Bal & Basta ! Les Bottines Artistiques, Quaus de Lanla - Muziekpublique Bal & Basta ! Les Bottines Artistiques, Quaus de (...)
Zoeken:

Concerten

zondag 23 April 2017 , 16:00 Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060 Brussel (St-Gillis)

Bal & Basta ! Les Bottines Artistiques, Quaus de Lanla

Folk Bal

We openen met de hedendaagse bal folk van Les Bottines Artistiques, de winnaars van Folkarria 2016 (Madrid) . Ze gebruiken invloeden van in heel Europa om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. Beiden actief op vele muzikale wegen, besloten Guus Herremans (chromatisch bisonore accordeon) en Pavel Souvandjiev (viool) om hun pad te laten kruisen en daaruit ontstond Les Bottines Artistiques. Guus’ Franse en Italiaanse speeltechniek en Pavel’s Bulgaarse roots resulteren in een verrassend muzikaal pallet. Quaus de Lanla, zijn drie zangers en dansers uit de Auvergne die als missie hebben om gewapend met hun stem het publiek te doen dansen. En hoe ! Eric Desgrugillers, Sébastien Guerrier en Didier Décombat zongen zich een stevige reputatie bij elkaar met hun in het Frans of het Occitaans gezongen balrepertoire. Hun stemmen mengen zich op wonderbaarlijke wijze, reageren op elkaar, stuwen de dansers voort met verfijnde arrangementen die de energie van dansen optimaal tot hun recht doen komen.

- Guus Herremans : chromatisch bisonore accordeon
- Pavel Souvandjiev : viool

- Sébastien Guerrier : zang, voetpercussie, beat box
- Eric Desgrugilliers : zang en voetpercussie
- Didier Décombat : zang

Tariefs :
- Leden Muziekpublique : 12€
- Niet-lid : 14€
- Stagiairs Quaus de Lanla : 12€
- Fair Trade tarief : 16€

Frisse folk : "Fair trade Bals: eerlijkere verloningen Een kwaliteitsbal met goede (vaak buitenlandse) groepen organiseren is duur en arbeidsintensief. Bovendien zijn de inkomprijzen voor deze live-evenementen relatief laag. Daarom kan je vanaf nu op vrijwillige basis ook kiezen voor een fair trade tarief voor onze bals. Zo draag je actief bij aan een eerlijkere vergoeding voor het werk en de kosten van muzikanten en organisatoren. Alvast hartelijk bedankt!"


Opmerkingen | Reageren

Queimada : Les Zéoles, A Contrabanda, Sons Libres

Folk bal

De queimada is de grote klassieker van onze programmatie. Dit bal folk staat in het teken van ontmoeting en dans. Na een dansinitiatie in het begin van de avond, nemen les Zéoles (FR) ons mee op (...)

>> Meer Lezen

Badakhshan Ensemble (Tadjikistan)

Song and dance from the Pamir Mountains

Het Badakhshan Ensemble is vernoemd naar de bergachtige regio die oost-Tadjikistan en noordoost-Afghanistan omvat, en in het Perzisch Bam-i Dunya, het “dak van de wereld” wordt genoemd. Daar, in (...)

>> Meer Lezen

Living Room Music Festival 2017

Sint-Agatha-Berchem - Hunderenveldwijk

De 15de editie van het Living Room Music Festival gaat op zondag 7 mei 2017 door in het hunderenveldwijk in Sint-Agatha-Berchem. Het principe blijft hetzelfde : 8 wijkbewoners, 8 woonkamer, 8 (...)

>> Meer Lezen