Zoeken:

Nieuws

donderdag 02 April 2015, 20:00, Molière

Maasalama Rafiquna Houssem

Houssem Ben El Kadhi & Friends ft. Karim Baggili, Ghalia Benali,...

De Tunesische ney-speler Houssem Ben El Kadhi mag dan wel een vaste waarde zijn binnen het Belgische muzikale landschap aan de zijde van zangeres Ghalia Benali of Karim Baggili of op het podium hebben gestaan van tientallen, vaak gerenommeerde podia zoals Bozar, Flagey, De Doelen, Brosella of Festival d’Art de Huy, toch vocht hij vijf jaar tevergeefs voor een vaste verblijfsvergunning in ons land. Net voor zijn definitieve terugkeer naar Tunesië wil Houssem nog een laatste keer zijn vrienden (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
vrijdag 03 April 2015, 20:00, Molière

De Temps Antan (Quebec / Canada) | Duo Bottasso (concert + bal)

To Folk or not to Folk

Wie er vorig jaar tijdens hun cd-voorstelling ’Ce Monde Ici-bas’ bij was, weet waarom we het Canadese trio De Temps Antan opnieuw uitnodigen. Maar eerst komen de multi-instrumentalisten Simone en Nicolò, beter bekend als Duo Bottasso hun cd Crescendo voorstellen en na de Canadezen spelen ze bal in de foyer. De broers putten uit een breed scala van muzikale uitingen (jazz, funk, klassiek en wereldmuziek: van Ierland tot Brazilië, van Frankrijk tot Scandinavië), met een basis in het (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
vrijdag 17 April 2015, 20:00, Molière

Vardan Hovanissian & Emre Gültekin (Armenië-Turkije-BE)

CD release Adana

Die grensoverstijgende vriendschap tussen Vardan Hovanissian (Armenië, duduk) en Emre Gültekin (Turkije, saz, tanbûr, zang) resulteert nu in een eerste duo-cd « Adana ». Adana refereert niet alleen naar de stad waar de Armeense tragedie van 100 jaar geleden zijn aanloop kende, maar weerspiegelt ook de droom van een ander Adana, een stad waar Turken en Armeniërs in harmonie samenleven. Dit album staat symbool voor de verzoening en de vriendschap tussen twee verwante (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 11 April 2015, 20:00, Molière

Renata Rosa (Brazilië) + Roda de Samba Choro com Osman Martins e amigos

Cd-voorstelling ‘Encantaçoes’

We hebben al jaren een zwak voor de Braziliaanse zangeres/violiste Renata Rosa die ook op haar nieuwe cd Encataçoes toont dat de Braziliaanse muziek meer is dan bossa en samba. Renata Rosa, afkomstig uit Sao Paulo, duikt in de muzikale tradities van Pernambuco, in het noordoosten van Brazilië. Maracatu van het platteland, afgeleid van oude krijgsdansen, coco met zowel Afrikaanse als autochtone wortels, cavalo marinho geïnspireerd op het straattheater van Pernambuco, of forro ’s van de bals (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Muziekpublique in de pers

Klara, La Première, Brussel Deze Week, Folk

Vanavond woensdag 25 maart besteedt Klara Late World van 22u00 uitgebreide aandacht aan Adana, de nieuwe cd van Vardan Hovanissian en Emre Gültekin, met concert op 17 april . De dag nadien kan je (...)

>> Meer Lezen

Sluit je aan bij ons vrijwilligers-team

Onthaal, transport, vertalers, promoties...

Dat het Muziekpublique voor de wind gaat en we u opnieuw een schitterend concertprogramma kunnen aanbieden, hebben we in niet geringe mate te danken aan de hulp van talloze vrijwilligers. Elk (...)

>> Meer Lezen

Queimada: Bal O’Gadjo (Fr) + Cardin (Be) + A Contrabanda

Folk Bal

Samen elkaars culturele rijkdom delen via muziek en dans, dat is het motto van de Queimada, een traditionele dansavond waar ontmoeting en plezier centraal staan. Op deze tweede queimada van het (...)

>> Meer Lezen

Babelouze (cd-voorstelling) + Surprises du chef

Very Big Brassband

« Very Big Brassband » Babelouze komt zijn tweede cd ‘Pavane de l’âne fou’ voorstellen. Vergeet even voor het gemak alle codes en kaders van fanfares en big bands en treedt binnen in de koperen big (...)

>> Meer Lezen

Saz, Baglama

Emre Gültekin

Cursus: De saz is de naam die gebruikt wordt om de familie van de langhalsluit aan te duiden waartoe"cura" "divan" en "baglama" behoren. Deze snaarinstrumenten worden gebruikt in de traditionele (...)

>> Meer Lezen