Nieuws - Muziekpublique Muziekpublique
Zoeken:

Nieuws

zaterdag 18 November 2017, 19:00, Volkshuis St-Gillis

Queimada: Trio 14 (BE), Bargainatt (FR), A Contrabanda

Bal folk

Dit bal folk walst op de vibraties van violen. Met Bargainatt halen we één van de strafste jonge balgroepen uit Frankrijk naar ons land en het al even jonge Belgische Trio 14 komt zijn eerste cd voorstellen. Tussen deze twee bals begeleidt de Galicische doedelzakgroep de magische bereiding van de queimada, maar beginnen doen we met een dansinitiatie door Frisse Folk.

>> Meer Lezen >> Tickets
dinsdag 21 November 2017, 20:00, Théâtre Marni

Belem & The MeKanics

Nieuwe creatie van Didier Laloy & Walter Hus

Didier Laloy is terug met een nieuwe creatie en een nieuw album: Belem & the Mekanics. Accordeonist Didier Laloy vernieuwt de wereld van Belem, zijn beroemde duet met de celliste Kathy Adam. Samen met componist Walter Hus schreef hij nieuw werk voor het Decap-orgel van Hus, een high-techversie van het dansorgel uit de jaren zestig. Dit uniek instrument is een orkestraal ensemble van autonoom spelende orgelpijpen, accordeons en (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 02 December 2017, 20:00, Molière

Maria Mazzotta & Redi Hasa (Italië/Albanië)
The World Music Chain #2: Asad Qizilbash (Pakistan) & Gueladio Ba (Mauretanië)

CD-release ‘Novilunio’

Toen de Italiaanse zangeres Maria Mazzotta en de Albanees Redi Hasa hun eerste album bij Muziekpublique kwamen voorstellen, lieten ze een enorme indruk na met een dialoog tussen stem en cello die de perfectie benaderde. In hun nieuwe project, Novilunio, refereert de stem van Maria en de ritmische cellomelodieën van Redi naar de oeroude verhalen en kracht van de liederen uit de Balkan en Zuid-Italië. Hun composities zijn echter meer dan traditionele stukken, ze zijn een gevolg van hun liefde (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

VPRO-televisie Vrije Geluiden ontvangt Tamala

op 12 November om 10u30 op NPO1

Elke zondagochtend om 10u30 ontvangt gastvrouw Giovanca in het programma ’VPRO Vrije Geluiden’, musici uit alle delen van de wereld. Nu zondag, 12 november, is het nieuwste muziekpublique-project Tamala er te gast.

>> Meer Lezen

Hamilton De Holanda trio (Brazilië)

Chora Bruxelas Festival

We zijn bijzonder vereerd om met Hamilton de Holanda opnieuw één van de grootste mandolinespelers ter wereld te mogen ontvangen in het kader van ‘Chora Bruxelas Festival’ dat plaats vindt van 7 tot 9 (...)

>> Meer Lezen

Canzoniere Grecanico Salentino (Italië)

Cd-release ‘Canzoniere’

Het collectief Canzoniere Grecanico Salentino komt uit Puglia, de hiel van de Italiaanse laars in Zuid-Italië. Een land omringd door de zee, een historisch kruispunt van geluiden, kleuren en (...)

>> Meer Lezen

Seyir Trio (TUR) ft. Tcha Limberger | Trio Tatavla (GR)

CD- voorstelling

Deze dubbele CD-voorstelling toont aan hoe de Turkse en Griekse muziek en cultuur veel meer met elkaar gemeen hebben dan sommigen voor lief houden. Bovendien fungeert violist Tcha Limberger als (...)

>> Meer Lezen

Tamala : akoestische West-Afrikaanse muziek met een hedendaagse dimensie

Mola Sylla, Bao Sissoko, Wouter Vandenabeele

Het nieuwe trio werd Tamala (‘reizigers’) gedoopt en net als hun naam beweegt hun muziek tussen verschillende instrumenten en tradities. Tamala balanceert op vanzelfsprekende wijze tussen traditie (...)

>> Meer Lezen

Chromatisch accordeon (pianoklavier)

Aurel Budisteanu

Deze cursus chromatisch accordeon richt zich tot alle niveaus. De deelnemers leren spelen aan de hand van basistechnieken, verkennen verschillende aspecten van het instrument: melodieën, (...)

>> Meer Lezen

World Music Academy Online

Muziekles op Youtube

Maak kennis met onze muzieklessen via het Youtube-kanaal van Muziekpublique. We nodigden enkele leraren uit voor een online-introductieles. Als je echt het het instrument wil leren, moet je je (...)

>> Meer Lezen