Queimada : KV Express (Cd-voorstelling ‘Zafon’) | A Contrabanda | Duo Brotto-Lopez - Muziekpublique Queimada : KV Express (Cd-voorstelling ‘Zafon’) | A (...)
Zoeken:

Concerten

zaterdag 25 Februari 2017 , 19:00 Volkshuis St-Gillis, St-Gillisvoorplein 37, 1060 Brussel (St-Gillis)

Queimada : KV Express (Cd-voorstelling ‘Zafon’) | A Contrabanda | Duo Brotto-Lopez

Bal Folk
© Muziekpublique

Dit folkbal wordt er één om niet snel te vergeten met het duo Brotto-Lopez en KV Express en uiteraard de muzikale begeleiding van de bereiding van de Queimada door de Galicische doedelzakband A Contrabanda. De avond wordt voorafgegaan door een dansinitiatie vanaf 19u00.

"Sophie behoort al jaren tot de top van de Belgische neo-folk; niet alleen vanwege haar virtuoze spel maar zeker ook vanwege haar kwaliteiten als componist. Daarom ook nu weer een aantal verrassende stukken, zoals het gelaagde en licht ontregelende Six Qui Prend, het statige Berceuse Pour Marius en natuurlijk het al genoemde titelstuk Zafon." Mooier dan Ton Maas van Mixed World Music kunnen we de nieuwe cd van KV Express niet omschrijven. Verwacht je aan een bal waarbij oren en voeten meer dan verwend worden.

Brotto-Lopez verenigt twee Occitaanse topmuzikanten die nauwelijks nog moeten voorgesteld worden. Ruim tien jaar geleden begon Cyrille Brotto (diatonisch accordeon) bal te spelen met Guillaume Lopez (zang, fluit, doedelzak), net als hij gepassioneerd door de Occitaanse muziek en taal. Vol energie vullen ze elkaar muzikaal perfect aan. De groove, finesse en virtuositeit van Brotto met de bijzondere stem en de emoties van Lopez zorgen voor een unieke stijl die volledig in het teken staat van de dansers.

Duo Brotto-Lopez:
- Cyrille Brotto : diatonisch accordeon, tustafòna
- Guillaume Lopez : zang, fluit, doedelzak

KV Express:

- Sophie Cavez: diatonisch accordeon
- Bo Waterschoot: bass
- Jo Zanders: percussie


Opmerkingen | Reageren

Queimada : Les Zéoles, A Contrabanda, Sons Libres

Folk bal

De queimada is de grote klassieker van onze programmatie. Dit bal folk staat in het teken van ontmoeting en dans. Na een dansinitiatie in het begin van de avond, nemen les Zéoles (FR) ons mee op (...)

>> Meer Lezen

Badakhshan Ensemble (Tadjikistan)

Song and dance from the Pamir Mountains

Het Badakhshan Ensemble is vernoemd naar de bergachtige regio die oost-Tadjikistan en noordoost-Afghanistan omvat, en in het Perzisch Bam-i Dunya, het “dak van de wereld” wordt genoemd. Daar, in (...)

>> Meer Lezen

Living Room Music Festival 2017

Sint-Agatha-Berchem - Hunderenveldwijk

De 15de editie van het Living Room Music Festival gaat op zondag 7 mei 2017 door in het hunderenveldwijk in Sint-Agatha-Berchem. Het principe blijft hetzelfde : 8 wijkbewoners, 8 woonkamer, 8 (...)

>> Meer Lezen