Rechercher :

Concerten

samedi 18 novembre 2017 , 19:00 Maison du Peuple St-Gilles, 37 Parvis de St-Gilles, 1060 Bruxelles (St-Gilles)

Queimada : Trio 14 (BE), Bargainatt (FR), A Contrabanda

Bal folk

Dit bal folk walst op de vibraties van violen. Met Bargainatt halen we één van de strafste jonge balgroepen uit Frankrijk naar ons land en het al even jonge Belgische Trio 14 komt zijn eerste cd voorstellen. Tussen deze twee bals begeleidt de Galicische doedelzakgroep de magische bereiding van de queimada, maar beginnen doen we met een dansinitiatie door Frisse Folk.

Na hun eerste stappen gezet te hebben binnen de groep Arcamuse van de academie van Eghezée staan Julien Maréchal (viool), Simon Wolfs (viool) en Thibault Debehogne (gitaar) al bijna drie jaar op eigen benen als Trio14. Met een repertoire aan dansen uit Frankrijk, België en de andere kant van het Kanaal, ontpopten ze zich tot één van de beste jonge balgroepen uit Wallonië, getuige het album dat ze komen voorstellen.

Terwijl een druïde de Galicische godendrank queimada bereidt, vergast banda de gaitas A Contrabanda ons op dansen uit het noorden van Spanje zoals de jota, de muiñeira en de paso doble om vervolgens plaats te maken voor een jonge Franse groep wiens reputatie hen al is voorafgegaan.

Net als trio 14 spelen de vier muzikanten van Bargainatt dansen die hun inspiratie halen in het Europese balrepertoire. Daarbij zorgen ze voor frisse arrangementen die putten uit de klassieke opleiding van de strijkers aangevuld met de jazzinvloeden van de accordeonist. Composities en vrolijk verwerkte traditionnals zetten de dansvloer steevast in vuur en vlam.

- Youmi Bazoge : viool, zang
- Léon Ollivier : diatonisch accordeon
- Camille Stimbre : viool
- Noé Bazoge : cello


Commentaires | Ajouter

Belem & The MeKanics

La nouvelle création de Didier Laloy & Walter Hus

Didier Laloy nous revient avec sa nouvelle création et un nouvel album : Belem & the Mekanics. Didier Laloy réinvente l’univers de Belem (son célèbre duo avec la violoncelliste Kathy Adam) au (...)

>> Lire l'article

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italie/Albanie)
The World Music Chain #2 : Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Maurétanie)

CD-release ‘Novilunio’

Nous l’attendions depuis longtemps, le voilà enfin : le nouvel album de Redi Hasa et de Maria Mazzotta ! Leur concert sera donc probablement tout autant attendu, et il y a de quoi. Sur ce nouveau (...)

>> Lire l'article