Stella Chiweshe (Zimbabwe) - Muziekpublique Stella Chiweshe (Zimbabwe)
Zoeken:

Concerten

woensdag 15 November 2017 , 20:00 Molière, Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel (Elsene)

Stella Chiweshe (Zimbabwe)

Koningin van de Mbira

Veel artiesten beweren ‘trance music’ te spelen, maar Zimbabwe’s Stella Chiweshe is the real thing. Delen van haar repertoire komen recht van de religieuze rituelen van het Shona volk. In Zimbabwe klinkt de mbira (duimpiano) in nachtelijke spirituele sessies waar contact wordt gemaakt met de geesten van voorouders. Als tiener leerde Stella Chiweshe dit magische instrument te bespelen, ondanks dat dit voor vrouwen not-done was en het koloniale regime de nachtelijke sessies verbood.

Nu, 50 jaar later wordt Chiweshe de Mbira-koningin van Zimbabwe genoemd. De 23 toetsen van haar duimpiano zijn voor haar 23 verschillende stemmen en haar teksten vinden vaak hun oorsprong in visioenen en dromen.


Opmerkingen | Reageren

Queimada: Trio 14 (BE), Bargainatt (FR), A Contrabanda

Bal folk

Dit bal folk walst op de vibraties van violen. Met Bargainatt halen we één van de strafste jonge balgroepen uit Frankrijk naar ons land en het al even jonge Belgische Trio 14 komt zijn eerste cd (...)

>> Meer Lezen

Belem & The MeKanics

Nieuwe creatie van Didier Laloy & Walter Hus

Didier Laloy is terug met een nieuwe creatie en een nieuw album: Belem & the Mekanics. Accordeonist Didier Laloy vernieuwt de wereld van Belem, zijn beroemde duet met de celliste Kathy Adam. (...)

>> Meer Lezen

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italië/Albanië)
The World Music Chain #2: Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Mauretanië)

CD-release ‘Novilunio’

Toen de Italiaanse zangeres Maria Mazzotta en de Albanees Redi Hasa hun eerste album bij Muziekpublique kwamen voorstellen, lieten ze een enorme indruk na met een dialoog tussen stem en cello die (...)

>> Meer Lezen