Rechercher :

Concerten

samedi 09 décembre 2017 , 20:00 Molière, Galerie de la Porte de Namur, 3 Square du Bastion, 1050 Brussels (Ixelles)

Canzoniere Grecanico Salentino (Italië)

Cd-release ‘Canzoniere’

Het collectief Canzoniere Grecanico Salentino komt uit Puglia, de hiel van de Italiaanse laars in Zuid-Italië. Een land omringd door de zee, een historisch kruispunt van geluiden, kleuren en talen. Italië’s fascinerende dichotomie van traditie en moderniteit komt samen in de muziek van CGS : de zeven bandleden en één danser zijn de belangrijkste exponenten in een nieuwe golf van jonge artiesten, die de Zuid-Italiaanse Pizzica-muzikale en danstradities opnieuw inventariseren voor het hedendaagse publiek. Door de scheurende doedelzak, de vibrerende bouzouki, de stuwende accordeon, de adembenemende percussie, de vurige violen, de gepassioneerde zang en de energieke bezwerende dans, zorgt Canzoniere Grecanico Salentino voor een betoverende en meeslepende ervaring.

CGS komt in Brussel hun nieuwe album ‘Canzoniere’ voorstellen. Met een scala aan akoestische geven deze talentvolle muzikanten de traditionele muziek een eigentijdse karakter. Op dit nieuwe album gaf leider Mauro Durante de CGS een nog wereldser karakter, ‘salentino’ in teksten, sound en bezieling, maar met invloeden van over heel de wereld.

Laat je meevoeren met de energieke pizzica pizzica, de tedere liederen over liefde en verlangen, en de uitbundige festa !

- Mauro Durante : zang, tamburello, viool
- Alessia Tondo : zang
- Giulio Bianco : zampogna doedelzak, harmonica, blokfluiten
- Massimiliano Morabito : diatonische accordeon
- Emanuele Licci : gitaar, bouzouki
- Giancarlo Paglialunga : zang, tamburrieddhu
- Moira Cappilli : dans


Prix membres 9 €

Prix non-membres 15 €

Prix préventes non-membres 13 €

Nous acceptons les Paspartoe, cultuurwaardebons et l'article 27


Commentaires | Ajouter

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italie/Albanie)
The World Music Chain #2 : Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Mauritanie)

CD-release ‘Novilunio’

Nous l’attendions depuis longtemps, le voilà enfin : le nouvel album de Redi Hasa et de Maria Mazzotta ! Leur concert sera donc probablement tout autant attendu, et il y a de quoi. Sur ce nouveau (...)

>> Lire l'article

Hamilton De Holanda (Brésil)

Chora Bruxelas Festival

Dans le cadre du ‘Chora Bruxelas Festival’, festival de choro qui a lieu à Bruxelles du 7 au 9 décembre, nous sommes très honorés d’accueillir le grand joueur de mandoline, Hamilton De Holanda. Hamilton (...)

>> Lire l'article

Seyir Trio (TUR) ft. Tcha Limberger | Trio Tatavla (GR)

Présentation de CD

Cette double présentation de CD unit les sonorités turques aux sonorités grecques. En guise de fil rouge, Tcha Limberger, grand spécialiste en la matière, prêtera son jeu de violon subtil et délicat (...)

>> Lire l'article