Söndörgö (Hongarije) - Muziekpublique Söndörgö (Hongarije)
Zoeken:

Concerten

zaterdag 24 Maart 2012 , 20:00 Molière, Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel (Elsene)

Söndörgö (Hongarije)

Lost Music of the Balkans
© Robert Bacsi

"Een van de meest veelzijdige en opwindende groepen van Europa", zo kenschetst Simon Broughton van Songlines Magazine de groep Söndörgo. Dat is niet zo verwonderlijk, want dit vijftal uit Hongarije speelt geen viool-gedreven repertoire, maar heeft als kern de tambura, een klein soort luit. De vader van vier van de broers Eredics uit de groep was Kálmán Eredics, mede-oprichter van de vermaarde groep Vijicsics. Söndörgo speelt zowel traditionele als hedendaagse arrangementen van Zuidslavisch repertoire van de Serviërs en Kroaten uit Hongarije. Daarbij wordt zowel geput uit repertoire dat men geleerd heeft van oude meesters, als uit door Béla Bartók verzameld materiaal. Voor deze gelegenheid wordt de bekende Hongaarse zangeres/actrice Kátya Tompos toegevoegd.

- Áron Eredics (tambura, tenor tambura, derbuka, tapan)
- Attila Buzás (bass tambura, zang)
- Benjámin Eredics (kontra tambura, trompet)
- Dávid Eredics (tambura, alt tambura, kaval, clarinet, saxofoon)
- Kátya Tompos (zang)
- Salamon Eredics (accordeon, fluit, alt tambura)


Opmerkingen | Reageren

Angelique Ionatos | Photis Ionatos (Griekenland)

Cd-voorstellingen Périples & Reste la Lumière

Deze concertavond vertelt een verhaal van familiebanden, van liefde voor taal en muziek, van liefde voor Griekenland en pijn om wat het vaderland wordt aangedaan. Broer en zus Photis en Angelique (...)

>> Meer Lezen

Queimada : Gregory Jolivet & Andy Cutting | Les poufs à cordes | A Contrabanda

Folk Bal

Deze laatste queimada (folkbal) van het jaar pakt uit met twee duo’s van het hoogste allooi. Uit de Auvergne , de bakermat van de bourrée, komen les Poufes à Cordes. Gregory Jolivet en Andy Cutting (...)

>> Meer Lezen

Muzikale diversiteit op de Openbare Omroep en op Radio 1

hernieuwing pleidooi

Er was de laatste maanden veel te doen rond de opdracht en de rol van de openbare omroep. Op dit moment wordt de nieuwe VRT-beheersovereenkomst aangescherpt. Daarom zetten wij met een aantal (...)

>> Meer Lezen