Muziek•Culture - Souhad Najem, kanun - Muziekpublique Muziek•Culture - Souhad Najem, kanun
Zoeken:

Concerten

dinsdag 14 November 2017 , 12:30 Point Culture ULB Elsene, Gebouw U - P. Hégerlaan - 1050 Elsene

Muziek•Culture - Souhad Najem, kanun

Middagconcert

Muziekpublique en ULB PointCulture nodigen u uit voor een reis doorheen de Midden-Oosterse muziek, meer specifiek die van Irak. Souhad Najem zal traditionele en klassieke muziek spelen op een kanun. De kanun is weinig bekend bij het westerse publiek, maar in het oosten gaat het om één van de belangrijkste instrumenten. Net zoals zijn verre neef, de piano, wordt de kanun door velen gespeeld maar door weinigen beheerst.

Souhad Najem behoort zonder enige twijfel bij de allergrootste kanun meesters. Hij was student aan het Conservatorium van Bagdad. Daarna werd hij leraar in Irak, Tunesië en sinds enkele jaren in woont hij in de Brusselse regio en geeft les aan de Music Academy van Muziekpublique.

Het Muziek • Cultuurproject biedt een reeks gratis concert/ontmoetingen die telkens een instrument of groep instrumenten, land en cultuur belichten. Kortom, een uitnodiging om te reizen en te ontdekken, in een zeer vriendelijke sfeer in het hart van de Solbosch campus.


Opmerkingen | Reageren

Queimada: Trio 14 (BE), Bargainatt (FR), A Contrabanda

Bal folk

Dit bal folk walst op de vibraties van violen. Met Bargainatt halen we één van de strafste jonge balgroepen uit Frankrijk naar ons land en het al even jonge Belgische Trio 14 komt zijn eerste cd (...)

>> Meer Lezen

Belem & The MeKanics

Nieuwe creatie van Didier Laloy & Walter Hus

Didier Laloy is terug met een nieuwe creatie en een nieuw album: Belem & the Mekanics. Accordeonist Didier Laloy vernieuwt de wereld van Belem, zijn beroemde duet met de celliste Kathy Adam. (...)

>> Meer Lezen

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italië/Albanië)
The World Music Chain #2: Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Mauretanië)

CD-release ‘Novilunio’

Toen de Italiaanse zangeres Maria Mazzotta en de Albanees Redi Hasa hun eerste album bij Muziekpublique kwamen voorstellen, lieten ze een enorme indruk na met een dialoog tussen stem en cello die (...)

>> Meer Lezen