Zoeken:

Nieuws

Vacature

Assistent Label en Muziekschool Vzw Muziekpublique (V/M)

De vzw Muziekpublique draagt sinds 12 jaar haar missie uit om wereld- en folkmuziek (in de breedst mogelijke zin van het woord) te promoten in binnen- en buitenland via drie werkdomeinen. Het organiseren van concerten in het Molièretheater, in het hartje van de Brussels Matongé-wijk, vormt het eerste. Elk jaar worden meer dan 100 concerten geprogrammeerd in onze zaal met 380 zitplaatsen. Daarnaast heeft Muziekpublique sinds het begin een muziekschool opgericht waar nu een 40-tal lesgevers (...)

>> Meer Lezen
woensdag 20 Augustus 2014, 20:00, Couvent des Frères Mineurs

Vincent Peirani Trio « Thrill Box » (Frankrijk/Duitsland)
Didier Laloy & Kathy Adam (België)

Festival d’Art de Huy

In 2013 is de jonge accordeonist Vincent Peirani pas echt in de spotlights terecht gekomen. Niet alleen werd hij verkozen tot « Frans muzikant van het jaar » door Jazz Magazine, hij werd ook nog bekroond met de prestigieuze prijs Django Reinhardt door l’Académie du Jazz. Didier Laloy en Kathy Adam vorment een atypisch duo met diatonisch accordeon en cello. Zij componeerden een origineel, tijdloos repertoire bij elkaar dat zowel tijdloos klinkt als alle mogelijke puristen een stevige hak zet. (...)

>> Meer Lezen

Nieuw Cursusjaar !

Muziekpublique Muziek & Dans Academie

Na een geslaagde editie van het cursus Festival « End of Season » lopen de lessen stilaan op hun einde. Vanaf begin juli kan je op onze website terecht voor gedetailleerde info over ons cursus-aanbod voor volgend schooljaar. (Her)inschrijven kan vanaf 25 augustus. Wie liever eerst wil kennismaken met leerkrachten en instrumenten, kan dat in de week van 22 september. Het bespreken van uurroosters, vormen van groepen, enzovoort gebeurt ook in deze week. De eerste lessen vinden plaats vanaf 29 (...)

>> Meer Lezen

De nieuwe Brabançonne

Met invloeden uit de Arabische muziek, Oost-Europa, Afrika en Brazilië

Het Belgische volkslied, de Brabançonne werd herzien door Manuel Hermia die het thema herschreef met verschillende invloeden uit de Arabische muziek, Oost-Europa, Afrika en Brazilië. Een muzikaal burgerproject dat resoluut kiest voor openheid en tolerantie, uitgebracht 2 maanden voor 21 juli.

>> Meer Lezen

Like de Muziekpublique pagina

facebook

Naast de wekelijkse nieuwsbrief en tweemaandelijkse brochure heeft Muziekpublique nog andere media achter de hand om haar publiek te informeren. Onze facebookpagina is een heus platform waarmee (...)

>> Meer Lezen

Vind alle foto’s van onze concerten op onze website

Foto-reportages

U hebt het laatste concert van Muziekpublique gemist of wil enkele magische momenten herbeleven ? Aarzel dan niet om te sfeer van onze concerten op te snuiven op de galerijen waar onze fotografen (...)

>> Meer Lezen

Agenda

NEXT CONCERTS 2014 19/07: The City, Nieuwpoort (B) 24/07: Montélimar (Fr) 25/07: Serres (Fr) 13/09: Maastricht (NL) 20/09: Flagey, Brussels (B) 1/11: Dijon (Fr) 5/11: Philarmonie de Luxembourg, (...)

>> Meer Lezen

Nihil Obstat (België)

Festival d’Art de Huy

Nihil Obstat is een pocketfanfare, die ergens tussen de klezmer- en Balkan groepen en de intimistischere ensembles beweegt... Zonder de stijlen te copiëren waaruit ze hun repertoire putten, kiest (...)

>> Meer Lezen

Driss El Maloumi (Marokko)
Massot/Florizoone/Horbaczewski (België)

Festival d’Art de Huy

Nadat hij de wereld afreisde met Jordi Savall, met 3MA (Ballaké Sissoko en Rajery), met Paolo Fresu, Debashish Bhattacharya of Montserrat Figueiras en op luit gespeeld te hebben met Armand Amar (...)

>> Meer Lezen