Zoeken:

Nieuws

donderdag 25 September 2014, 20:00, Molière

Soneros De Verdad (Cuba)

De tweede generatie van Buena Vista Social Club

‘De zangers van de waarheid’, dat is de letterlijke vertaling van Soneros De Verdad. Die waarheid is voor bandleider Luis Frank Arias het spelen van de échte Cubaanse son. Arias bleef deze muziek zijn leven lang trouw. Zo speelde hij lange tijd in de band van de legendarische sonero Compay Segundo en was hij nauw betrokken bij Buena Vista Social Club, het project waardoor de rest van de wereld de authentieke Cubaanse son herontdekte. Met Soneros De Verdad zet hij zijn missie voort. Vanaf 2012 (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Nieuw Cursusjaar !

Muziekpublique Muziek & Dans Academie

Muziekpublique zet het nieuwe seizoen in vuur en vlam met een wervelend aanbod aan muziek-en danslessen. We verwelkomen nieuwe leerkrachten Emilie de Halleux (Manouche Viool) en het duo Wouter Vandenabeele en Jonas Malfliet, onder wiens vleugels de muzikanten van het Folk Bal Ensemble hun woensdagavonden al swingend zullen doorbrengen. Daarnaast staan meer dan 40 straffe leerkrachten wekelijks en/of maandelijks paraat om u de geheimen van hun instrument of dans te (...)

>> Meer Lezen
vrijdag 03 Oktober 2014, 20:00, Molière

Anne Niepold: Musette Is Not Dead

Cd-voorstelling

Anne Niepold maakt een statement: Musette is not Dead! En ze maakt er in één keer de titel en het motto van haar nieuwe cd van die ze bij ons komt voorstellen. Op dit unieke concert zullen alle muzikanten die op het album meespelen aanwezig zijn, zodat de dynamiek en de sfeer van het musette accordeon optimaal tot hun recht komen.

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 18 Oktober 2014, 20:00, Molière

Druk Revival (Bhutan)

Muziek uit het land van de donderdraak

Verscholen achter besneeuwde Himalayatoppen en ingeklemd tussen de reuzen India en China ligt een van ’s werelds best bewaarde geheimen, Bhutan. Met kleurrijke boeddhistische kloosterforten, het afwisselende landschap van witte bergtoppen, glooiende valleien, groene rijstvelden en traditionele festivals had Bhutan allang een toeristische attractie van formaat kunnen zijn. De eigenzinnige koning heeft daar een stokje voor gestoken. Mondjesmaat mogen reizigers het land bezoeken en het bruto (...)

>> Meer Lezen

Chromatische accordeon (pianoklavier)

Aurel Budisteanu

Deze cursus chromatisch accordeon richt zich tot alle niveaus. De deelnemers leren spelen aan de hand van basistechnieken, verkennen verschillende aspecten van het instrument: melodieën, (...)

>> Meer Lezen

De keuze van Elias Bachoura (cursus ud/Arabische luit)

De favoriete muziek van onze leraars

Net voor de start van het nieuwe cursusjaar vroegen we aan onze leraar oud (Arabische luit) om voor ons enkele van zijn favoriete muziekvideo’s toe te lichte. Elias Bachoura studeerde oud aan het (...)

>> Meer Lezen

De keuze van Serigne Thiam (cursus kalebas)

De favoriete muziek van onze leraars

Onze leraar Serigne Thiam verkent voortdurend nieuwe technieken op de kalebas, waarschijnlijk de meest compacte en draagbare ’drumkit’. Net voor de start van het nieuwe cursusjaar vroegen we hem om (...)

>> Meer Lezen

Hernan Reinaudo Trio (ARG) | Myrddin ft. Ana Llanes (flamenco)

Guitarras del Sur

Onder de noemer ’Guitarras Del Sur’ presenteren we twee topmuzikanten die de gitaartraditie uit Spanje en Argentinië nieuwe horizonten opsturen. De Argentijnse gitarist en componist Hernán Reinaudo (...)

>> Meer Lezen

Flamenco & Sevillanas

Coral Vados

Bailamos! Coral Vados leert je flamencoritmes, techniek van voeten en armen en choreografieën aan. Flamencolessen op dinsdag voor beginners, halfgevorderden en gevorderden en op woensdag (...)

>> Meer Lezen

DakhaBrakha (Oekraïne)

Het Oekraïense kwartet DakhaBrakha werd in 2004 opgericht in het centrum voor Hedendaagse Kunst in Kiev en groeide snel uit tot een fenomeen binnen de moderne wereldmuziek. Met hun krachtig geluid (...)

>> Meer Lezen