Nieuws - Muziekpublique Muziekpublique
Zoeken:

Nieuws

vrijdag 19 Februari 2016, 20:00, Molière

Noche de Flamenco: De Graná (ES)

De Granada a Bruselas

Tijdens deze Noche de Flamenco presenteren we De Graná, een samenwerking tussen twee Brusselse flamencomuzikanten en twee toptalenten uit de bakermat Granada. Uit Granada komen zanger Raúl Fernandez “El Sakay”; een telg uit een grote gitano flamencofamilie, en danser Carlos Castillo Romero. Antonio Segura (gitaar) en Alex Otero (cajon) zijn de Brusselse schakel van deze internationale (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
vrijdag 26 Februari 2016, 20:00, Molière

Noche de Tango: Marcelo Nisinman’s Conservatory Tango Meeting (Arg/Be)

De Argentijnse bandoneonspeler Marcelo Nisinman is één van de meest gevraagde solisten. Tot ons genoegen besloot Nisinman ook aan het werk te gaan met de jazz- en klassiekafdeling van het Koninklijk Conservatorium van Brussel. In deze Conservatory Tango Meeting brengt Nisinman eigen werk en enkele arrangementen van klassiekers van ondermeer Astor Piazzolla in een vijftal wisselende bezettingen variërend van een jazz-ensemble tot een (...)

>> Meer Lezen
zaterdag 27 Februari 2016, 19:00, Volkshuis St-Gillis

Queimada: Remy Tatard | Le Gros Trio | A Contrabanda

Bal Folk

Deze eerste queimada van het jaar trekt richting Frankrijk, met uiteraard een uitstap naar Galicië, met de bereiding van de queimada onder begeleiding van gaita-groep A Contrabanda. We beginnen de avond met een dansinitiatie. Multi-instrumentalist Rémy Tatard (Boréale, Valding,…) doet het solo en neemt ons mee met dromerige dansmuziek die hij “Le songe du dansomnique” doopte. Als tweede groep komt Le Gros Trio. Zij specialiseren zich in de traditionele muziek en dansen uit de Berry in (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Dringend: stage label

Opvolging en ontwikkeling projecten/cd-label

Drie nieuwe muziekprojecten van het muzieklabel zijn aan de gang. De stagiaire neemt deel aan: 1. Voorbereiding van een Europese tournée met Vardan Hovanissian (Armenië-België) et Emre Gültekin (Turkije-België), die hun CD “Adana” uitbrachten in april (oplijsting concertmogelijkheden, contact met organisatoren, opmaak contracten, …) 2. CD-productie “Refugees for Refugees”: voorbereiding en uitwerking van het CD-concept, organisatie van repetities, opvolging van opnames, promotie van de (...)

>> Meer Lezen

Een concert bij u thuis ?

Living Room Music Festival 2016 - Anderlecht (Scheut)

Het Living Room Music Festival is terug op 8 mei 2016! Dit keer trekken we naar een andere Brusselse gemeente om de warme interieurs van de Scheutwijk in Anderlecht te ontdekken. We zijn actief (...)

>> Meer Lezen

Cursussen opnieuw van start

Nieuwe leerlingen nog steeds welkom

De lessen gaan vanaf 18 januari alweer van start voor een tweede trimester. In het tweede trimester ligt de nadruk nog steeds op de uitwisseling van muzikale kennis, maar werken we ook naar een (...)

>> Meer Lezen

Vardan Hovanissian & Emre Gültekin Adana-tour

Concert in Ter Vesten (Beveren), Watermaal-Bosvoorde en Litouwen

Vardan Hovanissian (duduk, Armenië), Emre Gültekin (saz en zang, Turkije) spelen op vrijdag 15 januari opnieuw als kwartet op in Ter Vesten in Beveren. Mis de kans niet om dit uitzonderlijke (...)

>> Meer Lezen

Sluit je aan bij ons vrijwilligers-team

Onthaal, transport, vertalers, promoties...

Dat het Muziekpublique voor de wind gaat en we u opnieuw een schitterend concertprogramma kunnen aanbieden, hebben we in niet geringe mate te danken aan de hulp van talloze vrijwilligers. Elk (...)

>> Meer Lezen