn gedichten op muziek te zetten. Onder de noemder « Hamri » wat rode aarde betekent in het Arabisch, begeleidt de guembri (berberluit) de poà«tische woorden van Taha Adnan die op schitterende wijze worden gezongen door Hakem.

  Lucie mag dan wel in haar eentje wonen in dit charmante appartement, toch heeft deze bezige bij zelden tijd voor zichzelf. Talloze passies en interesses zorgen ervoor dat deze Française die in de duurzame energie werkt, zelden thuis te vinden is. Gelukkig heeft ze deze zondagmiddag vrij gehouden in haar agenda om ons in haar woonkamer te ontvangen.

  Lucie Tesnière Sans Soucistraat 55 - 1050 Elsene
 • 3. Helena Ruegg (bandoneon)

  Gevormd door Argentijnse bandeonisten als Alfredo Marcucci, Juan José Mosalini en Rodolfo Mederos besloot Helena Ruegg haar eigen weg te gaan waarin invloeden van tango, Jiddische muziek en jazz elkaar kruisen. Later dit jaar brengt ze een trio-cd uit met Quique Sinesi en Michel Godard op het Enja-label, tijdens dit concert doet Ruegg het nog even solo.

  Toen Laurence het huis kocht, kreeg ze van de vroegere eigenaar de raad om het slot van de deur te vervangen. Het huis was immers eigendom van Roger Noël, een befaamde anarchist die talloze vrienden en medestanders de sleutel had toegestopt. Ondanks het nieuwe slot op de deur, staat het huis nog steeds open voor passanten uit de hele wereld.

  Laurence Honoré Van Aastraat n°79 - 1050 Elsene
 • 4. Zongora Quartet

  Na hun prachtige cd Doverie heeft balkan-groep Zongora de Griekse accordeonist Dimos Vougioukas aan zijn rangen toegevoegd. Met verder nog Nicolas Hauzeur op viool, Mladen Mladenov op klarinet en Benjamin Clement op gitaar speelt het quartet genereuze muziek die de grens tussen Balkan en het Middellandse Zeegebied aftast.

  Dit gemeenschapshuis diende al als decor voor verscheidene films, fotografen ontwikkelden er hun foto’s en er was zelfs al een living room concert tijdens een vroegere editie. Ook dit jaar hebben de oude en nieuwe huisgenoten beslist om zich opnieuw in het avontuur te storten, ton ons (en uw) genoegen.

  Adélaïde Cesbron & cie Van Aastraat n°9 -1050 Elsene
 • 5. Mamadou Dramé (kora), Serigne Thiam (calebasse)

  Mamadou Dramé (Senegal) is een nieuw gezicht in de Belgische wereldmuziekscene. Deze virtuoze kora-speler (de kora is een West-Afrikaanse harp) is afgestudeerd aan het conservatorium van Dakar en ook een uitstekend zanger, die bij momenten aan Ablaye Cissokho doet denken. Hij wordt begeleid op de kalebas door zijn landgenoot Serigne Thiam, die aan de zijde te zien was van Thione Seck, Malick Pathe Sow…

  Dit huis heeft niks gemeen met typische Elsense huizen. Metalen balken in het plafond, een langgerekte eetzaal en een schommel in de woonkamer zijn er het bewijs van. Sam en Camille, twee architecten, hebben deze ruwe ruimte, die vroeger een schilder toebehoorde, totaal vernieuwd. Het is nu een heel gezellig en licht huis waar het aangenaam wonen is voor het koppel en hun twee kinderen.

  Camille Bredael Sans Soucistraat n°134 -1050 Elsene
 • 6. Pucho Diaz (zang), Anja Naucler (cello) & Octave Komlan (percussies)

  De Cubaanse zanger-gitarist Pucho Diaz laat naast de invloeden van zijn geboortestad Havana invloeden uit heel de wereld zijn muziek verrijken : zang en ritmes uit zwart Afrika, Arabische muziek en Spaanse tradities,… Intelligente teksten en harmonieà«n worden nu eens gesteund door een stevige groove, dan weer door de nodige intimiteit. Pucho wordt begeleid door celliste Anja Naucler (Manou Galllo, Ghalia Benali en Triode) en door Octave Komlan (Malick Pathe Sow, Kel Assouf)

  Een ruime zetel van 10m² is het middelpunt van hun gemeenschappelijke woonkamer en tegelijk ook het element dat de zes bewoners van deze sympathieke woonst verbindt. Vraag hen gerust meer informatie over Michèle de panter, Meneer Paard, de muur van schaamte of hun waardevolle verzameling… Ze zullen met veel plezier alles tot in de puntjes uit de doeken doen.

  Theo Boermans & cie Woonwijkstraat n°7 -1050 Elsene
 • 7. Nisia: Emanuela Lodato & Vincent Noiret

  Twee stemmen: die van een contrabassist en die van een Siciliaanse zangeres die ook percussie speelt. Wiegeliedjes, serenades, zeemansliedjes en andere muziekstukjes geà¯nspireerd door Europese en vooral Italiaanse tradities, verrijkt met persoonlijke arrangementen en composities...

  Benoît, Virginie en Florence wonen samen in dit appartement der 1001 verrassingen: een kluis in de muur, een rood vliegtuig in papier-maché, een hert genaamd Rudolf, een gevulde rat, een oude worstenhanger, een originele trap en een kleine leeshoek. Deze woonst bulkt van de onweerstaanbare details verzameld door de eigenaar en de bewoners zelf.

  Benoît, Virginie et Florence Van Volsemstraat n°62 -1050 Elsene
 • 8. Vardan Hovanissian (Doudouk), Karen Asatryan (Doudouk), Andranik Vardanian (Doudouk)

  Geen instrument weerspiegelt de klank en ziel van Armenià« beter dan de doudouk. De Armeense doudouk is een van de oudste instrumenten met dubbelriet ter wereld. Doudouk-speler Vardan Hovanissian toert heel de wereld rond als solist, met de Israà«lische zangeres Yasmin Levy of het project Blindnote. Eén van zijn nieuwe projecten is dit doudouk-trio waarin het instrument tenvolle tot zijn recht komt.

  Bij Simon en Laurence (aka Crevard & Laron) is alles eigenhandig in elkaar gestoken met hergebruikte materialen. De houten vloer bestaat uit planken gevonden in de Malibranstraat, en ook de keuken, de tafel op wieltjes en boekenplank werden hiermee gemaakt. Elk klus biedt hen de mogelijkheid een nieuwe techniek uit te testen. Het appartement ademt, net als haar bewoners, een sterk ideaal uit dat u zeker zal raken.

  Simon & Laurence Goffartstraat n°31 -1050 Elsene

Hoe reserveren ?


1) Reserveer online voor 3 concerten. Klik onderaan de tekst op de uren waarop u de concerten wenst bij te wonen. Zorg ervoor dat de gekozen uren compatibel zijn. (Indien het niet lukt een vakje aan te kruisen voor een concert op een bepaald uur, wil dit zeggen dat het concert uitverkocht is.)
2) Vul het reservatieformulier volledig in -zorg ervoor dat uw e-mailadres correct gespeld is- en bevestig uw reservatie.
3) Na de reservatie zal u een bevestigingsmail ontvangen met de nodige informatie in verband met de betaling. Indien u deze mail niet ontvangt, gelieve dan uw spambox na te kijken of ons te contacteren.
4) Om uw reservatie te bevestigen, dient uw betaling zo snel mogelijk te gebeuren. Indien wij uw betaling niet ontvangen hebben na 2 werkdagen volgende op uw reservatie, zal uw reservatie geannuleerd worden. U hebt de keuze tussen online betaling en cash betaling op ons kantoor.

Plattegrond van het festival


Opmerkingen (2) Lees | Reageren

Hide & Seek Festival !

22->28 augustus 2016 : Wereldmuziek op ongewone plekken

Beleef een unieke combinatie van traditionele wereldmuziek concerten in enkele van de meest verrassende en symbolische plaatsen van Brussel: het Atomium, de ondergrondse straat Coudenberg, een (...)

>> Meer Lezen

Het nieuwe schooljaar komt eraan

Inschrijvingen 2016-17 vanaf 22 augustus

Het cursusjaar 2015-2016 zit er alweer helemaal op. We willen alle leerlingen en leraren nog eens uitdrukkelijk bedanken voor zoveel inzet en leergierigheid. Het resultaat mocht er zijn op ons (...)

>> Meer Lezen

Bourbon Sweethearts (Argentine/Be) | Hide & Seek

concert op zolder Begijnhofkerk & rondleiding in Pacheco, Vlierwijk, Begijnhof

Nadat een zware brand in 2001 de zolder volledig verwoestte, werd hij identiek gereconstrueerd. De klim van honderd treden loont zeker de moeite als u daarna terechtkomt in een oase van rust. U (...)

>> Meer Lezen