Zoeken:

Nieuws

zaterdag 30 September 2017, 19:00, Volkshuis St-Gillis

Queimada : Duo Brabants Bauweraerts | Bal Barbare | A Contrabanda

Folkbal

Er gaat niets boven een goede Queimada om het nieuwe seizoen van Muziekpublique te beginnen! De ingrediënten van deze editie zijn eenvoudig: we starten het bal met het duo Brabants Bauweraerts. In de pauze begeleidt A Contrabanda de bereiding van de ’Queimada’ (Galicische drank). En daarna speelt ‘Bal Barbare’ ten dans.

>> Meer Lezen >> Tickets
woensdag 04 Oktober 2017, 20:00, Molière

Adnan Joubran (Palestina)

Eigen project van de jongste broer van het trio Joubran

Trio Joubran staat wereldwijd bekend om zijn virtuoos meesterschap én samenspel op de oud (oosters snaarinstrument). Het bracht de drie broers Joubran op jonge leeftijd tot in de meest prestigieuze zalen ter wereld. Eén van hen, Adnan, bracht in 2014 zijn debuutplaat Borders Behind uit waarvoor hij de traditioneel oosterse muziek laat samenvloeien met invloeden uit India, flamenco, jazz en klassieke muziek. Naast de warme klanken die Joubran uit zijn oud tovert, wordt hij live omringd door (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
vrijdag 06 Oktober 2017, 20:00, Molière

Qotob Trio (Be/Sy) | cd-voorstelling ‘Entity’

CNCD-11.11.11 concert en cd-voorstelling

Dit jaar staan vluchtelingen en migratie centraal in de campagne van 11-11-11. Om deze campagne te steunen organiseert CNCD (de Franstalige 11-11-11) een concertavond met Qotob Trio. Qotob ontstond in Damascus, maar begon in België aan een nieuw hoofdstuk. Deze Brusselse versie met Bassel Abou Fakher op cello, Jean-Baptiste Delneuville op piano en Piet Maris op accordeon brengt een mix van Midden- Oosterse klassieke muziek en hedendaagse jazz. Het concert wordt voorafgegaan door ’Nulle part (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

De inschrijvingen voor het schooljaar 2017-18 zijn gestart!

Ney, bombo, jongerenorkest, ...

De inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar zijn geopend! In 2017-18 is ons aanbod alweer een stuk rijker en diverser, met lessen ney, Argentijnse gitaar, Oosterse viool... Het volledige aanbod kan je op onze website raadplegen.

>> Meer Lezen

Cd-voorstelling Tamala (Senegal/België)

Bao Sissoko, Mola Sylla, Wouter Vandenabeele

Niet zonder trots presenteren we de 9de cd op het Muziekpublique-label. Tijdens de eerste editie van het Hide & Seek Festival lieten Mola Sylla, Wouter Vandenabeele en Bao Sissoko zo’n sterke (...)

>> Meer Lezen

Wereld Jeugd Orkest (12 tot 18 jaar)

Nicolas Hauzeur

Je bent tussen 12 en 18 jaar, je speelt een instrument en je wil heel graag samen met andere jongeren spelen. Dan is dit orkest jou op het lijf geschreven. Met Nicolas Hauzeur als leraar is (...)

>> Meer Lezen

Chromatisch accordeon (pianoklavier)

Aurel Budisteanu

Deze cursus chromatisch accordeon richt zich tot alle niveaus. De deelnemers leren spelen aan de hand van basistechnieken, verkennen verschillende aspecten van het instrument: melodieën, (...)

>> Meer Lezen

Vlaamse Cultuurprijs Muziek

Muziekpublique wint Ultima

Op 13 juni reikte de Vlaamse minister van Cultuur Sven Gatz de Vlaamse Cultuurprijs voor MUZIEK, de Ultima, uit aan Muziekpublique. De jury prijst unaniem Muziekpublique voor de jarenlange (...)

>> Meer Lezen

Jerron ‘Blind Boy’ Paxton (USA)

Akoestisch bluesfenomeen

Jerron ‘Blind Boy’ Paxton is dan ook een fenomeen. Hoewel hij nog altijd maar 28 is, klinkt hij alsof hij recht uit de jaren ’20 komt, de gouden periode van de akoestische blues. Paxton zingt, (...)

>> Meer Lezen

Muziekpublique in Japan

Distributie van Voxtra, Amerli en Adana

Sinds 2008 geeft Muziekpublique met haar platenlabel kansen aan kwaliteitsvolle artiesten, die om allerlei redenen niet gemakkelijk een platenlabel of de juiste promotie vinden, om een CD op te (...)

>> Meer Lezen