Zoeken:

Nieuws

zaterdag 07 Maart 2015, 20:00, Molière

Nacht van de Solo : Asad Qizilbash (Pakistan), Edwin Vanvinckenroye (B), Yahya Salem (Irak)

Van Oosters klassiek tot hedendaags

“Kan ik helemaal alleen het publiek overtuigen?”, dat is de vraag van deze eerste Nacht van de Solo. Sarod-speler Asad Qizilbash uit Pakistan, violist en zanger Edwin Vanvinckenroye en oud-speler Yahya Salem (Irak) hebben niets anders dan zichzelf, hun ideeën en hun instrument/stem om op terug te vallen. Maar dat maakt het ook bijzonder interessant. Ze kunnen makkelijker onverwachte beslissingen nemen, hoeven geen rekening te houden met de ander, maken optimaal gebruik van de stilte… Solo (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 14 Maart 2015, 20:00, Molière

Baltazar Montanaro & Sophie Cavez (B/F)

Cd-voorstelling « Le Troisième Temps »

Na twee succesvolle cd’s (Opus 1 en Escales) komen Baltazar Montanaro en Sophie Cavez hun langverwachte derde album “Le troisième temps” voorstellen. Het duo neemt je mee op een muzikale reis, vertrekkend uit het noorden (Baltazar’s huidige verblijfplaats) en verweven met klanken uit het oosten. De muzikanten brengen muziek vol emotie, soms geïmproviseerd, maar bovenal vrij, zacht, teder en vrij. Het is een waar genot om deze twee stopmuzikanten samen te horen, maar ook te zien (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
woensdag 18 Maart 2015, 20:00, Molière

Canzoniere Grecanico Salentino (pizzica en tarantella/Italië)

Cd-voorstelling "Quaranta"

Salento (de ’hak’ van Italië) staat bekend om haar pizzica (de oudste vorm van de tarantella), een opzwepende dans met een therapeutisch doel: het genezen van een gevaarlijke spinnenbeet (taranta=spin). Salento, de hak van de Italiaanse laars, is de bron van een diepe muzikale traditie die recent van een behoorlijk pittige revival geniet. Canzoniere Grecanico Salentino is de belangrijkste kracht in deze muzikale herleving. Met de nieuwe cd "Quaranta" vieren ze het veertigjarig bestaan van de (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
vrijdag 20 Maart 2015, 20:00, Molière

Jeong Ga Ak Hoe (Zuid-Korea)

Hedendaagse traditie

Zuid-Korea herbergt één van de best bewaarde geheimen van de wereldmuziek. Door traditionele muziekstijlen – en instrumenten met een hedendaagse blik te bekijken, ontstaat er een bijzondere bruisende en interessante muziekscène met groepen als Geomungo Factory, Su:m, Jambinai of Jeong Ga Ak Hoe. Sinds 2000 vertolken deze laatsten traditionele Koreaanse muziek en nieuwe composities voor traditionele instrumenten. Hun eclectische repertoire zit diep geworteld in het Koreaanse concept van “Johwa”, (...)

>> Meer Lezen

Vardan Hovanissian & Emre Gültekin (Armenië-Turkije-BE)

CD release Adana

Vardan Hovanissian (duduk, Armenië/B) en Emre Gültekin (saz, tanbur, Turkije/B) nemen samen plaats op het podium voor de release van hun eerste duo-CD onder het Muziekpublique label. Het project (...)

>> Meer Lezen

Een concert bij u thuis?

Living Room Music Festival 2015

Op zondag 3 mei 2015 vleit het Living Room Music Festival zich neer in de "Nest”wijk ( Boondaal-Macau) in Elsene. Het concept is eenvoudig : tien wijkbewoners openen de deuren van hun woonkamer om (...)

>> Meer Lezen

Folkviool

Aurélie Dorzée

Vanaf januari krijgen we een nieuwe lerares folkviool : Aurélie Dorzée (Aurelia, Trio Trad,...) Deze cursus zal zich in de eerste plaats richten op de techniek van het vioolspel (articulatie, (...)

>> Meer Lezen

Italiaanse zang

Morena Brindisi

Groepsles zang gebaseerd op het traditionele Italiaanse repertoire, geleid door Morena Brindisi.

>> Meer Lezen