Zoeken:

Nieuws


zaterdag 03 Juni 2017, 19:00, Volkshuis St-Gillis

Queimada : Les Frères d’Eeckère, Naragonia Quartet

Folk bal

Deze laatste queimada van het seizoen kleurt Belgisch en familiaal. Na een dansinitiatie openen we met Les Frères d’Eckère, twee muzikale broers uit Ekeren. En we sluiten de avond af met een absolute topbalgroep, het Naragonia Quartet. Tussendoor begeleidt A Contrabanda de bereiding van de queimada met een speciaal programma waarin de Galicische zang op de voorgrond komt.

>> Meer Lezen >> Tickets
woensdag 07 Juni 2017, 21:00, Molière

África Negra (São Tomé e Principe)+ Rebel UP Afterparty !

Rumba/Soukous/Semba

Al 40 jaar voert África Negra de muzikale scepter over Sao Tomé en Príncipe, een eilandengroep voor de westkust van Centraal Afrika. Ze zijn wereldberoemd in Afrikaanse landen als Angola, Mozambique, Kaapverdië en Guinea-Bissau en andere Portugeessprekende regio’s.

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 27 Mei 2017, 20:00, Molière

SOLD OUT ! Totó la Momposina y Sus Tambores (Colombia)

De stem van de cumbia

Met de Colombiaanse Toto La Momposina halen we een levende legende in huis. De onbetwiste koningin van de cumbia is zo geliefd dat ze in 1982 door de Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marquéz naar Stockholm meegetroond werd om hem toe te zingen toen hij de Nobelprijs voor literatuur kreeg en in 2013 ontving ze een Latin Grammy Lifetime Achievement Award. La Momposina vertegenwoordigt de geschiedenis van (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
donderdag 15 Juni 2017, 20:00, Molière

Máirtín O’Connor Trio (Irish Folk Music)

Trad Fest

In het kader van Tradfest, een festival van traditionele Ierse muziek en cultuur, presenteren we met het Máirtín O’Connor trio een hoogvlieger uit de Ierse folk. Accordeonvedette staat bekend als een uitermate virtuoos muzikant. Hij maakte deel uit van legendarische groepen als Skylark en De Dannan en werd in 1995 in Ierland uitgeroepen tot Traditional Musician of the Year.

>> Meer Lezen >> Tickets

End of Season Festival

Leerlingen nemen het podium in (10 & 11/6)

Het seizoen van Muziekpublique zit er bijna op en we sluiten feestelijk af met een muziekfestival waarin onze leerlingen centraal staan. Tijdens het End of Season Festival reizen we ongeveer de (...)

>> Meer Lezen

Leerlingen qanûn in ’Arabs got Talent’

Leerlingen Souhad Najem spelen halve finale in Beirout

Souhad Najem en zijn jonge leerlingen qanûn hebben talent! Op zaterdag 15/4/2017 ging Souhad met 8 leerlingen (tussen 7 en 10 jaar) naar Beirout (Libanon) waar ze live mochten spelen in de halve (...)

>> Meer Lezen

Muziekpublique in Japan

Distributie van Voxtra, Amerli en Adana

Sinds 2008 geeft Muziekpublique met haar platenlabel kansen aan kwaliteitsvolle artiesten, die om allerlei redenen niet gemakkelijk een platenlabel of de juiste promotie vinden, om een CD op te (...)

>> Meer Lezen

Muziekpublique wint ’Gastvrije Award’

Categorie Kunst & Erfgoed - Refugees for Refugees

Het project ’Refugees for Refugees’ viel op 27 maart opnieuw in de prijzen. Vluchtelingenwerk Vlaanderen zet jaarlijks gastvrije initiatieven voor asielzoekers en vluchtelingen in de bloemetjes en (...)

>> Meer Lezen

World Music Academy Online

Muziekles op Youtube

Maak kennis met onze muzieklessen via het Youtube-kanaal van Muziekpublique. We nodigden enkele leraren uit voor een online-introductieles. Als je echt het het instrument wil leren, moet je je (...)

>> Meer Lezen

Ontdek ons youtube-kanaal

Met honderden video’s, afspeellijsten programmatie,...

Ontdek nu ook Muziekpublique op youtube, met meer dan 200 video’s, afspeellijsten per programmatie en ook enkele muzieklessen. Met ondermeer video’s van Refugees for Refugees, Voxtra, Vardan (...)

>> Meer Lezen