Queimada : KV Express (Cd-voorstelling ‘Zafon’) | A Contrabanda | Duo Brotto-Lopez - Muziekpublique Queimada : KV Express (Cd-voorstelling ‘Zafon’) | A (...)
Zoeken:

Concerten

zaterdag 25 Februari 2017 , 19:00 Volkshuis St-Gillis, St-Gillisvoorplein 37, 1060 Brussel (St-Gillis)

Queimada : KV Express (Cd-voorstelling ‘Zafon’) | A Contrabanda | Duo Brotto-Lopez

Bal Folk
© Muziekpublique

Dit folkbal wordt er één om niet snel te vergeten met het duo Brotto-Lopez en KV Express en uiteraard de muzikale begeleiding van de bereiding van de Queimada door de Galicische doedelzakband A Contrabanda. De avond wordt voorafgegaan door een dansinitiatie vanaf 19u00.

"Sophie behoort al jaren tot de top van de Belgische neo-folk; niet alleen vanwege haar virtuoze spel maar zeker ook vanwege haar kwaliteiten als componist. Daarom ook nu weer een aantal verrassende stukken, zoals het gelaagde en licht ontregelende Six Qui Prend, het statige Berceuse Pour Marius en natuurlijk het al genoemde titelstuk Zafon." Mooier dan Ton Maas van Mixed World Music kunnen we de nieuwe cd van KV Express niet omschrijven. Verwacht je aan een bal waarbij oren en voeten meer dan verwend worden.

Brotto-Lopez verenigt twee Occitaanse topmuzikanten die nauwelijks nog moeten voorgesteld worden. Ruim tien jaar geleden begon Cyrille Brotto (diatonisch accordeon) bal te spelen met Guillaume Lopez (zang, fluit, doedelzak), net als hij gepassioneerd door de Occitaanse muziek en taal. Vol energie vullen ze elkaar muzikaal perfect aan. De groove, finesse en virtuositeit van Brotto met de bijzondere stem en de emoties van Lopez zorgen voor een unieke stijl die volledig in het teken staat van de dansers.

Duo Brotto-Lopez:
- Cyrille Brotto : diatonisch accordeon, tustafòna
- Guillaume Lopez : zang, fluit, doedelzak

KV Express:

- Sophie Cavez: diatonisch accordeon
- Bo Waterschoot: bass
- Jo Zanders: percussie


Opmerkingen | Reageren

Los Cholos (Peru) & Tlacuatzin (Mexico)

Sonamos Latinoamerica Festival

Los Cholos interpreteert traditionele Andes-muziek uit Peru: musica andina uit het hoogland en musica criolla uit het kustgebied. Ze spelen traditionele muziek van anonieme auteurs maar ook (...)

>> Meer Lezen

El Tuyero Ilustrado (Venezuela) + La Tregua trio (Arg-Chili)

Sonamos Latinoamerica Festival

Zaterdagavond presenteert het Sonamos festival een concert van het Venezolaanse duo El Tuyero Ilustrado. De basis van hun muziek is de traditionele Venezuelaanse “joropo tuyero”. Het Sonamos (...)

>> Meer Lezen

Concert Celmaca + film ‘El Sistema’

Sonamos Latinoamerica Festival

Latijns-Amerika herbergt een bijzonder diverse traditionele muziek door de vermenging van de ritmiek uit Afrika en de snaarinstrumenten uit Europa met de fluiten en de zang van de oorspronkelijke (...)

>> Meer Lezen