Zoeken:

Nieuws

vrijdag 09 December 2016, 20:00, Molière

Ialma (BE/Galicia)

Cd-voorstelling "Camino"

Het album is een unieke muzikale ervaring gebaseerd op de cultuur en de tradities van Galicië, vermengd met de diversiteit van onze hedendaagse wereld. Hun muzikale loopbaan is geworteld in het erfgoed van Galicië dat door hun aders vloeit, maar evenzeer in de open identiteit van de stad die hen heeft zien opgroeien: het multiculturele Brussel, een hoofdstad op het kruispunt van vele (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 10 December 2016, 20:00, Molière

Ambrozijn Rewind

Eenmalig reünie-concert

In 1997 geeft de pas opgerichte groep Ambrozijn in Folkclub ’t Eynde (nu ’t Ey) in Belsele zijn eerste concert. Anno 2017 zijn de vijf leden bekende gezichten in de folkwereld: Tom Theuns (Aurelia), Wim Claeys (Tref), Soetkin Collier (Urban Trad), Jo Van Bouwel (Bretagne) en Wouter Vandenabeele (Olla Vogala,...) Het enige overgebleven audiomateriaal van het prille Ambrozijn is een cassette. En dat repertoire wordt door de vijf originele leden onder handen genomen in een eenmalige reeks (...)

>> Meer Lezen
vrijdag 16 December 2016, 20:00, Molière

Vinylio & guests (Rebetiko)

LET’S ART GREECE

Op deze rebetiko nacht presenteren we, naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Vinylio, de drie ambassadeurs van de Griekse blues in Brussel, en een verfijnde selectie van rebetiko-muzikanten uit Griekenland.

>> Meer Lezen >> Tickets

Hovanissian-Gültekin op SABAM-Awards

Nominatie categorie wereldmuziek

Het kwartet rond de Turkse Emre Gültekin en de Armeense Vardan Hovanissianis alweer genomineerd voor een muziekprijs in de categorie wereldmuziek. De winnaar zal bekend gemaakt worden op maandag 5 december.

>> Meer Lezen

Korting voor muzieklessen

Paspartoe aan kansentarief

Voortaan bestaat er een kansentarief reductieprijs voor de meeste muzieklessen van Muziekpublique. Als je in bezit bent van een geldige Paspartoe aan reductieprijs, betaal je slechts 23% van de (...)

>> Meer Lezen

World Music Academy Online

Muziekles op Youtube

Maak kennis met onze muzieklessen via het Youtube-kanaal van Muziekpublique. We nodigden enkele leraren uit voor een online-introductieles. Als je echt het het instrument wil leren, moet je je (...)

>> Meer Lezen

Kamele ngoni

Ousmane Diarra

Ousmane Diarra, geboren in Ivoorkust, bracht zijn kindertijd door in Burkina-Faso. Hij stamt af van een griottengeslacht. Griotten zijn de culturele dragers van de traditie, die oude verhalen met (...)

>> Meer Lezen

Tango Ensemble

Ananta Roosens

De Argentijnse tango staat bekend om zijn opzwepende ritmes, passionele melodieën en wispelturige tempi die deze zwoele dansmuziek juist zo spannend maken. In een tango-orkest zijn de muzikanten (...)

>> Meer Lezen

Folkbal Ensemble

Jonas Malfliet & Rebecca Van Bogaert

Welkom bij het folkbalensemble ! In dit ensemble leer je melodiëen uit het dansbare folkrepertoire: scottisch, mazurka, bourrée, reel, wals, forró, polska, … Daarbij bekijken we de swing, (...)

>> Meer Lezen

Flamenco & Sevillanas (Dans)

Coral Vados

Belangrijke informatie voor de flamencodansers en -danseressen! De danslessen flamenco en sevillanas zullen voortaan doorgaan op dinsdag, en niet op woensdag. Dit jaar zullen er ook sessies zijn (...)

>> Meer Lezen