Bal & Basta ! Les Bottines Artistiques, Quaus de Lanla - Muziekpublique Bal & Basta ! Les Bottines Artistiques, Quaus de (...)
Zoeken:

Concerten

zondag 23 April 2017 , 16:00 Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060 Brussel (St-Gillis)

Bal & Basta ! Les Bottines Artistiques, Quaus de Lanla

Folk Bal

We openen met de hedendaagse bal folk van Les Bottines Artistiques, de winnaars van Folkarria 2016 (Madrid) . Ze gebruiken invloeden van in heel Europa om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. Beiden actief op vele muzikale wegen, besloten Guus Herremans (chromatisch bisonore accordeon) en Pavel Souvandjiev (viool) om hun pad te laten kruisen en daaruit ontstond Les Bottines Artistiques. Guus’ Franse en Italiaanse speeltechniek en Pavel’s Bulgaarse roots resulteren in een verrassend muzikaal pallet. Quaus de Lanla, zijn drie zangers en dansers uit de Auvergne die als missie hebben om gewapend met hun stem het publiek te doen dansen. En hoe ! Eric Desgrugillers, Sébastien Guerrier en Didier Décombat zongen zich een stevige reputatie bij elkaar met hun in het Frans of het Occitaans gezongen balrepertoire. Hun stemmen mengen zich op wonderbaarlijke wijze, reageren op elkaar, stuwen de dansers voort met verfijnde arrangementen die de energie van dansen optimaal tot hun recht doen komen.

- Guus Herremans : chromatisch bisonore accordeon
- Pavel Souvandjiev : viool

- Sébastien Guerrier : zang, voetpercussie, beat box
- Eric Desgrugilliers : zang en voetpercussie
- Didier Décombat : zang

Tariefs :
- Leden Muziekpublique : 12€
- Niet-lid : 14€
- Stagiairs Quaus de Lanla : 12€
- Fair Trade tarief : 16€

Frisse folk : "Fair trade Bals: eerlijkere verloningen Een kwaliteitsbal met goede (vaak buitenlandse) groepen organiseren is duur en arbeidsintensief. Bovendien zijn de inkomprijzen voor deze live-evenementen relatief laag. Daarom kan je vanaf nu op vrijwillige basis ook kiezen voor een fair trade tarief voor onze bals. Zo draag je actief bij aan een eerlijkere vergoeding voor het werk en de kosten van muzikanten en organisatoren. Alvast hartelijk bedankt!"


Opmerkingen | Reageren

Queimada: Trio 14 (BE), Bargainatt (FR), A Contrabanda

Bal folk

Dit bal folk walst op de vibraties van violen. Met Bargainatt halen we één van de strafste jonge balgroepen uit Frankrijk naar ons land en het al even jonge Belgische Trio 14 komt zijn eerste cd (...)

>> Meer Lezen

Belem & The MeKanics

Nieuwe creatie van Didier Laloy & Walter Hus

Didier Laloy is terug met een nieuwe creatie en een nieuw album: Belem & the Mekanics. Accordeonist Didier Laloy vernieuwt de wereld van Belem, zijn beroemde duet met de celliste Kathy Adam. (...)

>> Meer Lezen

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italië/Albanië)
The World Music Chain #2: Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Mauretanië)

CD-release ‘Novilunio’

Toen de Italiaanse zangeres Maria Mazzotta en de Albanees Redi Hasa hun eerste album bij Muziekpublique kwamen voorstellen, lieten ze een enorme indruk na met een dialoog tussen stem en cello die (...)

>> Meer Lezen