Zoeken:

Concerten

zaterdag 18 November 2017 , 19:00 Volkshuis St-Gillis, St-Gillisvoorplein 37, 1060 Brussel (St-Gillis)

Queimada: Trio 14 (BE), Bargainatt (FR), A Contrabanda

Bal folk

Dit bal folk walst op de vibraties van violen. Met Bargainatt halen we één van de strafste jonge balgroepen uit Frankrijk naar ons land en het al even jonge Belgische Trio 14 komt zijn eerste cd voorstellen. Tussen deze twee bals begeleidt de Galicische doedelzakgroep de magische bereiding van de queimada, maar beginnen doen we met een dansinitiatie door Frisse Folk.

Na hun eerste stappen gezet te hebben binnen de groep Arcamuse van de academie van Eghezée staan Julien Maréchal (viool), Simon Wolfs (viool) en Thibault Debehogne (gitaar) al bijna drie jaar op eigen benen als Trio14. Met een repertoire aan dansen uit Frankrijk, België en de andere kant van het Kanaal, ontpopten ze zich tot één van de beste jonge balgroepen uit Wallonië, getuige het album dat ze komen voorstellen.

Terwijl een druïde de Galicische godendrank queimada bereidt, vergast banda de gaitas A Contrabanda ons op dansen uit het noorden van Spanje zoals de jota, de muiñeira en de paso doble om vervolgens plaats te maken voor een jonge Franse groep wiens reputatie hen al is voorafgegaan.

Net als trio 14 spelen de vier muzikanten van Bargainatt dansen die hun inspiratie halen in het Europese balrepertoire. Daarbij zorgen ze voor frisse arrangementen die putten uit de klassieke opleiding van de strijkers aangevuld met de jazzinvloeden van de accordeonist. Composities en vrolijk verwerkte traditionnals zetten de dansvloer steevast in vuur en vlam.

- Youmi Bazoge : viool, zang
- Léon Ollivier : diatonisch accordeon
- Camille Stimbre : viool
- Noé Bazoge : cello


Opmerkingen | Reageren

Belem & The MeKanics

Nieuwe creatie van Didier Laloy & Walter Hus

Didier Laloy is terug met een nieuwe creatie en een nieuw album: Belem & the Mekanics. Accordeonist Didier Laloy vernieuwt de wereld van Belem, zijn beroemde duet met de celliste Kathy Adam. (...)

>> Meer Lezen

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italië/Albanië)
The World Music Chain #2: Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Mauretanië)

CD-release ‘Novilunio’

Toen de Italiaanse zangeres Maria Mazzotta en de Albanees Redi Hasa hun eerste album bij Muziekpublique kwamen voorstellen, lieten ze een enorme indruk na met een dialoog tussen stem en cello die (...)

>> Meer Lezen

Hamilton De Holanda trio (Brazilië)

Chora Bruxelas Festival

We zijn bijzonder vereerd om met Hamilton de Holanda opnieuw één van de grootste mandolinespelers ter wereld te mogen ontvangen in het kader van ‘Chora Bruxelas Festival’ dat plaats vindt van 7 tot 9 (...)

>> Meer Lezen