Rechercher :

Concerten

samedi 03 juin 2017 , 19:00 Maison du Peuple St-Gilles, 37 Parvis de St-Gilles, 1060 Bruxelles (St-Gilles)

Queimada : Les Frères d’Eeckère, Naragonia Quartet

Folk bal

Deze laatste queimada van het seizoen kleurt Belgisch en familiaal. Na een dansinitiatie openen we met Les Frères d’Eckère, twee muzikale broers uit Ekeren. En we sluiten de avond af met een absolute topbalgroep, het Naragonia Quartet. Tussendoor begeleidt A Contrabanda de bereiding van de queimada met een speciaal programma waarin de Galicische zang op de voorgrond komt.

Les Frères d’Eeckère verenigt de broers Dries en Jeroen Laureyssens uit Ekeren, Antwerpen. Na verschillende muzikale paden te hebben bewandeld, besloten ze in 2015 om samen een nieuw en ongezien duo te vormen met Franse hoorn en diatonische accordeon. Met deze vernieuwende sound spelen ze enkel eigen composities, met daarbij een mix van gekende en wat exotischere dansen. Dries studeerde aan het Antwerpse conservatorium en heeft veel ervaring in de klassieke muziek en de HaFaBra als muzikant en als dirigent. Jeroen is al jaren gebeten door folk en is ondermeer bekend van het duo Cardin.

Naragonia voorstellen hoeft nauwelijks nog. Sinds ze in de zomer van 2003 op het festival Andanças in Portugal samen begonnen te spelen, brengen man en vrouw Toon Van Mierlo en Pascale Rubens uiterst dansbare folk met een verfijnde, stevige energie. Ze zijn immens populair binnen de folkwereld en krijgen met 6 door de pers zeer warm onthaalde cd’s respect in binnen-en buitenland. Het Naragonia Quartet is meer dan enkel een instrumentale uitbreiding van het duo. Met de hulp van twee topmuzikanten, Luc Pilartz (viool) en Maarten Decombel (gitaar), ontstaat een heel eigen repertoire en dito klank.

Les Frères d’Eeckère :
- Dries Laureyssens : Franse hoorn, klarinet
- Jeroen Laureyssens : diatonische accordéon

Naragonia Quartet :
- Pascale Rubens : diatonische accordeon, viool
- Luc Pilartz : viool
- Maarten Decombel : mandola, gitaar, voetpercussie
- Toon Van Mierlo : sax, doedelzak, diatonische accordeon


Commentaires | Ajouter

África Negra (São Tomé e Principe) + Rebel UP Afterparty !

Rumba/Soukous/Semba

Africa Negra est le plus grand ambassadeur musical de l’île de Sao Tomé e Principe, qui se situe aux abords de l’Afrique équatoriale, dans l’océan Atlantique. Leur notoriété n’a fait que grandir depuis (...)

>> Lire l'article

SOLD OUT ! Totó la Momposina y Sus Tambores (Colombia)

La voix de la cumbia

Monstre sacré, légende vivante, diva reconnue dans toute l’Amérique latine... Totó la Momposina prend soin de répandre à travers ses tournées la science des musiques colombiennes traditionnelles et (...)

>> Lire l'article

Máirtín O’Connor Trio (Irish Folk Music)

Trad Fest

Dans le cadre du Tradfest organisé par l’ambassade d’Irlande, nous présentons l’accordéoniste Mairtin O’Connor, sans conteste l’un des musiciens les plus reconnus de la musique irlandaise. Il mêle les (...)

>> Lire l'article