Rechercher :

Concerten

vendredi 08 décembre 2017 , 20:00 Molière, Galerie de la Porte de Namur, 3 Square du Bastion, 1050 Brussels (Ixelles)

Hamilton De Holanda trio (Brazilië)

Chora Bruxelas Festival

We zijn bijzonder vereerd om met Hamilton de Holanda één van de grootste mandolinespelers ter wereld te mogen ontvangen in het kader van ‘Chora Bruxelas Festival’ dat plaats vindt van 8 tot 10 december.

De Holanda geldt als een van de grote namen van de choro, ook bekend als chorinho, muziek uit Brazilië die in tegenstelling tot de bekendere samba instrumentaal is en de muzikale complexiteit niet uit de weg gaat. Naast ritmische spitsvondigheden en polyfonie valt vooral de harmonische inventiviteit op waardoor de muziek zo nu en dan uit het traditionele vaarwater drijft. De Holanda is ook een van de muzikanten die de grenzen van de muziek wil verleggen. Hij gaat graag te leen bij andere Zuid-Amerikaanse muziek, de jazz of de klassieke muziek. Om de mogelijkheden van de bandolim (mandoline) verder uit te breiden heeft hij een tiensnarige bandolim laten bouwen : een uitbreiding met twee snaren die hem in staat stelt te doen wat hij graag wil. Hij komt met zijn trio zijn album ‘Samba de Chico’ voorstellen, een hommage aan 100 jaar samba en aan componist Chico Buarque.

Het festival « chora Bruxelas » heeft de ambitie om linken te leggen tussen muzikanten uit verschillende landen en tussen instrumenten als de cavaquinho, de bandolim en de zevensnarige gitaar.

- Hamilton De Holanda : mandoline
- Guto Wirti : bas
- Marcelo Caldi : accordeon, piano

More Chora Bruxelas : www.chorabruxelas.be

Georganiseerd door ‘Il Malandrino vzw’ in samenwerking met ‘Mogno Music vzw’ en Muziekpublique


Prix membres 12 €

Prix non-membres 19 €

Prix préventes non-membres 17 €

Nous acceptons les Paspartoe, cultuurwaardebons et l'article 27


Commentaires | Ajouter

Belem & The MeKanics

La nouvelle création de Didier Laloy & Walter Hus

Didier Laloy nous revient avec sa nouvelle création et un nouvel album : Belem & the Mekanics. Didier Laloy réinvente l’univers de Belem (son célèbre duo avec la violoncelliste Kathy Adam) au (...)

>> Lire l'article

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italie/Albanie)
The World Music Chain #2 : Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Mauritanie)

CD-release ‘Novilunio’

Nous l’attendions depuis longtemps, le voilà enfin : le nouvel album de Redi Hasa et de Maria Mazzotta ! Leur concert sera donc probablement tout autant attendu, et il y a de quoi. Sur ce nouveau (...)

>> Lire l'article