Zehnder & Schirmer (Zwitserland), Egschiglen (Mongolië) - Muziekpublique Zehnder & Schirmer (Zwitserland), Egschiglen (Mongolië)
Zoeken:

Concerten

zaterdag 10 November 2012 , 20:00 Molière, Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel (Elsene)

Zehnder & Schirmer (Zwitserland), Egschiglen (Mongolië)

Van jodel tot keelzang
© Muziekpublique

Deze avond draait rond traditionele stemtechnieken: keelzang en jodelen. Christian Zehnder is de zingende helft van Stimmhorn die mag terugkomen met twee indrukwekkende cd’s onder de armen. Hij nam ‘Kraah’ op in trio, ‘Schmelz’ in quartet. De zanger laat zich niet in de hokjes van wereldmuziek, jazz, pop, folk, hedendaagse muziek,… stoppen. Vertrekkend vanuit de traditionele Zwitserse muziek combineert hij die met hedendaagse muziekvormen, voegt er enkele spectaculaire jodels aan toe. Het resultaat is verbluffend. Tijdens dit concert neemt hij hakkebord-speelster Barbara Schirmer mee.
Egschiglen - dat het eerder aangekondige Altan Urag vervangt - is gesticht in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië, met als doel de traditionele cultuur levend te houden. Egschiglen brengt vooral traditionele muziek maar ook werk van hedendaagse Mongoolse componisten. Sommige stukken zijn kamermuziek, anderen dan weer hebben een betoverende originele kracht. Door de tijd ontwikkelde de groep een eigen unieke vocale en instrumentale taal. Hun composities en orkestraties reflecteren een vloeiende transformatie van traditionele songs naar prachtige hedendaagse bewerkingen. De concerten van Egschiglen zijn geëvolueerd naar sprankelende symfonieën, expressies van pure vrijheid, steeds binnen hun spirituele en nomadische roots. Deze culturele ambassadeurs zijn virtuozen. Ze bespelen traditionele instrumenten o.a een twee-snarige paardenkop-viool (moriin khuur) die bespeeld wordt als een cello; een zither (yoochin); een zwanenhalsluit (tobshur)en een contrabas (khuur). Verder brengen ze de gekende boventoonzang (khöömi). Samen dragen ze zorg voor afwisselende ritmes en melodieën uit de Mongoolse muziekcultuur. De kostuums, de dans en andere visuele elementen geven dit concert een kleurrijk aanzien.


Toegang leden 9 €

Kassa niet-leden 15 €

Voorverkoop niet-leden 13 €

Wij aanvaarden Paspartoe, cultuurwaardebons en Article 27


Opmerkingen | Reageren

SOLD OUT ! Bal & Basta ! Duo Laloy-Letron | Snaarmaarwaar

Bal Folk

Toen Didier Laloy als dertienjarige les begon te volgen bij diatonisch accordeonist Bruno Letron, stond het in de sterren geschreven dat ze ooit samen op podium zouden staan. Met Tref (met Wim (...)

>> Meer Lezen

Het tweede trimester van de muziekacademie gaat van start

Nieuwe leerlingen zijn ook nog steeds welkom

Het eerste trimester van de muziekacademie van Muziekpublique zit er op. Maar niet getreurd want de lessen gaan alweer van start voor een tweede trimester! Ook nieuwe leerlingen kunnen zich (...)

>> Meer Lezen

Een origineel eindejaarsgeschenk !

Geef een cd pakket van Muziekpublique

Muziekpublique biedt dit jaar originele eindejaarsgeschenken: geef deze kerst een van de VIER CADEAUSETS aan je vrienden, familie, naasten… of aan jezelf!

>> Meer Lezen

Concerten

Concerten