Rechercher :

Concerten

samedi 15 février 2014 , 20:00 Molière, Galerie de la Porte de Namur, 3 Square du Bastion, 1050 Brussels (Ixelles)

SOLD OUT : Totó la Momposina y sus Tambores (Colombia)

De stem van de cumbia
© Muziekpublique

Met de Colombiaanse Toto La Momposina halen we een levende legende in huis. De onbetwiste koningin van de cumbia is zo geliefd dat ze in 1982 door de Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marquéz naar Stockholm meegetroond werd om hem toe te zingen toen hij de Nobelprijs voor literatuur kreeg en in november jongstleden ontving ze een Latin Grammy Lifetime Achievement Award. La Momposina vertegenwoordigt de geschiedenis van Colombia. Die diverse afkomst hoor je ook terug in haar muziek. Ze groeide op aan de Caribische kust van Colombia, een regio die zindert van muziek. ‘De oudste inwoners van het land, de Indianen, gaven ons hun poëzie en de Afrikanen hun trommels, de Spanjaarden namen de gitaar mee en de Duitsers de accordeon’ stelt ze op haar eigen website. Net als veel andere Colombianen heeft Totó een brede muzieksmaak : ze zingt zowel cumbia als salsa en bolero’s. La Momposina is een ‘cantadora’, een volkszangeres die tegelijk de tradities bewaakt. Oudere cantadora’s geven de liederen door aan jongere zangeressen. Totó is inmiddels zelf een eminentie. Gelukkig laat ze haar tropische liederen niet alleen aan aspirant-zangeressen uit haar geboortedorp horen, maar ook aan de rest van de wereld.

- Toto La Momposina : zang
- Nestor Vanegas Forero : bas & zang
- Rafael Castro Vergara : percussie & zang
- Freddy Soto Coavas : trompet & zang
- Marco V Oyaga Basanta : percussie & zang
- Jorge Luis Aguilar : percussie & zang & gitaar
- Wilmer Guzman Arevalo : percussie & zang
- Juan Carlos V Muñoz : gitaar & tiple & zang
- Luis A Niño Soto : bombardino & trombone
- Edwin L Hernandez Ardila : sax & klarinet & gaitas

Het concert is uitverkocht.


Commentaires | Ajouter

Mokoomba (Zimbabwe)

The whispering of Victoria Falls

Aussi puissants que les chutes Victoria, d’où ils nous viennent, Mokoomba est la révélation zimbabwéenne de ces dernières années. Formé en 2007, ce groupe de juniors explosifs décolle lors du Music (...)

>> Lire l'article

Queimada : KV Express : présentation de Cd ‘Zafon’ | A Contrabanda | Duo Brotto-Lopez

Bal Folk

Le duo Brotto-Lopez et KV Express seront les principaux moteurs de cette Queimada qui restera rythmée par l’intervention musclée de A Contrabanda (Galice) en intermède. La soirée débute toujours par (...)

>> Lire l'article

Haig Yazdjian (Arménie/Grèce)

Trio Acoustique

Haig Yazdjian est d’origine arménienne, a grandi en Syrie et vit en Grèce depuis plus de 20 ans. C’est seulement après avoir quitté ses racines qu’il découvre la force et la magie de la musique (...)

>> Lire l'article