Rechercher :

Concerten

samedi 03 juin 2017 , 19:00 Maison du Peuple St-Gilles, 37 Parvis de St-Gilles, 1060 Bruxelles (St-Gilles)

Queimada : Les Frères d’Eeckère, Naragonia Quartet

Folk bal

Deze laatste queimada van het seizoen kleurt Belgisch en familiaal. Na een dansinitiatie openen we met Les Frères d’Eckère, twee muzikale broers uit Ekeren. En we sluiten de avond af met een absolute topbalgroep, het Naragonia Quartet. Tussendoor begeleidt A Contrabanda de bereiding van de queimada met een speciaal programma waarin de Galicische zang op de voorgrond komt.

Les Frères d’Eeckère verenigt de broers Dries en Jeroen Laureyssens uit Ekeren, Antwerpen. Na verschillende muzikale paden te hebben bewandeld, besloten ze in 2015 om samen een nieuw en ongezien duo te vormen met Franse hoorn en diatonische accordeon. Met deze vernieuwende sound spelen ze enkel eigen composities, met daarbij een mix van gekende en wat exotischere dansen. Dries studeerde aan het Antwerpse conservatorium en heeft veel ervaring in de klassieke muziek en de HaFaBra als muzikant en als dirigent. Jeroen is al jaren gebeten door folk en is ondermeer bekend van het duo Cardin.

Naragonia voorstellen hoeft nauwelijks nog. Sinds ze in de zomer van 2003 op het festival Andanças in Portugal samen begonnen te spelen, brengen man en vrouw Toon Van Mierlo en Pascale Rubens uiterst dansbare folk met een verfijnde, stevige energie. Ze zijn immens populair binnen de folkwereld en krijgen met 6 door de pers zeer warm onthaalde cd’s respect in binnen-en buitenland. Het Naragonia Quartet is meer dan enkel een instrumentale uitbreiding van het duo. Met de hulp van twee topmuzikanten, Luc Pilartz (viool) en Maarten Decombel (gitaar), ontstaat een heel eigen repertoire en dito klank.

Les Frères d’Eeckère :
- Dries Laureyssens : Franse hoorn, klarinet
- Jeroen Laureyssens : diatonische accordéon

Naragonia Quartet :
- Pascale Rubens : diatonische accordeon, viool
- Luc Pilartz : viool
- Maarten Decombel : mandola, gitaar, voetpercussie
- Toon Van Mierlo : sax, doedelzak, diatonische accordeon


Commentaires | Ajouter

Hide & Seek Festival 2017

21-> 27 août | Festival dans des lieux insolites

Du 21 au 27 août 2017, le Hide & Seek Festival de Muziekpublique pousse les portes des lieux les plus insolites, emblématiques et surprenants de la capitale pour des concerts acoustiques de (...)

>> Lire l'article

Tamala CD-release (Sénégal/Belgique)

Bao Sissoko, Mola Sylla, Wouter Vandenabeele

Muziekpublique a le plaisir d’annoncer la sortie du 9e album sur son label et vous invite à venir partager ce moment lors du tout premier concert de sortie de CD du groupe Tamala. Pendant la (...)

>> Lire l'article

Orchestre mondial des jeunes (12 à 18 ans)

Nicolas Hauzeur

Vous avez entre 12 et 18 ans, vous jouez d’un instrument que vous aimeriez pratiquer en compagnie de d’autres jeunes ? Alors ce cours vous va comme un gant ! Nicolas Hauzeur est un professeur (...)

>> Lire l'article