Queimada : KV Express (Cd-voorstelling ‘Zafon’) | A Contrabanda | Duo Brotto-Lopez - Muziekpublique Queimada : KV Express (Cd-voorstelling ‘Zafon’) | A (...)
Zoeken:

Concerten

zaterdag 25 Februari 2017 , 19:00 Volkshuis St-Gillis, St-Gillisvoorplein 37, 1060 Brussel (St-Gillis)

Queimada : KV Express (Cd-voorstelling ‘Zafon’) | A Contrabanda | Duo Brotto-Lopez

Bal Folk
© Muziekpublique

Dit folkbal wordt er één om niet snel te vergeten met het duo Brotto-Lopez en KV Express en uiteraard de muzikale begeleiding van de bereiding van de Queimada door de Galicische doedelzakband A Contrabanda. De avond wordt voorafgegaan door een dansinitiatie vanaf 19u00.

"Sophie behoort al jaren tot de top van de Belgische neo-folk; niet alleen vanwege haar virtuoze spel maar zeker ook vanwege haar kwaliteiten als componist. Daarom ook nu weer een aantal verrassende stukken, zoals het gelaagde en licht ontregelende Six Qui Prend, het statige Berceuse Pour Marius en natuurlijk het al genoemde titelstuk Zafon." Mooier dan Ton Maas van Mixed World Music kunnen we de nieuwe cd van KV Express niet omschrijven. Verwacht je aan een bal waarbij oren en voeten meer dan verwend worden.

Brotto-Lopez verenigt twee Occitaanse topmuzikanten die nauwelijks nog moeten voorgesteld worden. Ruim tien jaar geleden begon Cyrille Brotto (diatonisch accordeon) bal te spelen met Guillaume Lopez (zang, fluit, doedelzak), net als hij gepassioneerd door de Occitaanse muziek en taal. Vol energie vullen ze elkaar muzikaal perfect aan. De groove, finesse en virtuositeit van Brotto met de bijzondere stem en de emoties van Lopez zorgen voor een unieke stijl die volledig in het teken staat van de dansers.

Duo Brotto-Lopez:
- Cyrille Brotto : diatonisch accordeon, tustafòna
- Guillaume Lopez : zang, fluit, doedelzak

KV Express:

- Sophie Cavez: diatonisch accordeon
- Bo Waterschoot: bass
- Jo Zanders: percussie


Opmerkingen | Reageren

Hide & Seek Festival 2017

Wereldmuziek op verrassende plekken

Van 21 tot 27 augustus 2017 opent het Hide & Seek Festival van Muziekpublique de deuren van verrassende en indrukwekkende plekken in Brussel voor akoestische concerten van traditionele (...)

>> Meer Lezen

De inschrijvingen voor het schooljaar 2017-18 gaan van start!

Ney, bombo, jongerenorkest, ...

De inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar zijn geopend! In 2017-18 is ons aanbod alweer een stuk rijker en diverser, met lessen ney, Argentijnse gitaar, Oosterse viool... Het volledige aanbod (...)

>> Meer Lezen

Valentin Clastrier & Steven Kamperman | Mushroom Farm (Cureghem)

Hide & Seek Festival 2017

De ‘uitvinder van de moderne draailier’, Valentin Clastrier, is de ideale speelkameraad voor Steven Kamperman, klarinettist en gerenommeerde componist. Met bezwerende bourdontonen en uitdagende (...)

>> Meer Lezen