Nieuws - Muziekpublique B-United Festival 'Latino'
Zoeken:

Nieuws

zaterdag 29 April 2017, 19:00, Volkshuis St-Gillis

Queimada : Les Zéoles, A Contrabanda, Sons Libres

Folk bal

De queimada is de grote klassieker van onze programmatie. Dit bal folk staat in het teken van ontmoeting en dans. Na een dansinitiatie in het begin van de avond, nemen les Zéoles (FR) ons mee op een ‘bal à l’accordéon’, om vervolgens plaats te maken voor de rituele begeleiding van de queimada onder begeleiding van A Contrabanda.

>> Meer Lezen >> Tickets
vrijdag 05 Mei 2017, 20:00, Molière

Badakhshan Ensemble (Tadjikistan)

Song and dance from the Pamir Mountains

Het Badakhshan Ensemble is vernoemd naar de bergachtige regio die oost-Tadjikistan en noordoost-Afghanistan omvat, en in het Perzisch Bam-i Dunya, het “dak van de wereld” wordt genoemd. Daar, in het Pamir-gebergte, bestaat nog steeds een levendige traditie van devotionele muziek en dans en mystieke, instrumentale muziek.

>> Meer Lezen >> Tickets

Living Room Music Festival 2017

Sint-Agatha-Berchem - Hunderenveldwijk

De 15de editie van het Living Room Music Festival gaat op zondag 7 mei 2017 door in het hunderenveldwijk in Sint-Agatha-Berchem. Het principe blijft hetzelfde : 8 wijkbewoners, 8 woonkamer, 8 concerten. Stel zelf je parcours van 3 concerten samen op onze website !

>> Meer Lezen

Leerlingen qanûn in ’Arabs got Talent’

Leerlingen Souhad Najem spelen halve finale in Beirout

Souhad Najem en zijn jonge leerlingen qanûn hebben talent! Op zaterdag 15/4/2017 ging Souhad met 8 leerlingen (tussen 7 en 10 jaar) naar Beirout (Libanon) waar ze live mochten spelen in de halve finale van ’Arabs got Talent’, de talentenjacht die in de Arabische wereld druk bekeken wordt.

>> Meer Lezen

Derde trimester muzieklessen

Leerlingenconcert op 10 en 11 juni

Stem je snaren, warm je stembanden op, ... de paasvakantie zit er bijna op en het derde trimester staat voor de deur. Zoals gebruikelijk, staat het laatste trimester grotendeels in het teken van (...)

>> Meer Lezen

Refugees for Refugees op Festival van Vlaanderen

Openingsconcert, 4 mei in Kortrijk

Op 4 mei speelt het Ensemble ’Refugees for Refugees’ het openingsconcert van het Festival van Vlaanderen in de Schouwburg in Kortrijk. Dit ensemble is een project van Muziekpublique waarin (...)

>> Meer Lezen

Lâmekân Ensemble (Tur/Be/Fr) & Derya Türkan

CD-Presentatie The Book of Lovers

Het Lâmekân Ensemble werd in 2011 opgericht door luitist en musicoloog Tristan Driessens. Het verwierf internationale erkenning nadat in Istanbul hun eerste CD Gülzar-i Vefâ – Music of The Ottoman (...)

>> Meer Lezen

Domingo Ortega (Spanje)

Noches de flamenco

Vanuit Jerez de la Frontera, één van de bakermatten van de flamenco, wist danser Domingo Ortega zich een ijzersterke reputatie op te bouwen met meeslepende optredens als solist en vernieuwende (...)

>> Meer Lezen

Muziekpublique in Japan

Distributie van Voxtra, Amerli en Adana

Sinds 2008 geeft Muziekpublique met haar platenlabel kansen aan kwaliteitsvolle artiesten, die om allerlei redenen niet gemakkelijk een platenlabel of de juiste promotie vinden, om een CD op te (...)

>> Meer Lezen

Muziekpublique wint ’Gastvrije Award’

Categorie Kunst & Erfgoed - Refugees for Refugees

Het project ’Refugees for Refugees’ viel op 27 maart opnieuw in de prijzen. Vluchtelingenwerk Vlaanderen zet jaarlijks gastvrije initiatieven voor asielzoekers en vluchtelingen in de bloemetjes en (...)

>> Meer Lezen