Zoeken:

Nieuws

maandag 21 Augustus 2017, 00:00,

Hide & Seek Festival 2017

Wereldmuziek op verrassende plekken

Van 21 tot 27 augustus 2017 opent het Hide & Seek Festival van Muziekpublique de deuren van verrassende en indrukwekkende plekken in Brussel voor akoestische concerten van traditionele wereldmuziek.

>> Meer Lezen
vrijdag 13 Oktober 2017, 20:00, Molière

Cd-voorstelling Tamala (Senegal/België)

Bao Sissoko, Mola Sylla, Wouter Vandenabeele

Niet zonder trots presenteren we de 9de cd op het Muziekpublique-label. Tijdens de eerste editie van het Hide & Seek Festival lieten Mola Sylla, Wouter Vandenabeele en Bao Sissoko zo’n sterke indruk na dat er direct plannen werden gesmeed voor een eerste cd. Het nieuwe trio werd Tamala (‘reizigers’) gedoopt en net als hun naam beweegt hun muziek tussen verschillende instrumenten en tradities. Tamala balanceert op vanzelfsprekende wijze tussen traditie en vernieuwing, tussen kracht en (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
MABO

Wereld Jeugd Orkest (12 tot 18 jaar)

Nicolas Hauzeur

Je bent tussen 12 en 18 jaar, je speelt een instrument en je wil heel graag samen met andere jongeren spelen. Dan is dit orkest jou op het lijf geschreven. Met Nicolas Hauzeur als leraar is muzikaal plezier verzekerd en krijg je ontelbare melodietjes in je oren geknoopt die van over de hele wereld komen.

>> Meer Lezen
woensdag 04 Oktober 2017, 20:00, Molière

Adnan Joubran (Palestina)

Eigen project van de jongste broer van het trio Joubran

Trio Joubran staat wereldwijd bekend om zijn virtuoos meesterschap én samenspel op de oud (oosters snaarinstrument). Het bracht de drie broers Joubran op jonge leeftijd tot in de meest prestigieuze zalen ter wereld. Eén van hen, Adnan, bracht in 2014 zijn debuutplaat Borders Behind uit waarvoor hij de traditioneel oosterse muziek laat samenvloeien met invloeden uit India, flamenco, jazz en klassieke muziek. Naast de warme klanken die Joubran uit zijn oud tovert, wordt hij live omringd door (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Vlaamse Cultuurprijs Muziek

Muziekpublique wint Ultima

Op 13 juni reikte de Vlaamse minister van Cultuur Sven Gatz de Vlaamse Cultuurprijs voor MUZIEK, de Ultima, uit aan Muziekpublique. De jury prijst unaniem Muziekpublique voor de jarenlange (...)

>> Meer Lezen

Schooljaar 2017-18 komt eraan!

Ney, bombo, jongerenorkest, ...

Het seizoen 2016-17 sloot feestelijk af met een onvergetelijk End of Season Festival. Nu even uitblazen... en op naar het volgende schooljaar! In 2017-18 wordt ons aanbod alweer een stuk rijker (...)

>> Meer Lezen

Jerron ‘Blind Boy’ Paxton (USA)

Akoestisch bluesfenomeen

Jerron ‘Blind Boy’ Paxton is dan ook een fenomeen. Hoewel hij nog altijd maar 28 is, klinkt hij alsof hij recht uit de jaren ’20 komt, de gouden periode van de akoestische blues. Paxton zingt, (...)

>> Meer Lezen

Muziekpublique in Japan

Distributie van Voxtra, Amerli en Adana

Sinds 2008 geeft Muziekpublique met haar platenlabel kansen aan kwaliteitsvolle artiesten, die om allerlei redenen niet gemakkelijk een platenlabel of de juiste promotie vinden, om een CD op te (...)

>> Meer Lezen

Voxtra in Zwitserland en op Brosella

Vocals maar dan extra

Het ensemble Voxtra is de volgende weken te zien op twee prestigieuze festivals: Le Festival des 5 Continents in Martigny (Zwitserland) en Brosella Folk & Jazz (Brussel). Ondertussen wordt de (...)

>> Meer Lezen

Leerlingen qanûn in ’Arabs got Talent’

Leerlingen Souhad Najem spelen halve finale in Beirout

Souhad Najem en zijn jonge leerlingen qanûn hebben talent! Op zaterdag 15/4/2017 ging Souhad met 8 leerlingen (tussen 7 en 10 jaar) naar Beirout (Libanon) waar ze live mochten spelen in de halve (...)

>> Meer Lezen