Zoeken:

Concerten

zaterdag 25 Februari 2017 , 19:00 Volkshuis St-Gillis, St-Gillisvoorplein 37, 1060 Brussel (St-Gillis)

Queimada : KV Express (Cd-voorstelling ‘Zafon’) | A Contrabanda | Duo Brotto-Lopez

Bal Folk
© Muziekpublique

Dit folkbal wordt er één om niet snel te vergeten met het duo Brotto-Lopez en KV Express en uiteraard de muzikale begeleiding van de bereiding van de Queimada door de Galicische doedelzakband A Contrabanda. De avond wordt voorafgegaan door een dansinitiatie vanaf 19u00.

"Sophie behoort al jaren tot de top van de Belgische neo-folk; niet alleen vanwege haar virtuoze spel maar zeker ook vanwege haar kwaliteiten als componist. Daarom ook nu weer een aantal verrassende stukken, zoals het gelaagde en licht ontregelende Six Qui Prend, het statige Berceuse Pour Marius en natuurlijk het al genoemde titelstuk Zafon." Mooier dan Ton Maas van Mixed World Music kunnen we de nieuwe cd van KV Express niet omschrijven. Verwacht je aan een bal waarbij oren en voeten meer dan verwend worden.

Brotto-Lopez verenigt twee Occitaanse topmuzikanten die nauwelijks nog moeten voorgesteld worden. Ruim tien jaar geleden begon Cyrille Brotto (diatonisch accordeon) bal te spelen met Guillaume Lopez (zang, fluit, doedelzak), net als hij gepassioneerd door de Occitaanse muziek en taal. Vol energie vullen ze elkaar muzikaal perfect aan. De groove, finesse en virtuositeit van Brotto met de bijzondere stem en de emoties van Lopez zorgen voor een unieke stijl die volledig in het teken staat van de dansers.

Duo Brotto-Lopez:
- Cyrille Brotto : diatonisch accordeon, tustafòna
- Guillaume Lopez : zang, fluit, doedelzak

KV Express:

- Sophie Cavez: diatonisch accordeon
- Bo Waterschoot: bass
- Jo Zanders: percussie


Opmerkingen | Reageren

SOLD OUT ! Bal & Basta ! Duo Laloy-Letron | Snaarmaarwaar

Bal Folk

Toen Didier Laloy als dertienjarige les begon te volgen bij diatonisch accordeonist Bruno Letron, stond het in de sterren geschreven dat ze ooit samen op podium zouden staan. Met Tref (met Wim (...)

>> Meer Lezen

Het tweede trimester van de muziekacademie gaat van start

Nieuwe leerlingen zijn ook nog steeds welkom

Het eerste trimester van de muziekacademie van Muziekpublique zit er op. Maar niet getreurd want de lessen gaan alweer van start voor een tweede trimester! Ook nieuwe leerlingen kunnen zich (...)

>> Meer Lezen

Een origineel eindejaarsgeschenk !

Geef een cd pakket van Muziekpublique

Muziekpublique biedt dit jaar originele eindejaarsgeschenken: geef deze kerst een van de VIER CADEAUSETS aan je vrienden, familie, naasten… of aan jezelf!

>> Meer Lezen