Zoeken:

Nieuws

vrijdag 03 Oktober 2014, 20:00, Molière

Anne Niepold: Musette Is Not Dead

Cd-voorstelling

Anne Niepold maakt een statement: Musette is not Dead! En ze maakt er in één keer de titel en het motto van haar nieuwe cd van die ze bij ons komt voorstellen. Op dit unieke concert zullen alle muzikanten die op het album meespelen aanwezig zijn, zodat de dynamiek en de sfeer van het musette accordeon optimaal tot hun recht komen.

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 18 Oktober 2014, 20:00, Molière

Druk Revival (Bhutan)

Muziek uit het land van de donderdraak

Verscholen achter besneeuwde Himalayatoppen en ingeklemd tussen de reuzen India en China ligt een van ’s werelds best bewaarde geheimen, Bhutan. Met kleurrijke boeddhistische kloosterforten, het afwisselende landschap van witte bergtoppen, glooiende valleien, groene rijstvelden en traditionele festivals had Bhutan allang een toeristische attractie van formaat kunnen zijn. De eigenzinnige koning heeft daar een stokje voor gestoken. Mondjesmaat mogen reizigers het land bezoeken en het bruto (...)

>> Meer Lezen
zondag 19 Oktober 2014, 11:00, Solvay Bibliotheek

Didier Laloy & Kathy Adam

Cd-voorstelling "Belem"

Met deze avond- en ochtendconcerten ruilen we het Molièretheater in voor het magnifieke kader van de Solvay-bibliotheek. Dit beschermde monument, ontworpen in 1902 door de beroemde architecten Constant Bosmans en Henri Vandevelde in opdracht van de mecenas en industrieel Ernest Solvay, is één van de indrukwekkendste voorbeelden van het eclecticisme in België. Kortom, de ideale locatie om de cd ‘Belem’ van het ‘eclectische’ duo Didier Laloy en Kathy Adam voor te (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
MABO

Chromatische accordeon (pianoklavier)

Aurel Budisteanu

Deze cursus chromatisch accordeon richt zich tot alle niveaus. De deelnemers leren spelen aan de hand van basistechnieken, verkennen verschillende aspecten van het instrument: melodieën, begeleiding, techniek,… Gevorderde accordeonisten kunnen zich eventueel toeleggen op zigeuner- en Balkan-accordeon. Via een dertigtal fraseeringen wordt er gewerkt aan snelheid, combinaties, ritmes,... Maar ook andere stijlen kunnen aan bod komen, naar gelang van de voorkeur van de leerlingen. De ze (...)

>> Meer Lezen

Hernan Reinaudo Trio (ARG) | Myrddin ft. Ana Llanes (flamenco)

Guitarras del Sur

Onder de noemer ’Guitarras Del Sur’ presenteren we twee topmuzikanten die de gitaartraditie uit Spanje en Argentinië nieuwe horizonten opsturen. De Argentijnse gitarist en componist Hernán Reinaudo (...)

>> Meer Lezen

Interview met Anne Niepold over haar nieuwe cd ‘Musette is not dead’

"Ik denk dat ik een nieuwe glans kan geven aan de musette: Nee, het is geen dode muziek!"

Na haar studies aan het Conservatorium, kreeg Anne Niepold de Toots Thielemans prijs van de hand van de meester van het mondmuziekske himself. Sindsdien is de diatonische accordeoniste en lerares (...)

>> Meer Lezen

De keuze van Elias Bachoura (cursus ud/Arabische luit)

De favoriete muziek van onze leraars

Net voor de start van het nieuwe cursusjaar vroegen we aan onze leraar oud (Arabische luit) om voor ons enkele van zijn favoriete muziekvideo’s toe te lichte. Elias Bachoura studeerde oud aan het (...)

>> Meer Lezen

De keuze van Serigne Thiam (cursus kalebas)

De favoriete muziek van onze leraars

Onze leraar Serigne Thiam verkent voortdurend nieuwe technieken op de kalebas, waarschijnlijk de meest compacte en draagbare ’drumkit’. Net voor de start van het nieuwe cursusjaar vroegen we hem om (...)

>> Meer Lezen

Flamenco & Sevillanas

Coral Vados

Bailamos! Coral Vados leert je flamencoritmes, techniek van voeten en armen en choreografieën aan. Flamencolessen op dinsdag voor beginners, halfgevorderden en gevorderden en op woensdag (...)

>> Meer Lezen

DakhaBrakha (Oekraïne)

Het Oekraïense kwartet DakhaBrakha werd in 2004 opgericht in het centrum voor Hedendaagse Kunst in Kiev en groeide snel uit tot een fenomeen binnen de moderne wereldmuziek. Met hun krachtig geluid (...)

>> Meer Lezen