Bal & Basta ! Les Bottines Artistiques, Quaus de Lanla - Muziekpublique Bal & Basta ! Les Bottines Artistiques, Quaus de (...)
Zoeken:

Concerten

zondag 23 April 2017 , 16:00 Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060 Brussel (St-Gillis)

Bal & Basta ! Les Bottines Artistiques, Quaus de Lanla

Folk Bal

We openen met de hedendaagse bal folk van Les Bottines Artistiques, de winnaars van Folkarria 2016 (Madrid) . Ze gebruiken invloeden van in heel Europa om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. Beiden actief op vele muzikale wegen, besloten Guus Herremans (chromatisch bisonore accordeon) en Pavel Souvandjiev (viool) om hun pad te laten kruisen en daaruit ontstond Les Bottines Artistiques. Guus’ Franse en Italiaanse speeltechniek en Pavel’s Bulgaarse roots resulteren in een verrassend muzikaal pallet. Quaus de Lanla, zijn drie zangers en dansers uit de Auvergne die als missie hebben om gewapend met hun stem het publiek te doen dansen. En hoe ! Eric Desgrugillers, Sébastien Guerrier en Didier Décombat zongen zich een stevige reputatie bij elkaar met hun in het Frans of het Occitaans gezongen balrepertoire. Hun stemmen mengen zich op wonderbaarlijke wijze, reageren op elkaar, stuwen de dansers voort met verfijnde arrangementen die de energie van dansen optimaal tot hun recht doen komen.

- Guus Herremans : chromatisch bisonore accordeon
- Pavel Souvandjiev : viool

- Sébastien Guerrier : zang, voetpercussie, beat box
- Eric Desgrugilliers : zang en voetpercussie
- Didier Décombat : zang

Tariefs :
- Leden Muziekpublique : 12€
- Niet-lid : 14€
- Stagiairs Quaus de Lanla : 12€
- Fair Trade tarief : 16€

Frisse folk : "Fair trade Bals: eerlijkere verloningen Een kwaliteitsbal met goede (vaak buitenlandse) groepen organiseren is duur en arbeidsintensief. Bovendien zijn de inkomprijzen voor deze live-evenementen relatief laag. Daarom kan je vanaf nu op vrijwillige basis ook kiezen voor een fair trade tarief voor onze bals. Zo draag je actief bij aan een eerlijkere vergoeding voor het werk en de kosten van muzikanten en organisatoren. Alvast hartelijk bedankt!"


Opmerkingen | Reageren

Queimada : Les Frères d’Eeckère, Naragonia Quartet

Folk bal

Deze laatste queimada van het seizoen kleurt Belgisch en familiaal. Na een dansinitiatie openen we met Les Frères d’Eckère, twee muzikale broers uit Ekeren. En we sluiten de avond af met een (...)

>> Meer Lezen

África Negra (São Tomé e Principe)+ Rebel UP Afterparty !

Rumba/Soukous/Semba

Al 40 jaar voert África Negra de muzikale scepter over Sao Tomé en Príncipe, een eilandengroep voor de westkust van Centraal Afrika. Ze zijn wereldberoemd in Afrikaanse landen als Angola, (...)

>> Meer Lezen

SOLD OUT ! Totó la Momposina y Sus Tambores (Colombia)

De stem van de cumbia

Met de Colombiaanse Toto La Momposina halen we een levende legende in huis. De onbetwiste koningin van de cumbia is zo geliefd dat ze in 1982 door de Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marquéz (...)

>> Meer Lezen