Zoeken:

Nieuws

vrijdag 21 November 2014, 20:00, Molière

Parno Graszt (Hongarije) + JAM SESSIE

Authentieke Roma-virtuozen

De muzikanten van Parno Graszt (Romani voor Wit Paard, het Roma symbool voor het pure en de absolute vrijheid, red.) komen allemaal uit Paszab, een klein dorpje in het uiterste noordoosten van Hongarije en de band is zowat de belichaming van Hongaarse rurale zigeunermuziek; een vorm waarbij met minimale middelen (melkbussen, lepels, mondpercussie) een swingend ritme wordt gecreëerd. Van kleins af aan spelen de muzikanten, vaak familieleden, met elkaar samen. Een ongekende virtuositeit en (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 22 November 2014, 20:00, Molière

La Mal Coiffée (Frankrijk) | Sutari (Polen)

Cd-voorstelling ’L’Embelinaire’

Na hun indrukwekkende passage op het B-United Festival in 2012 komen de vrouwen van la Mal Coiffée terug met een nieuwe cd in de achterzak. De vijf engelenstemmen halen als vanouds hun inspiratie uit oude volksliederen uit de Languedoc, de streek waar het Occitaans nog wordt gesproken. De dames transformeren de songs in dynamische polyfonie die wordt voortgestuwd door een vurig ritme, wat hen als de vrouwelijke tegenhangers van Lo Cor de la Plana en Du Bartas maakt. De avond wordt geopend (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
vrijdag 28 November 2014, 20:00, Molière

AfricAlive: Nobuntu (Zimbabwe)

African female power

De eerste avond van AfricAlive maakt plaats voor straffe vrouwenstemmen. De jonge a capella groep Nobuntu komt uit de stad Bulawayo, die vaak beschouwd wordt als de "culturele hoofdstad van Zimbabwe". Het is het hart van de ndebele cultuur en gold lange tijd als een centrum voor traditionele muziek, dans, theater en beeldende kunst. Bij de Ndebele en andere Zulu-volkeren bestaat er een grote koor- en een a capella traditie. Die ontstond in de jaren 1920 en ’30 rond de industriegebieden in (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 29 November 2014, 20:00, Molière

Kasse Mady Diabaté (Mali) | Aboubakar Traoré (Burkina Faso)

AfricAlive

Zanger Kasse Mady Diabaté heeft koninklijke status in de West-Afrikaanse muziekwereld. Voor dit zeldzame optreden wordt hij begeleid door beroemde Malinese musici onder wie Ballaké Sissoko, ook in Europa succesvol als virtuoos op de kora, de Afrikaanse harp. Deze intieme, akoestische groep werd gevormd op initiatief van Ballaké en de Franse cellist Vincent Segal, producer van Kasse Mady’s meest recente album Kiriké. De concertavond wordt geopend door de talentvolle kamela ngoni-speler Aboubakar (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Chris Wood (Groot-Brittannië)

Veelvuldig folk award winnaar

Chris Wood, veelvoudig BBC2 Folk Award winnaar (en opnieuw genomineerd voor Best Original Song 2014), presenteert zijn vierde solo album ‘None the wiser’. Chris’ liefde voor de kleine dingen hebben (...)

>> Meer Lezen

Noite de Fado: Carminho (Portugal)

Alma-tour

"The next big thing in fado", dat is volgens de kenners Carminho. Haar moeder, Teresa Siqueira, was een van de grote zangeressen van het genre en gaf haar het fadogevoel met de moedermelk mee. (...)

>> Meer Lezen

Ny Malagasy Orkestra (Madagascar)

Negenkoppige supergroep

Het Ny Malagasy Orkestra werd opgericht met de ambitie om die ongekende muzikale rijkdom van Madagaskar in één groep te tonen. Als een soort van nationaal orkest van Madagaskar, met zowel bekende (...)

>> Meer Lezen

Chromatische accordeon (pianoklavier)

Aurel Budisteanu

Deze cursus chromatisch accordeon richt zich tot alle niveaus. De deelnemers leren spelen aan de hand van basistechnieken, verkennen verschillende aspecten van het instrument: melodieën, (...)

>> Meer Lezen

Blinddoektest Hernan Reinaudo (Argentinië)

Van Atahualpa tot Mogil

Na een indrukwekkende passage samen met clarinettist Néstor Tomassini vorig jaar, komt de Argentijnse gitarist Hernan Reinaudo nu zijn eigen cd ’Kuko’ voorstellen. Met dat album presenteert hij elf (...)

>> ecouter playliste

Tango Crash + Milonga

Let’s Art Argentina

In het kader van de Internationale Dag van de Migrant (18/12) zet vzw Sireas elk jaar een andere cultuur in de verf. Na Macedonië in 2012 en India vorig jaar, legt Sireas dit jaar de link met de (...)

>> Meer Lezen