Zoeken:

Nieuws

vrijdag 24 Oktober 2014, 20:00, Molière

Hernan Reinaudo Trio (ARG) | Myrddin ft. Ana Llanes (flamenco)

Guitarras del Sur

Onder de noemer ’Guitarras Del Sur’ presenteren we twee topmuzikanten die de gitaartraditie uit Spanje en Argentinië nieuwe horizonten opsturen. De Argentijnse gitarist en componist Hernán Reinaudo tourt voor de vijfde keer door Europa en deze keer om zijn nieuwe CD voor te stellen. Opgegroeid als in het muzikantennest van de familie Decauter, werd Myrddin op zijn 14de gebeten door de rijkdom en originaliteit van de flamencogitaar. Hij komt met zanger Jose Ligero en danseres Ana (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 25 Oktober 2014, 20:00, Molière

DakhaBrakha (Oekraïne)

Het Oekraïense kwartet DakhaBrakha werd in 2004 opgericht in het centrum voor Hedendaagse Kunst in Kiev en groeide snel uit tot een fenomeen binnen de moderne wereldmuziek. Met hun krachtig geluid grijpt de groep terug naar de de rijke Oekraïense cultuur. Hun muziek is tegelijkertijd intiem en energiek door de ethnische invloeden. Een ontmoeting tussen theatrale Oekraïense folklore, Indiase, Afrikaanse en Arabische instrumenten waarbij hypnotiserende gezangen doen denken aan Russische (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
vrijdag 31 Oktober 2014, 20:00, Volkshuis St-Gillis

Queimada: Cecilia (B), Havelange (B/F), A Contrabanda

Bal folk

De queimada is de grote klassieker in onze programmatie en zet het seizoen in met een uitgelezen ’Belgisch’ programma. Havelange, Cecilia en A Contrabanda laten ons dansen op de mooiste tonen. En uiteraard zijn ook de vaste ingredïenten, druïde, rituele drank-bereiding en gaita’s, weer op de afspraak. We beginnen met een dansinitiatie met Aurélie Giet.

>> Meer Lezen
vrijdag 31 Oktober 2014, 20:00, Molière

Patasola (Cumbia)

CNCD-concert 11.11.11.

In het kader van zijn 11-11-11-campagne rond recht op voedsel organiseert CNCD (de Franstalige 11-11-11) naar jaarlijkse gewoonte een spetterende concertavond waarbij Patasola met hun cumbia-roots de zaal in vuur en vlam mogen zetten.

>> Meer Lezen

Blinddoektest Hernan Reinaudo (Argentinië)

Van Atahualpa tot Mogil

Na een indrukwekkende passage samen met clarinettist Néstor Tomassini vorig jaar, komt de Argentijnse gitarist Hernan Reinaudo nu zijn eigen cd ’Kuko’ voorstellen. Met dat album presenteert hij elf (...)

>> ecouter playliste

Juan Carlos Caceres’ Tango Negro Trio

Homenaje: 50 años de carrera

De Argentijnse maestro Juan Carlos Caceres staat dit jaar 50 jaar op het podium, een ideaal moment om dat te vieren samen met zijn Tango Negro Trio. Met zijn oeuvre wil Cáceres een feit in het (...)

>> Meer Lezen

In het Tate Modern Museum, Dijon en Luxemburg

Malick Pathe Sow & Bao Sissoko tour

Na concerten in Corsica tijdens de "Rencontres de Chants Polyphoniques de Calvi" en in Rajasthan, India op het Jodhpur RIFF Festival 2014 zet het Senegalese duo Malick Pathé Sow en Bao Sissoko (...)

>> Meer Lezen

FlygMaskin (B) + Odessalavie

Cd-voorstelling "Fall"

Flygmaskin, het gevleugelde quartet rond pianist en violist Sebastien Willemyns (Turdus Philomelos) komt zijn eerste cd « Fall » voorstellen. Maak je op voor een poëtisch avond waarin jazz, klassiek (...)

>> Meer Lezen

Chromatische accordeon (pianoklavier)

Aurel Budisteanu

Deze cursus chromatisch accordeon richt zich tot alle niveaus. De deelnemers leren spelen aan de hand van basistechnieken, verkennen verschillende aspecten van het instrument: melodieën, (...)

>> Meer Lezen