Zoeken:

Nieuws

vrijdag 24 Oktober 2014, 20:00, Molière

Hernan Reinaudo Trio (ARG) | Myrddin ft. Ana Llanes (flamenco)

Guitarras del Sur

Onder de noemer ’Guitarras Del Sur’ presenteren we twee topmuzikanten die de gitaartraditie uit Spanje en Argentinië nieuwe horizonten opsturen. De Argentijnse gitarist en componist Hernán Reinaudo tourt voor de vijfde keer door Europa en deze keer om zijn nieuwe CD voor te stellen. Opgegroeid als in het muzikantennest van de familie Decauter, werd Myrddin op zijn 14de gebeten door de rijkdom en originaliteit van de flamencogitaar. Hij komt met zanger Jose Ligero en danseres Ana (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 25 Oktober 2014, 20:00, Molière

DakhaBrakha (Oekraïne)

Het Oekraïense kwartet DakhaBrakha werd in 2004 opgericht in het centrum voor Hedendaagse Kunst in Kiev en groeide snel uit tot een fenomeen binnen de moderne wereldmuziek. Met hun krachtig geluid grijpt de groep terug naar de de rijke Oekraïense cultuur. Hun muziek is tegelijkertijd intiem en energiek door de ethnische invloeden. Een ontmoeting tussen theatrale Oekraïense folklore, Indiase, Afrikaanse en Arabische instrumenten waarbij hypnotiserende gezangen doen denken aan Russische (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
woensdag 22 Oktober 2014, 12:30, Molière

Wim Claeys (België) & Sven Hedström (Zweden)

Broodje Brussel

Diatonisch accordeonist Wim Claeys is verantwoordelijk voor enkele mijlpalen in onze recente vaderlandse folkgeschiedenis: Ambrozijn (met Wouter Vandenabeele en Tom Theuns), Gôze (met Maarten Decombel), Tref (met Didier Laloy, Bruno Letron en Fred Malempré), het oprichten van boombal... Maar alles begon zo’n twintig jaar geleden op een school in het Zweedse Hudiksvall, waar hij Sven Hedström (viool, fluit en saxofoon) leerde kennen. Nu, 20 jaar en vele kinderen en luiers later, hebben ze de (...)

>> Meer Lezen
MABO

Chromatische accordeon (pianoklavier)

Aurel Budisteanu

Deze cursus chromatisch accordeon richt zich tot alle niveaus. De deelnemers leren spelen aan de hand van basistechnieken, verkennen verschillende aspecten van het instrument: melodieën, begeleiding, techniek,… Gevorderde accordeonisten kunnen zich eventueel toeleggen op zigeuner- en Balkan-accordeon. Via een dertigtal fraseeringen wordt er gewerkt aan snelheid, combinaties, ritmes,... Maar ook andere stijlen kunnen aan bod komen, naar gelang van de voorkeur van de leerlingen. De ze (...)

>> Meer Lezen

Queimada: Cecilia (B), Havelange (B/F), A Contrabanda

Bal folk

De queimada is de grote klassieker in onze programmatie en zet het seizoen in met een uitgelezen ’Belgisch’ programma. Havelange, Cecilia en A Contrabanda laten ons dansen op de mooiste tonen. En (...)

>> Meer Lezen

Blinddoektest Hernan Reinaudo (Argentinië)

Van Atahualpa tot Mogil

Na een indrukwekkende passage samen met clarinettist Néstor Tomassini vorig jaar, komt de Argentijnse gitarist Hernan Reinaudo nu zijn eigen cd ’Kuko’ voorstellen. Met dat album presenteert hij elf (...)

>> ecouter playliste

Patasola (Cumbia)

CNCD-concert 11.11.11.

In het kader van zijn 11-11-11-campagne rond recht op voedsel organiseert CNCD (de Franstalige 11-11-11) naar jaarlijkse gewoonte een spetterende concertavond waarbij Patasola met hun (...)

>> Meer Lezen

Workshop Galicische percussie (N-West Spanje)

Pandeireta.com presenteert "TradiVision"

Pandeireta.com (Xavier Sanchez en Eva Palomo) en Muziekpublique organiseren stages Galicische percussie (pandeireta, conchas, pandeiro, ...) In deze workshop word je ondergedompeld in de (...)

>> Meer Lezen

De blinddoektest van Anne Niepold

Van Laloy tot Minvielle

Een grote klassieker van het interview : de blinddoektest. Op de vooravond van haar cd-voorstelling ’Musette is not Dead’ vroegen we Anne Niepold of ze de volgende stukken/muzikanten herkent en kan (...)

>> Meer Lezen