Muziek•Culture - Souhad Najem, kanun - Muziekpublique Muziek•Culture - Souhad Najem, kanun
Zoeken:

Concerten

dinsdag 14 November 2017 , 12:30 Point Culture ULB Elsene, Gebouw U - P. Hégerlaan - 1050 Elsene

Muziek•Culture - Souhad Najem, kanun

Middagconcert

Muziekpublique en ULB PointCulture nodigen u uit voor een reis doorheen de Midden-Oosterse muziek, meer specifiek die van Irak. Souhad Najem zal traditionele en klassieke muziek spelen op een kanun. De kanun is weinig bekend bij het westerse publiek, maar in het oosten gaat het om één van de belangrijkste instrumenten. Net zoals zijn verre neef, de piano, wordt de kanun door velen gespeeld maar door weinigen beheerst.

Souhad Najem behoort zonder enige twijfel bij de allergrootste kanun meesters. Hij was student aan het Conservatorium van Bagdad. Daarna werd hij leraar in Irak, Tunesië en sinds enkele jaren in woont hij in de Brusselse regio en geeft les aan de Music Academy van Muziekpublique.

Het Muziek • Cultuurproject biedt een reeks gratis concert/ontmoetingen die telkens een instrument of groep instrumenten, land en cultuur belichten. Kortom, een uitnodiging om te reizen en te ontdekken, in een zeer vriendelijke sfeer in het hart van de Solbosch campus.


Opmerkingen | Reageren

SOLD OUT ! Bal & Basta ! Duo Laloy-Letron | Snaarmaarwaar

Bal Folk

Toen Didier Laloy als dertienjarige les begon te volgen bij diatonisch accordeonist Bruno Letron, stond het in de sterren geschreven dat ze ooit samen op podium zouden staan. Met Tref (met Wim (...)

>> Meer Lezen

Het tweede trimester van de muziekacademie gaat van start

Nieuwe leerlingen zijn ook nog steeds welkom

Het eerste trimester van de muziekacademie van Muziekpublique zit er op. Maar niet getreurd want de lessen gaan alweer van start voor een tweede trimester! Ook nieuwe leerlingen kunnen zich (...)

>> Meer Lezen

Een origineel eindejaarsgeschenk !

Geef een cd pakket van Muziekpublique

Muziekpublique biedt dit jaar originele eindejaarsgeschenken: geef deze kerst een van de VIER CADEAUSETS aan je vrienden, familie, naasten… of aan jezelf!

>> Meer Lezen

Concerten

Concerten