Nieuws - Muziekpublique Muziekpublique
Zoeken:

Nieuws

zaterdag 01 Oktober 2016, 20:00, Molière

Diab Quintet / Trio Cassẙs

"Seagull Tango" cd-voorstelling

Enkele jaren na hun eerste album ‘Fourmillières’ komt Diab Quintet op de proppen met het vervolg ‘Seagull Tango’. En wat voor één! Op deze cd toont het vijftal hoe ze aan maturiteit hebben gewonnen. Accordeonist Jonathan Deneck tekent voor 9 prachtige composities die putten uit folk en wereldmuziek, jazz, klassiek en improvisatie. In intelligente arrangementen waarin de persoonlijkheid van elk van de muzikanten ten volle wordt benut, mengen ze betoverende melodieën met dansende ritmes. Dat alles (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Gratis kennismakingslessen cursussen + video

De online World Music Academy

Kom volgende week naar de kennismakingslessen van de Wereldmuziekacademie van Muziekpublique. Het is je kans om onze leraars beter te leren kennen en na te gaan of er nog plaatsen beschikbaar zijn in hun les. Kom geheel vrijblijvend langs op het tijdstip en plaats die aangegeven is op de detailpagina van elke les.

>> Meer Lezen
vrijdag 07 Oktober 2016, 20:00, Molière

Karim Baggili : cd-voorstelling

"Apollo You Sixteen"

Karim Baggili (gitaar, oud) voorstellen hoeft nauwelijks nog. Je kon hem de laatste jaren bewonderen met felgesmaakte albums en concerten : van solo tot in sextet of in het bekroonde wereldmuziekcollectief Blindnote. We zijn dan ook bijzonder verheugd dat Baggili zijn vijfde album komt voorstellen. Daar waar zijn vorige cd Kali City een terugkeer was naar zijn Arabische roots, voelt hij nu duidelijk de nood om technisch meer complexe gitaarstukken te integreren, met weliswaar nog steeds (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 08 Oktober 2016, 20:00, Molière

Voxtra | cd-voorstelling ‘The Encounter of Vocal Heritage’

Muziekpublique Label

Na verscheidene jaren werken is hij er eindelijk, de cd van Voxtra en tevens achtste cd op het Muziekpublique-label. In dit ambitieuze project ontmoeten de wonderlijkste zangtradities elkaar. In een fusie die geen fusie is – iedere traditie blijft bijzonder herkenbaar – ontdekken we de snikkende iso-polyfonie uit Albanië, de rurale cantu a tenore uit Sardinië, de Beko-stijl uit Zuid-Madagascar, rune-liederen en joik uit Finland en de verhalende volkszang uit België. Je ontdekt hoe een (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Voxtra | cd-voorstelling ‘The Encounter of Vocal Heritage’

Muziekpublique Label

Na verscheidene jaren werken is hij er eindelijk, de cd van Voxtra en tevens achtste cd op het Muziekpublique-label. In dit ambitieuze project ontmoeten de wonderlijkste zangtradities elkaar. In (...)

>> Meer Lezen

Kamele ngoni

Ousmane Diarra

Ousmane Diarra, geboren in Ivoorkust, bracht zijn kindertijd door in Burkina-Faso. Hij stamt af van een griottengeslacht. Griotten zijn de culturele dragers van de traditie, die oude verhalen met (...)

>> Meer Lezen

Tango Ensemble

Ananta Roosens

De Argentijnse tango staat bekend om zijn opzwepende ritmes, passionele melodieën en wispelturige tempi die deze zwoele dansmuziek juist zo spannend maken. In een tango-orkest zijn de muzikanten (...)

>> Meer Lezen

Folkbal Ensemble

Jonas Malfliet & Rebecca Van Bogaert

Welkom bij het folkbalensemble ! In dit ensemble leer je melodiëen uit het dansbare folkrepertoire: scottisch, mazurka, bourrée, reel, wals, forró, polska, … Daarbij bekijken we de swing, (...)

>> Meer Lezen

Een familieconcert bij u thuis ?

Living Room Music For Kids 2016

Op zondag 6 november 2016 organiseren we in de Emile de Bécowijk (rond de Sint-Lutgardisschool) in Elsene een speciale editie van het Living Room Music Festival. Het concept van Living Room for (...)

>> Meer Lezen

Flamenco & Sevillanas (Dans)

Coral Vados

Belangrijke informatie voor de flamencodansers en -danseressen! De danslessen flamenco en sevillanas zullen voortaan doorgaan op dinsdag, en niet op woensdag. Dit jaar zullen er ook sessies zijn (...)

>> Meer Lezen