Zoeken:

Concerten

woensdag 24 Oktober 2012 , 12:30 Molière, Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel (Elsene)

Broodje Brussel: Osman Martins

Brazilië

Osman Martins werd in 1961 in de staat Bahia in Brazilië geboren, hij verhuisde als kind naar São Paulo en hield zich toen al met muziek bezig. Ter gelegenheid van zijn 10e verjaardag kreeg hij een "cavaquinho" (instrument van Portugese origine, familie van de gitaar) en raakte meteen bezeten door het instrument. Wat later volgde hij lessen bij Maestro Robinson Miguel, een befaamd Braziliaans gitarist. Op een dag hoort hij Irio de Paula, ex-gitarist van Elze Soares spelen en raakt in de ban van de gitaar. Hij wijdt zich volledig aan dit instrument waarmee hij nieuwe harmonische en melodische horizonten ontdekt die tevens een extra dimensie aan zijn cavaquinho geven, dat zijn basisinstrument blijft. Na de cavaquinho, de gitaar, het componeren en de percussie, daagt hij zijn stem uit en beslist een tijdje zangcursus te volgen. Hij slaat meteen een nieuwe weg in, dit keer als zanger. De rest is geschiedenis. Gelukkig voor ons woont Osman Martins intussen al jaren in Brussel, geeft hij sinds dit jaar les bij Muziekpublique en ontpopte hij zich toch één van de interessantste Braziliaanse muzikanten in ons land met groepen als Parceria, Samba de Candeia,... Voor één keer doet het Osman het op dit middagconcert nog een keertje solo.Opmerkingen | Reageren

SOLD OUT ! Bal & Basta ! Duo Laloy-Letron | Snaarmaarwaar

Bal Folk

Toen Didier Laloy als dertienjarige les begon te volgen bij diatonisch accordeonist Bruno Letron, stond het in de sterren geschreven dat ze ooit samen op podium zouden staan. Met Tref (met Wim (...)

>> Meer Lezen

Het tweede trimester van de muziekacademie gaat van start

Nieuwe leerlingen zijn ook nog steeds welkom

Het eerste trimester van de muziekacademie van Muziekpublique zit er op. Maar niet getreurd want de lessen gaan alweer van start voor een tweede trimester! Ook nieuwe leerlingen kunnen zich (...)

>> Meer Lezen

Een origineel eindejaarsgeschenk !

Geef een cd pakket van Muziekpublique

Muziekpublique biedt dit jaar originele eindejaarsgeschenken: geef deze kerst een van de VIER CADEAUSETS aan je vrienden, familie, naasten… of aan jezelf!

>> Meer Lezen

Concerten

Concerten