Bal & Basta ! Les Bottines Artistiques, Quaus de Lanla - Muziekpublique Bal & Basta ! Les Bottines Artistiques, Quaus de (...)
Zoeken:

Concerten

zondag 23 April 2017 , 16:00 Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060 Brussel (St-Gillis)

Bal & Basta ! Les Bottines Artistiques, Quaus de Lanla

Folk Bal

We openen met de hedendaagse bal folk van Les Bottines Artistiques, de winnaars van Folkarria 2016 (Madrid) . Ze gebruiken invloeden van in heel Europa om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. Beiden actief op vele muzikale wegen, besloten Guus Herremans (chromatisch bisonore accordeon) en Pavel Souvandjiev (viool) om hun pad te laten kruisen en daaruit ontstond Les Bottines Artistiques. Guus’ Franse en Italiaanse speeltechniek en Pavel’s Bulgaarse roots resulteren in een verrassend muzikaal pallet. Quaus de Lanla, zijn drie zangers en dansers uit de Auvergne die als missie hebben om gewapend met hun stem het publiek te doen dansen. En hoe ! Eric Desgrugillers, Sébastien Guerrier en Didier Décombat zongen zich een stevige reputatie bij elkaar met hun in het Frans of het Occitaans gezongen balrepertoire. Hun stemmen mengen zich op wonderbaarlijke wijze, reageren op elkaar, stuwen de dansers voort met verfijnde arrangementen die de energie van dansen optimaal tot hun recht doen komen.

- Guus Herremans : chromatisch bisonore accordeon
- Pavel Souvandjiev : viool

- Sébastien Guerrier : zang, voetpercussie, beat box
- Eric Desgrugilliers : zang en voetpercussie
- Didier Décombat : zang

Tariefs :
- Leden Muziekpublique : 12€
- Niet-lid : 14€
- Stagiairs Quaus de Lanla : 12€
- Fair Trade tarief : 16€

Frisse folk : "Fair trade Bals: eerlijkere verloningen Een kwaliteitsbal met goede (vaak buitenlandse) groepen organiseren is duur en arbeidsintensief. Bovendien zijn de inkomprijzen voor deze live-evenementen relatief laag. Daarom kan je vanaf nu op vrijwillige basis ook kiezen voor een fair trade tarief voor onze bals. Zo draag je actief bij aan een eerlijkere vergoeding voor het werk en de kosten van muzikanten en organisatoren. Alvast hartelijk bedankt!"


Opmerkingen | Reageren

Hide & Seek Festival 2017

Wereldmuziek op verrassende plekken

Van 21 tot 27 augustus 2017 opent het Hide & Seek Festival van Muziekpublique de deuren van verrassende en indrukwekkende plekken in Brussel voor akoestische concerten van traditionele (...)

>> Meer Lezen

Cd-voorstelling Tamala (Senegal/België)

Bao Sissoko, Mola Sylla, Wouter Vandenabeele

Niet zonder trots presenteren we de 9de cd op het Muziekpublique-label. Tijdens de eerste editie van het Hide & Seek Festival lieten Mola Sylla, Wouter Vandenabeele en Bao Sissoko zo’n sterke (...)

>> Meer Lezen

Wereld Jeugd Orkest (12 tot 18 jaar)

Nicolas Hauzeur

Je bent tussen 12 en 18 jaar, je speelt een instrument en je wil heel graag samen met andere jongeren spelen. Dan is dit orkest jou op het lijf geschreven. Met Nicolas Hauzeur als leraar is (...)

>> Meer Lezen