Zoeken:

Nieuws

maandag 21 Augustus 2017, 00:00,

Hide & Seek Festival 2017

Wereldmuziek op verrassende plekken

Van 21 tot 27 augustus 2017 opent het Hide & Seek Festival van Muziekpublique de deuren van verrassende en indrukwekkende plekken in Brussel voor akoestische concerten van traditionele wereldmuziek.

>> Meer Lezen
woensdag 23 Augustus 2017, 20:00, Les Champignons de Bruxelles

Valentin Clastrier & Steven Kamperman | Mushroom Farm (Cureghem)

Hide & Seek Festival 2017

De ‘uitvinder van de moderne draailier’, Valentin Clastrier, is de ideale speelkameraad voor Steven Kamperman, klarinettist en gerenommeerde componist. Met bezwerende bourdontonen en uitdagende ritmes verweven ze chromatische melodieën, fabelachtige geluiden en doorwrochte improvisaties.

>> Meer Lezen >> Tickets
donderdag 24 Augustus 2017, 15:00, Afgietselwerkplaats

Mariana Sadovska (Oekraïne) | The Plaster-cast Workshop Cinquantenaire

Hide & Seek Festival 2017

De briljante Oekraïnse muzikante en componiste Mariana Sadovska heeft de gave om Oekraïense traditionele muziek te transformeren in hedendaagse geluiden. In haar thuisland staat ze bekend als de Oekraïnse Björk.

>> Meer Lezen >> Tickets
vrijdag 25 Augustus 2017, 06:30, 27ste verdieping WTC I toren

Hindol Deb & Arup Sengupta | World Trade Center Sunrise concert

Hide & Seek Festival 2017

Op de 27ste etage van de WTC-toren beleven we de zonsopgang boven Brussel op Indische klassieke tonen van Hindol Deb. Deze jonge, getalenteerde sitar-speler uit Mumbai blinkt uit door een combinatie van technische finesse en maturiteit.

>> Meer Lezen >> Tickets


André Minvielle / Anne Niepold trio | School Gymnasium

Hide & Seek Festival 2017

André Minvielle jongleert met woorden en speelt met dialecten. Wat is er beter dan een gymnastiekzaal om deze taalvirtuoos te ontmoeten. Waar dagelijks kinderen rennen en basketbal spelen, zal (...)

>> Meer Lezen

Cd-voorstelling Tamala (Senegal/België)

Bao Sissoko, Mola Sylla, Wouter Vandenabeele

Niet zonder trots presenteren we de 9de cd op het Muziekpublique-label. Tijdens de eerste editie van het Hide & Seek Festival lieten Mola Sylla, Wouter Vandenabeele en Bao Sissoko zo’n sterke (...)

>> Meer Lezen

Wereld Jeugd Orkest (12 tot 18 jaar)

Nicolas Hauzeur

Je bent tussen 12 en 18 jaar, je speelt een instrument en je wil heel graag samen met andere jongeren spelen. Dan is dit orkest jou op het lijf geschreven. Met Nicolas Hauzeur als leraar is (...)

>> Meer Lezen

Adnan Joubran (Palestina)

Eigen project van de jongste broer van het trio Joubran

Trio Joubran staat wereldwijd bekend om zijn virtuoos meesterschap én samenspel op de oud (oosters snaarinstrument). Het bracht de drie broers Joubran op jonge leeftijd tot in de meest (...)

>> Meer Lezen

Vlaamse Cultuurprijs Muziek

Muziekpublique wint Ultima

Op 13 juni reikte de Vlaamse minister van Cultuur Sven Gatz de Vlaamse Cultuurprijs voor MUZIEK, de Ultima, uit aan Muziekpublique. De jury prijst unaniem Muziekpublique voor de jarenlange (...)

>> Meer Lezen

Schooljaar 2017-18 komt eraan!

Ney, bombo, jongerenorkest, ...

Het seizoen 2016-17 sloot feestelijk af met een onvergetelijk End of Season Festival. Nu even uitblazen... en op naar het volgende schooljaar! In 2017-18 wordt ons aanbod alweer een stuk rijker (...)

>> Meer Lezen