Zoeken:

Nieuws

vrijdag 19 December 2014, 20:00, Volkshuis St-Gillis

Queimada : La Fille du Fermier, Claeys-Theuns-Dorzée, A Contrabanda

Bal folk

De queimada is de klassieker in onze programmatie. Tijdens deze folkbalavond staan ontmoeting en plezier voorop. Twee folkbals worden afgewisseld met de ceremonie van de Queimada (vriendschapsdrank uit het Spaanse Galicië) die bereid wordt onder begeleiding van de doedelzakgroep A Contrabanda. Verder mogen we de benen losgooien op het Franse duo ’La Fille du Fermier’ en een Belgisch sterrentrio met Wim Claeys, Tom Theuns & Aurélie Dorzée. Voor de bals is er een (...)

>> Meer Lezen
zaterdag 13 December 2014, 20:00, Molière

Ny Malagasy Orkestra (Madagascar)

Negenkoppige supergroep

Het Ny Malagasy Orkestra werd opgericht met de ambitie om die ongekende muzikale rijkdom van Madagaskar in één groep te tonen. Als een soort van nationaal orkest van Madagaskar, met zowel bekende musici als nieuwe talenten, werpen zij nieuw licht op het rijke en diverse muzikale erfgoed van het Afrikaanse eiland. Orkestleider is Justin Vali, virtuoos op het snaarinstrument valiha. Vali werkte eerder samen met Peter Gabriel of Kepa Junkera en is ondermeer te horen op het album The Red Shoes (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
vrijdag 12 December 2014, 20:00, Molière

Tango Crash + Milonga

Let’s Art Argentina

In het kader van de Internationale Dag van de Migrant (18/12) zet vzw Sireas elk jaar een andere cultuur in de verf. Na Macedonië in 2012 en India vorig jaar, legt Sireas dit jaar de link met de internationale dag van de tango (12/12) om een programma op het ritme van Argentinië voor te stellen. Tango Crash is het project van twee Argentijnen Daniel Almada en Martin Iannaccone. In 1987 experimenteerden zij met elektronische muziek, die veel meer fusion dan tango was. Maar aangemoedigd door (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
MABO

Saz, Baglama

Emre Gültekin

Cursus: De saz is de naam die gebruikt wordt om de familie van de langhalsluit aan te duiden waartoe"cura" "divan" en "baglama" behoren. Deze snaarinstrumenten worden gebruikt in de traditionele populaire muziek uit Anatolië, Turkije. De lessen worden gegeven volgens de methode van de mondelinge overlevering, zoals het de traditie betaamt. Er is bovendien een aangepaste onderwijsvorm verschillend van persoon tot persoon. Leraar: Emre Gültekin zelf heeft de methode geleerd van grootmeester (...)

>> Meer Lezen

Workshop Etnische zang

Raphael De Cock

Raphaël organiseert vier momenten dit jaar waar we dieper ingaan op de traditionele zang van een bepaalde regio (5 tot 6 liederen per workshop). De tweede workshop op 14/12/2014 concentreert zich (...)

>> Meer Lezen

Italiaanse zang

Morena Brindisi

Groepsles zang gebaseerd op het traditionele Italiaanse repertoire, geleid door Morena Brindisi.

>> Meer Lezen

Blinddoektest Hernan Reinaudo (Argentinië)

Van Atahualpa tot Mogil

Na een indrukwekkende passage samen met clarinettist Néstor Tomassini vorig jaar, komt de Argentijnse gitarist Hernan Reinaudo nu zijn eigen cd ’Kuko’ voorstellen. Met dat album presenteert hij elf (...)

>> ecouter playliste