Bal & Basta ! Les Bottines Artistiques, Quaus de Lanla - Muziekpublique Bal & Basta ! Les Bottines Artistiques, Quaus de (...)
Zoeken:

Concerten

zondag 23 April 2017 , 16:00 Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060 Brussel (St-Gillis)

Bal & Basta ! Les Bottines Artistiques, Quaus de Lanla

Folk Bal

We openen met de hedendaagse bal folk van Les Bottines Artistiques, de winnaars van Folkarria 2016 (Madrid) . Ze gebruiken invloeden van in heel Europa om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. Beiden actief op vele muzikale wegen, besloten Guus Herremans (chromatisch bisonore accordeon) en Pavel Souvandjiev (viool) om hun pad te laten kruisen en daaruit ontstond Les Bottines Artistiques. Guus’ Franse en Italiaanse speeltechniek en Pavel’s Bulgaarse roots resulteren in een verrassend muzikaal pallet. Quaus de Lanla, zijn drie zangers en dansers uit de Auvergne die als missie hebben om gewapend met hun stem het publiek te doen dansen. En hoe ! Eric Desgrugillers, Sébastien Guerrier en Didier Décombat zongen zich een stevige reputatie bij elkaar met hun in het Frans of het Occitaans gezongen balrepertoire. Hun stemmen mengen zich op wonderbaarlijke wijze, reageren op elkaar, stuwen de dansers voort met verfijnde arrangementen die de energie van dansen optimaal tot hun recht doen komen.

- Guus Herremans : chromatisch bisonore accordeon
- Pavel Souvandjiev : viool

- Sébastien Guerrier : zang, voetpercussie, beat box
- Eric Desgrugilliers : zang en voetpercussie
- Didier Décombat : zang

Tariefs :
- Leden Muziekpublique : 12€
- Niet-lid : 14€
- Stagiairs Quaus de Lanla : 12€
- Fair Trade tarief : 16€

Frisse folk : "Fair trade Bals: eerlijkere verloningen Een kwaliteitsbal met goede (vaak buitenlandse) groepen organiseren is duur en arbeidsintensief. Bovendien zijn de inkomprijzen voor deze live-evenementen relatief laag. Daarom kan je vanaf nu op vrijwillige basis ook kiezen voor een fair trade tarief voor onze bals. Zo draag je actief bij aan een eerlijkere vergoeding voor het werk en de kosten van muzikanten en organisatoren. Alvast hartelijk bedankt!"


Opmerkingen | Reageren

Queimada : Duo Brabants Bauweraerts | Bal Barbare | A Contrabanda

Folkbal

Er gaat niets boven een goede Queimada om het nieuwe seizoen van Muziekpublique te beginnen! De ingrediënten van deze editie zijn eenvoudig: we starten het bal met het duo Brabants Bauweraerts. In (...)

>> Meer Lezen

Adnan Joubran (Palestina)

Eigen project van de jongste broer van het trio Joubran

Trio Joubran staat wereldwijd bekend om zijn virtuoos meesterschap én samenspel op de oud (oosters snaarinstrument). Het bracht de drie broers Joubran op jonge leeftijd tot in de meest (...)

>> Meer Lezen

Qotob Trio (Be/Sy) | cd-voorstelling ‘Entity’

CNCD-11.11.11 concert en cd-voorstelling

Dit jaar staan vluchtelingen en migratie centraal in de campagne van 11-11-11. Om deze campagne te steunen organiseert CNCD (de Franstalige 11-11-11) een concertavond met Qotob Trio. Qotob (...)

>> Meer Lezen