Rechercher :

Concerten

mardi 14 novembre 2017 , 12:30 PointCulture ULB Ixelles, Bâtiment U - Av. P. Héger - 1050 Bruxelles

Muziek•Culture - Souhad Najem, kanun

Middagconcert

Muziekpublique en ULB PointCulture nodigen u uit voor een reis doorheen de Midden-Oosterse muziek, meer specifiek die van Irak. Souhad Najem zal traditionele en klassieke muziek spelen op een kanun. De kanun is weinig bekend bij het westerse publiek, maar in het oosten gaat het om één van de belangrijkste instrumenten. Net zoals zijn verre neef, de piano, wordt de kanun door velen gespeeld maar door weinigen beheerst.

Souhad Najem behoort zonder enige twijfel bij de allergrootste kanun meesters. Hij was student aan het Conservatorium van Bagdad. Daarna werd hij leraar in Irak, Tunesië en sinds enkele jaren in woont hij in de Brusselse regio en geeft les aan de Music Academy van Muziekpublique.

Het Muziek • Cultuurproject biedt een reeks gratis concert/ontmoetingen die telkens een instrument of groep instrumenten, land en cultuur belichten. Kortom, een uitnodiging om te reizen en te ontdekken, in een zeer vriendelijke sfeer in het hart van de Solbosch campus.


Gratuit

Nous acceptons les Paspartoe, cultuurwaardebons et l'article 27


Commentaires | Ajouter

SOLD OUT ! Bal & Basta ! Duo Laloy-Letron | Snaarmaarwaar

Bal Folk

Double-affiche de qualité pour ce bal folk du dimanche au Pianofabriek ! Il était sans doute écrit quelque part que Didier Laloy, élève de Bruno Letron à ses 13 ans, allait un jour jouer avec ce (...)

>> Lire l'article

En route vers le deuxième trimestre de l’académie !

Les nouveaux étudiants sont toujours les bienvenus

Le premier trimestre de l’académie de la musique du monde de Muziekpublique est terminé. Mais ne vous inquiétez pas car les cours commencent déjà pour un deuxième trimestre ! Les nouveaux étudiants (...)

>> Lire l'article

Un cadeau original !

Offrez l’un des 4 Pack CD’s de Muziekpublique

Muziekpublique vous propose un cadeau original pour Noël cette année : Offrez l’un des 4 PACKS des CD’s de Muziekpublique à vos amis, famille, proches... ou à vous-même ! Choisissez parmi 4 packs (...)

>> Lire l'article

Concerts

Concerts