Nieuws - Muziekpublique Muziekpublique
Zoeken:

Nieuws

zaterdag 10 Oktober 2015, 20:00, Molière

Sahra Halgan (Somaliland)

Cd-voorstelling "Faransiskiyo Somaliland"

De muziek van zangeres Sahra Halgan weerspiegelt haar geschiedenis als vluchteling uit Somaliland, een land dat officieel niet bestaat. Halgan (‘strijder’ in haar eigen taal) kiest de kant van de strijders die vanaf 1988 vechten voor de onafhankelijkheid van dit gebied en vlucht vier jaar later naar Frankrijk. Haar teksten verhalen van het verlangen naar haar vaderland, van de oorlog die ze met eigen ogen aanschouwd heeft, maar ook van liefde en vrede. Haar muziek is geworteld in een (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
woensdag 14 Oktober 2015, 20:00, Molière

Celso Machado (Brazilië)

Once-in-a-lifetime Experience

Sommige muzikanten staan al jaren op ons verlanglijstje zoals deze Celso Machado. Hij is niet alleen één van de meest gespeelde hedendaagse gitaarcomponisten (op youtube vindt u honderden interpretaties van zijn nummers waaronder het mythische Parazula), maar hij staat vooral voor een uniek muzikaal universum waarbij hij uit quasi alles muziek kan maken.

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 17 Oktober 2015, 20:00, Molière

Boulou & Elios Ferre & Christophe Astolfi (F, manouche-jazz/chanson)

Cd-release : ‘La Bande des Trois’

Vorig jaar pakten ze alle liefhebbers van gitaren à la Django Reinhardt nog in, nu mogen Boulou en Elios Ferre en Christophe Astolfi hun nieuwe cd « La Bande des Trois » komen voorstellen die de jazz en het chanson verenigt.

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 24 Oktober 2015, 20:00, Molière

Talago Buni (Indonesië)

Contemporary Music of Minangkabau-West Sumatra

Als reactie op de allesoverheersende massa-popcultuur in West-Sumatra (Indonesië) richtte Edy Utama Talago Buni op met als doel de traditionele muziek van de Minangkabau, een bevolkingsgroep uit Indonesië die vooral bekend staan om hun traditioneel matrilineaire verwantschapssysteem , waarbij wordt geërfd via de lijn van de moeder, terug populair te maken.

>> Meer Lezen >> Tickets

De keuze van Aurel Budisteanu (chromatisch accordeon)

De favoriete muziek van onze leraars

Onze leraar chromatisch accordeon met pianoklavier, Aurel Budisteanu, leerde accordeon spelen in Roemenië en maakte op jonge leeftijd al deel uit van de professionele orkesten in Boekarest. Net (...)

>> Meer Lezen

NIEUW: Percussie voor kinderen (6-12 jaar)

In deze percussiecursus voor kinderen wordt vertrokken vanuit Galicische percussie. Op een speelse manier leren de kinderen verschillende percussie-instrumenten kennen die met stokken of met de (...)

>> Meer Lezen

Flamenco Gitaar

Antonio Segura

De lessen De lessen gaan door in groep, zoals gebruikelijk is binnen de flamencotraditie. De leerlingen worden naargelang hun niveau in groepen ingedeeld (beginners tot gevorderden). Individuele (...)

>> Meer Lezen

Start Muziekpublique Music & Dance Academy

teaser en inschrijvingen

De inschrijvingen voor het seizoen 2015-16 van de Music & Dance Academy zijn volop aan de gang. De meeste lessen gaan van start met een kennismakingssessie in de week van 22 september, (...)

>> voir video

Nieuwe CD "Adana" op het Muziekpublique label!

Vardan Hovanissian & Emre Gültekin (april 2015)

Met een volle zaal en een bijzonder enthousiast publiek hebben Vardan Hovanissian en Emre Gültekin de cd Adana (Muziekpublique 06) voorgesteld. Naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van (...)

>> Meer Lezen

Sluit je aan bij ons vrijwilligers-team

Onthaal, transport, vertalers, promoties...

Dat het Muziekpublique voor de wind gaat en we u opnieuw een schitterend concertprogramma kunnen aanbieden, hebben we in niet geringe mate te danken aan de hulp van talloze vrijwilligers. Elk (...)

>> Meer Lezen