Zoeken:

Nieuws

vrijdag 20 Januari 2017, 20:00, Molière

Nisia (BE/Italië)

CD-voorstelling ’Pandora e cumpagnia’

Twee stemmen: die van een contrabassist en die van een Siciliaanse zangeres die ook percussie speelt. Samen spelen ze liederen met een lange geschiedenis: serenades, zeemans- en werkliederen en andere liederen geïnspireerd door Europese en vooral Italiaanse tradities, verrijkt met persoonlijke arrangementen en enkele eigen composities. Emanuela Lodato en Vincent Noiret zetten op hun tweede cd "Pandora e Cumpagnia" de weg van hun eerste cd Eredita (Italiaans voor erfenis) verder en brengen (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
vrijdag 03 Februari 2017, 20:00, Molière

Aman Yusufi (Afghanistan) | Ibrahim Keivo (Syrië)

Troubadours van de hoop

Het mag dan naïef of pathetisch klinken, toch zijn we ervan overtuigd dat muziek de kracht van verandering in zich draagt. Op deze avond laten twee troubadours uit Syrië en Afghanistan een vleugje licht aan de horizon schijnen. Muziek voor een betere wereld. Aman Yusufi was pas elf toen hij de dambura ontdekte, de tweesnarige langhalsluit die typisch is voor het Hazara-volk, uit het centrale berggebied in Afghanistan. Zanger Ibrahim Keivo noemt zich de stem van het oude Syrië. Hij werd in (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Tweede trimester muzieklessen

Er zijn nog plaatsen voor sommige cursussen

Na een deugddoende eindejaarsonderbreking, staan onze leraren en leraressen alweer klaar om van 2017 een muzikaal jaar te maken. Bekijk hier het volledige overzicht. Neem contact op via cursus@muziekpublique.be om na te gaan of inschrijvingen nog mogelijk zijn.

>> Meer Lezen

Muziekpublique zoekt communicatiemedewerker

Job in de wereldmuziek

Muziekpublique is op zoek naar een halftijdse Communicatie- en promotiemedewerker (m/v). Om meer te weten over de vacature, vragen we u de onderstaande document te downloaden. Aarzel niet om deze vacature te verspreiden.

>> Meer Lezen

Refugees for Refugees is album van het jaar 2016

Beste wereldmuziekalbum volgens internationale journalisten

Een panel van internationale muziekjournalisten, gespecialiseerd in wereldmuziek zet het zevende album van Muziekpublique op nummer één in hun toplijst van 2016. Op het album komt een twintigtal (...)

>> Meer Lezen

Nawal (Comoren)

Afro-Sufi roots

Nawal is de eerste vrouwelijke muzikante uit de Comoren, de eilandengroep ten noordwesten van Madagascar, die in het openbaar begint de zingen. Haar diepe, warme en innemende stem bezorgt haar al (...)

>> Meer Lezen

Release van het album ’Adana’ in Turkije !

Hovanissian-Gültekin op Kalan Music

Na zijn nominatie in categorie wereldmuziek voor de Sabam Awards, krijgt de cd Adana nu ook een langverwachte Turkse release op het label Kalan Music, de referentie voor traditionele muziek in (...)

>> Meer Lezen

Queimada : KV Express (Cd-voorstelling ‘Zafon’) | A Contrabanda | Duo Brotto-Lopez

Bal Folk

Dit folkbal wordt er één om niet snel te vergeten met het duo Brotto-Lopez en KV Express en uiteraard de muzikale begeleiding van de bereiding van de Queimada door de Galicische doedelzakband A (...)

>> Meer Lezen

Folkbal Ensemble

Jonas Malfliet & Rebecca Van Bogaert

Welkom bij het folkbalensemble ! In dit ensemble leer je melodiëen uit het dansbare folkrepertoire: scottisch, mazurka, bourrée, reel, wals, forró, polska, … Daarbij bekijken we de swing, (...)

>> Meer Lezen

World Music Academy Online

Muziekles op Youtube

Maak kennis met onze muzieklessen via het Youtube-kanaal van Muziekpublique. We nodigden enkele leraren uit voor een online-introductieles. Als je echt het het instrument wil leren, moet je je (...)

>> Meer Lezen