Nieuws - Muziekpublique Voxtra
Zoeken:

Nieuws

vrijdag 28 Oktober 2016, 20:00, Molière

De Palenque à Matonge (Colombia/Congo)

Feest van de Noord- Zuid solidariteit

Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse muziek reizen al eeuwen moeiteloos tussen beide continenten. Denk maar aan de rumba uit Cuba, de champeta uit Colombia… Met het project ‘De Palenque à Matongé’ eren de Afro-Colombiaanse groep Alé Kumá en de Congolese meestergitarist Dizzy Mandjeku deze oeroude, muzikale verbindingen: een unieke internationale samenwerking! ‘De Palenque à Matongé’ verwijst naar het hart van de Afro-Colombiaanse muziek en het hart van de Congolese gemeenschap in België: met dit project (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Living Room Music FOR KIDS

Concerten voor kinderen in woonkamers

Na 15 edities voor volwassen organiseert Muziekpublique op zondag 6 november een speciale editie voor Kids ! Acht bewoners van de Emile de Beco-wijk in Elsene, openen de deuren van hun leefwereld om een intiem, verassend muzikaal moment te delen.

>> Meer Lezen
zaterdag 12 November 2016, 20:00, Molière

Le Vent du Nord (Quebec)
Trio Dhoore (B) + Bal in de foyer

Canadese en Belgische livesensaties

Met Le Vent du Nord halen we de populairste band van de Noord-Amerikaanse folkscène in huis. Deze Canadese livesensatie is erin geslaagd om de traditionele muziek uit Quebec een breder draagvlak te geven. We openen de avond met de cd-voorstelling van Trio Dhoore, één van de voortrekkers van de nieuwe generatie folkgroepen uit eigen land. Leuk extraatje: na het concert van Le Vent du Nord speelt Trio Dhoore nog bal in de (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 26 November 2016, 19:00, Volkshuis St-Gillis

Queimada: Duo Pilartz-Gielen, Ciac Boum, A Contrabanda

Folkbal

De Queimada is de grote klassieker in onze programmatie. Het samen drinken van de Queimada, de magische drank die om middernacht wordt bereid, symboliseert de vriendschap tussen muzikanten en publiek. Dit folkbal belooft veel moois met het duo Pilartz-Gielen en Ciac Boum en uiteraard A Contrabanda die tijdens de podiumwissel de bereiding van de queimada begeleiden. De avond begint met een (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Osman Martins & Quatuor MP4 (BE/Brazilië)

Cd-voorstelling

Braziliaanse muzikant Osman Martins, percussionist Osvaldo Hernandez, strijkkwartet MP4 en de jonge, getalenteerde arrangeur Pierre Slinckx de uitdaging aan om hun beide werelden samen te (...)

>> Meer Lezen

World Music Academy Online

Muziekles op Youtube

Leergierige muzikanten van Brussel en omstreken kunnen jaar na jaar rekenen op de meest uiteenlopende cursussen, zoals balafon, bouzouki, saz, kanoun... iets waar sommige muziekliefhebbers die (...)

>> Meer Lezen

Ontdek Voxtra ’The Encounter of Vocal Heritage’

Concert in Genk 7/10 en bij Muziekpublique 8/10

Voxtra is bezig aan een presentatietournee van het uitstekende album "The Encounter of Vocal Heritage". We speelden al in Aalst en Brugge en ook op Mixity (Brussel), telkens met oorverdovend (...)

>> Meer Lezen

Kamele ngoni

Ousmane Diarra

Ousmane Diarra, geboren in Ivoorkust, bracht zijn kindertijd door in Burkina-Faso. Hij stamt af van een griottengeslacht. Griotten zijn de culturele dragers van de traditie, die oude verhalen met (...)

>> Meer Lezen

Tango Ensemble

Ananta Roosens

De Argentijnse tango staat bekend om zijn opzwepende ritmes, passionele melodieën en wispelturige tempi die deze zwoele dansmuziek juist zo spannend maken. In een tango-orkest zijn de muzikanten (...)

>> Meer Lezen

Folkbal Ensemble

Jonas Malfliet & Rebecca Van Bogaert

Welkom bij het folkbalensemble ! In dit ensemble leer je melodiëen uit het dansbare folkrepertoire: scottisch, mazurka, bourrée, reel, wals, forró, polska, … Daarbij bekijken we de swing, (...)

>> Meer Lezen