Zoeken:

Nieuws

vrijdag 29 Mei 2015, 19:30, Volkshuis St-Gillis

Queimada: Bruno Letron-Franck Fagon (FR), Annie Ebrel & Yannick Dabo (Bretagne), A Contrabanda

Folkbal

Deze laatste queimada van het seizoen maakt zijn naam van Keltisch folkbal meer dan waar met het Bretoense kan ha diskan-duo Annie Ebrel en Yannick Dabo, de Galicische doedelzakband A Contrabanda en het duo Bruno Letron/Franck Fagon, die in hun dansrepertoire regelmatig putten uit de Bretoense fest noz-traditie. De avond begint om 19u30 met een Bretoense dansinitiatie onder leiding van Yannick Dabo en Annie (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 06 Juni 2015, 20:00, Molière

Voxtra (première)

Ontmoeting van zangtradities uit Sardinië, Albanië, Madagascar, Finland en België

Vijf jaar na Blindnote komt Muziekpublique met een nieuwe interculturele productie. In dit ambitieuze project ontmoeten de wonderlijkste zangtradities elkaar. In een fusie die geen fusie is – iedere traditie blijft bijzonder herkenbaar – ontdekken we de snikkende iso-polyfonie uit Albanië, de rurale canta e tenore uit Sardinië, de Beko-stijl uit Zuid-Madagascar, rune-liederen en joik uit Finland en de verhalende volkszang uit (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
vrijdag 12 Juni 2015, 20:00, Molière

Serendou (Niger/Bretagne)

Flutomania

Tijdens een toernee met Mamar Kassey ontmoet groepsleider Yacouba Moumouni (fluit, zang) de Bretoense fluitist Jean-Luc Thomas. Het klikt meteen tussen beide fluitisten en ze besluiten het beste van hun beide werelden te verenigen in Serendou. Op de seyse, de fluit van de Peul (Fulani), brengt Yacouba de tradities van de Peuls, Songhaï, Djerma, Haoussa mee, terwijl Jean-Luc put uit zijn ervaringen in ontelbare fest-noz (Bretoense folkbals) en zijn projecten binnen wereldmuziek, jazz (hij (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 13 Juni 2015, 20:00, Molière

End of Season

Cursus Festival des Cours

Het hoogtepunt van het cursusjaar is aangebroken! Een keer per jaar komen een honderdtal leerlingen en leerkrachten van de Muziekpublique Academie samen in de buik van het Molièretheater om hun verworven talenten, creatieve uitbarstingen en virtuoze speltechnieken in de schijnwerpers te zetten. Het klaslokaal wordt ingerui

>> Meer Lezen

Nieuwe CD "Adana" op het Muziekpublique label!

Vardan Hovanissian & Emre Gültekin (april 2015)

Met een volle zaal en een bijzonder enthousiast publiek hebben Vardan Hovanissian en Emre Gültekin de cd Adana (Muziekpublique 06) voorgesteld. Naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van (...)

>> Meer Lezen

Sluit je aan bij ons vrijwilligers-team

Onthaal, transport, vertalers, promoties...

Dat het Muziekpublique voor de wind gaat en we u opnieuw een schitterend concertprogramma kunnen aanbieden, hebben we in niet geringe mate te danken aan de hulp van talloze vrijwilligers. Elk (...)

>> Meer Lezen

Pers: Living Room Music Festival op de radio

Zoniënklanken in Brussel Deze Week, Vardan & Emre op TV-Brussel

Op woensdag 29 april kon je op Le Monde est un Village (La Première, RTBf) luisteren naar een sfeerreportage van Living Room Music Festival 2014 door Jean-Bernard Rauzer en een voouitblik naar de (...)

>> Meer Lezen