Zoeken:

Nieuws

vrijdag 07 November 2014, 20:00, Molière

Juan Carlos Caceres’ Tango Negro Trio

Homenaje: 50 años de carrera

De Argentijnse maestro Juan Carlos Caceres staat dit jaar 50 jaar op het podium, een ideaal moment om dat te vieren samen met zijn Tango Negro Trio. Met zijn oeuvre wil Cáceres een feit in het daglicht stellen dat ooit opzettelijk werd verzwegen: de Afrikaanse roots van de tango. In zijn zoektocht bewerkt hij milongas, candombes en murgas op een sterk ritmische basis, zingt hij met een vurige, hese stem en speelt hij piano en trombone (en soms de twee (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 08 November 2014, 20:00, Molière

FlygMaskin (B) + Odessalavie

Cd-voorstelling "Fall"

Flygmaskin, het gevleugelde quartet rond pianist en violist Sebastien Willemyns (Turdus Philomelos) komt zijn eerste cd « Fall » voorstellen. Maak je op voor een poëtisch avond waarin jazz, klassiek en volksmuziek elkaar ontmoeten in een universum vol lyriek en ritme. Om zijn betoverende composities volop tot zijn recht te doen komen, verzamelde de pianist drie complementaire instrumentalisten rond zich. Schilder Olivier Praet zal dit alles live in beeld gieten. De avond wordt feestelijk (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
donderdag 13 November 2014, 20:00, Molière

Noche de Flamenco: Alvaro Paños (Spanje)

Uniek danstalent

Deze jonge bailaor uit Córdoba is een van de meest opvallende jonge Andalusische danstalenten. Al heel vroeg ontwikkelde hij een persoonlijke en boeiende dansstijl, boordevol inspiratie en energie. Paños kan perfect uitdrukking geven aan het juiste aroma en gevoel van elke individuele flamencostijl. Hij werkte met Enrique Morente en Joaquin Grilo, onderhoudt nauwe banden met danser en choreograaf Javier Latorre en danste de afgelopen jaren in de multimediale flamencoshow Flamenco Hoy van de (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
vrijdag 21 November 2014, 20:00, Molière

Parno Graszt (Hongarije)

Authentieke Roma-virtuozen

De muzikanten van Parno Graszt (Romani voor Wit Paard, het Roma symbool voor het pure en de absolute vrijheid, red.) komen allemaal uit Paszab, een klein dorpje in het uiterste noordoosten van Hongarije en de band is zowat de belichaming van Hongaarse rurale zigeunermuziek; een vorm waarbij met minimale middelen (melkbussen, lepels, mondpercussie) een swingend ritme wordt gecreëerd. Van kleins af aan spelen de muzikanten, vaak familieleden, met elkaar samen. Een ongekende virtuositeit en (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Blinddoektest Hernan Reinaudo (Argentinië)

Van Atahualpa tot Mogil

Na een indrukwekkende passage samen met clarinettist Néstor Tomassini vorig jaar, komt de Argentijnse gitarist Hernan Reinaudo nu zijn eigen cd ’Kuko’ voorstellen. Met dat album presenteert hij elf (...)

>> ecouter playliste

Noche de Flamenco: Alvaro Paños (Spanje)

Uniek danstalent

Deze jonge bailaor uit Córdoba is een van de meest opvallende jonge Andalusische danstalenten. Al heel vroeg ontwikkelde hij een persoonlijke en boeiende dansstijl, boordevol inspiratie en (...)

>> Meer Lezen

In het Tate Modern Museum, Dijon en Luxemburg

Malick Pathe Sow & Bao Sissoko tour

Na concerten in Corsica tijdens de "Rencontres de Chants Polyphoniques de Calvi" en in Rajasthan, India op het Jodhpur RIFF Festival 2014 zet het Senegalese duo Malick Pathé Sow en Bao Sissoko (...)

>> Meer Lezen

Parno Graszt (Hongarije)

Authentieke Roma-virtuozen

De muzikanten van Parno Graszt (Romani voor Wit Paard, het Roma symbool voor het pure en de absolute vrijheid, red.) komen allemaal uit Paszab, een klein dorpje in het uiterste noordoosten van (...)

>> Meer Lezen

Chromatische accordeon (pianoklavier)

Aurel Budisteanu

Deze cursus chromatisch accordeon richt zich tot alle niveaus. De deelnemers leren spelen aan de hand van basistechnieken, verkennen verschillende aspecten van het instrument: melodieën, (...)

>> Meer Lezen