Nieuws - Muziekpublique Muziekpublique
Zoeken:

Nieuws

zaterdag 28 Mei 2016, 20:00, Molière

Kolchika (Georgië)

Eeuwenoude polyfonie en dans

Georgië, een klein land gelegen op het kruispunt tussen Oost en West, van de Kaukasus tot aan de zee, bevat een schat aan muzikale cultuur met een ongelooflijke diversiteit. Unesco heeft de Georgische muziek uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Met gevoeligheid en karakter laat het kwintet Kolchika ons een breed scala aan geluiden proeven uit verschillende regio’s van het land. Uiteraard brengen ze de complexe Georgische polyfonie met breed gebruik van scherpe dissonanten, (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Nieuwe CD Refugees for Refugees ’Amerli’

Info over de cd en het project

Gedurende verscheidene, intense maanden werkten artiesten uit Syrië, Irak, Pakistan, Afghanistan en Tibet samen met Belgische muzikanten aan het project Refugees for Refugees. De 20 deelnemende muzikanten en heel de ploeg van Muziekpublique zijn bijzonder trots om u ’AMERLI - Refugees for Refugees’ te kunnen voorstellen.

>> Meer Lezen
vrijdag 10 Juni 2016, 20:00, Molière

Mauravann (Mauritius)

Sega muziek en dans

De wortels van de sega dateren uit de 18e en 19e eeuw toen slaven uit Afrika naar Mauritius verscheept werden om te werken op de suikerplantages. Om het verlangen naar het vaderland en de zorgen van alledag te vergeten, kwamen de slaven bijeen bij het kampvuur en maakten samen muziek tot het ochtendgloren. Liedjes en ritmes uit Mozambique, Zanzibar en Madagascar smolten samen tot een nieuwe muziek- en dansstijl. De vier muzikanten van Mauravann maken deel uit van een jonge en zeer (...)

>> Meer Lezen
zaterdag 11 Juni 2016, 19:00, Molière

End of Season

Leerlingen nemen het podium in

Het hoogtepunt van het cursusjaar is aangebroken! Een keer per jaar komen een honderdtal leerlingen en leerkrachten van de Muziekpublique Academie samen in de buik van het Molièretheater om hun verworven talenten, creatieve uitbarstingen en virtuoze speltechnieken in de schijnwerpers te zetten.

>> Meer Lezen

End of Season

Leerlingen nemen het podium in

Het hoogtepunt van het cursusjaar is aangebroken! Een keer per jaar komen een honderdtal leerlingen en leerkrachten van de Muziekpublique Academie samen in de buik van het Molièretheater om hun (...)

>> Meer Lezen

Maak kennis met Dhrupad

Muzikale lezing in Muntpunt

Op donderdag 26 mei organiseren we samen met Muntpunt een muzikale kennismaking met een grootmeester. De legendarische Noord-Indische zanger Sayeeduddin Dagar laat je kennismaken met (...)

>> Meer Lezen

Sluit je aan bij ons vrijwilligers-team

Onthaal, transport, vertalers, promoties...

Dat het Muziekpublique voor de wind gaat en we u opnieuw een schitterend concertprogramma kunnen aanbieden, hebben we in niet geringe mate te danken aan de hulp van talloze vrijwilligers. Elk (...)

>> Meer Lezen

Stagiairs gezocht

Productieassistent bij muzieklabel en coördinatie van het ‘Hide&Seek’ Festival

De stagiaire zal instaan voor twee opdrachten : Productieassistent bij het muzieklabel Coördinatie en communicatie van het « Hide&Seek Festival» dat zal plaatsvinden op emblematische (...)

>> Meer Lezen