Nieuws - Muziekpublique Muziekpublique
Zoeken:

Nieuws

maandag 22 Augustus 2016, 10:00,

Hide & Seek Festival !

22->28 augustus 2016 : Wereldmuziek op ongewone plekken

Beleef een unieke combinatie van traditionele wereldmuziek concerten in enkele van de meest verrassende en symbolische plaatsen van Brussel: het Atomium, de ondergrondse straat Coudenberg, een oude tram, de wachtzaal van de koning in het Centraal Station, het archief van Brussel,... Tijdens één week kunt u ofwel een optreden meemaken in één van deze locaties of een rondleiding met muzikale tussenstops in andere onverwachte plaatsen. Vertrouw Muziekpublique voor een spetterende muzikale line-up (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Het nieuwe schooljaar komt eraan

Inschrijvingen 2016-17 vanaf 22 augustus

Het cursusjaar 2015-2016 zit er alweer helemaal op. We willen alle leerlingen en leraren nog eens uitdrukkelijk bedanken voor zoveel inzet en leergierigheid. Het resultaat mocht er zijn op ons leerlingenconcert op 11 juni. Ondertussen zitten wij met ons hoofd al helemaal in 2016-2017… en kunnen we al enkele nieuwtjes aankondigen…

>> Meer Lezen
maandag 22 Augustus 2016, 14:00, Zolder van het Begijnhofkerk

Bourbon Sweethearts (Argentine/Be) | Hide & Seek

concert op zolder Begijnhofkerk & rondleiding in Pacheco, Vlierwijk, Begijnhof

Nadat een zware brand in 2001 de zolder volledig verwoestte, werd hij identiek gereconstrueerd. De klim van honderd treden loont zeker de moeite als u daarna terechtkomt in een oase van rust. U waant zich hier terug in de Swing Era met de pittige ‘Bourbon Sweethearts’. Violiste Nele Paelinck (School is Cool) neemt speciaal voor deze gelegenheid de Argentijnse gitariste Mel Muñiz en bassiste Cecilia Bosso mee. De dames brengen originele composities en klassiekers met invloeden van ondermeer (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
dinsdag 23 Augustus 2016, 14:00, Solvay Bibliotheek

Barmer Boys (India) | Hide & Seek

concert in de Solvay Bibliotheek + rondleiding: Leopoldspark

De Solvay Bibliotheek, gelegen in het Leopoldpark en de Europese wijk, is het gedroomde kader voor een concert. Achter haar sobere, klassieke gevel schuilt een rijk decor van kostbaar hout, mozaïeken en gebrandschilderde glasramen en een uitstekende akoestiek. De Barmer Boys zijn vier muzikanten uit Rajasthan, India onder leiding van Mangey Khan (zang, harmonium) en Rais Khan (morchang, bhapang, beat-boxing). Nauwelijks in hun 30’s, en toch doorgewinterde performers, zetten zij een eeuwenoude (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Reza Mirjalali & Simone Bottasso (Iran/Italie) | Hide & Seek

concert op zolder Hallepoort & rondleiding in de Marollen

Als middeleeuws symbool van Brussel is de oude stadspoort het laatste overblijfsel van de tweede omwalling van de hoofdstad. Zodra u de zware poort opent van de grote gotische toren wordt u (...)

>> Meer Lezen

Refugees for Refugees 1 in Transglobal World Music Charts juli

En op 10 in de World Music Charts Europe

De cd ’Amerli’ van Refugees for Refugees staat op nummer één in de Transglobal World Music Charts van juli. Deze lijst wordt samengesteld door gespecialiseerde wereldmuziekjournalisten - en (...)

>> Meer Lezen

Op zoek naar vrijwilligers

Onthaal artiesten en publiek Hide & Seek Festival,...

Heb je je ooit afgevraagd hoe het mogelijk is dat Muziekpublique met een heel klein vast team zo veel activiteiten (concerten, muziekacademie, muzieklabel en management) kan aanbienden ? Dat kan (...)

>> Meer Lezen

Ontdek ons youtube-kanaal

Met honderden video’s, afspeellijsten programmatie,...

Ontdek nu ook Muziekpublique op youtube, met meer dan 200 video’s, afspeellijsten per programmatie (ondermeer het Hide & Seek Festival) en binnenkort ook enkele muzieklessen. Met ondermeer (...)

>> Meer Lezen

Muziekpublique-producties op toernee deze zomer

Refugees for Refugees, Hovanissian-Gültekin, Voxtra

Het Muziekpublique-label draait op volle toeren... Vardan Hovanissian en Emre Gültekin geven concerten in binnen- en buitenland. Ook de muzikanten van Refugees for Refugees kan je deze zomer (...)

>> Meer Lezen

Flamenco & Sevillanas (Dans)

Coral Vados

Belangrijke informatie voor de flamencodansers en -danseressen! De danslessen flamenco en sevillanas zullen voortaan doorgaan op dinsdag, en niet op woensdag. Dit jaar zullen er ook sessies zijn (...)

>> Meer Lezen