Zoeken:

Nieuws

Muziekpublique Music & Dance Academy start in september!

Inschrijvingen vanaf 24 augustus 2015

De inschrijvingen voor het seizoen 2015-16 van de Music & Dance Academy zijn volop aan de gang. De meeste lessen gaan van start met een kennismakingssessie in de week van 22 september, waarbij je de leraar of lerares beter kan leren kennen en afspraken kan maken over het uurrooster. Klik op de detailpagina van een les uit ons ruime aanbod om meer te weten te komen over de les, de leraar, methodologie, prijs en kalender. Een aantal onmisbare lessen worden aan het aanbod toegevoegd dit (...)

>> Meer Lezen
vrijdag 25 September 2015, 20:00, Molière

Trio Nueva Colombia | TriOrganico (Mexico/B)

Festival Sonamos Latinoamérica

Het internationale festival Sonamos Latinoamérica zet al jaren de diversiteit van de latino muziek in de verf en komt nu voor het eerst naar ons land afgezakt. Al bijna dertig jaar vernieuwt het Trio Nueva Colombia de Colombiaanse Andesmuziek met een atypsiche bezetting van piano, tiple (Colombiaanse snaarinstrument) en contrabas. Onder leiding van de gelauwerde componist Germán Dario Pérez Salazar voorzien ze de traditionele Andesritmes van nieuwe melodieën en rijke harmonieën. De muzikanten (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 26 September 2015, 20:00, Molière

Ricardo Sandoval Trio (Venezuela/Colombia) | Pifano de Pife (Brazilië) + jam session ‘sonamos latinoamerica’

Festival Sonamos Latinoamérica

Het internationale festival Sonamos Latinoamérica zet al jaren de diversiteit van de latino muziek in de verf en komt nu voor het eerst naar ons land afgezakt. De Venezolaanse mandoline-meester Ricardo Sandoval specialiseert zich al jaren in de muziek van het grensgebied met Colombia, de muziek en de ritmes van de Llanos. Het Braziliaanse Pifano de pife heeft als missie om de lokale traditie van de bandas de pifano (pifano-bands) levendig te (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Muziekpublique op tournee

Hovanissian & Gültekin | Voxtra

Op het betoverende Festival d’Art de Huy, trappen twee Muziekpublique-projecten hun tournee af in België en Nederland. Maak kennis met de unieke projecten van het Turks-Armeense duo van Vardan Hovanissian & Emre Gültekin en de nieuwe zanggroep Voxtra, die zangtradities van 5 verschillende landen verenigt.

>> Meer Lezen

Chromatische accordeon uit Balkan (pianoklavier)

Aurel Budisteanu

Deze cursus chromatisch accordeon richt zich tot alle niveaus. De deelnemers leren spelen aan de hand van basistechnieken, verkennen verschillende aspecten van het instrument: melodieën, (...)

>> Meer Lezen

Flamenco Gitaar

Antonio Segura

De lessen De lessen gaan door in groep, zoals gebruikelijk is binnen de flamencotraditie. De leerlingen worden naargelang hun niveau in groepen ingedeeld (beginners tot gevorderden). Individuele (...)

>> Meer Lezen

Manouche Viool

Emilie de Halleux

In deze les manouche viool, gegeven door Emilie De Halleux, leer je je op een vrije manier uitdrukken op de viool.

>> Meer Lezen

Aurelia (B) - Taxidi (B)

Cd-voorstellingen

Twee cd-voorstellingen van het eigenzinnige label Homerecords onder de noemer folk zonder grenzen. Aurelia voorstellen hoeft nauwelijks nog. Aurélie Dorzée en Tom Theuns hebben zichzelf opnieuw (...)

>> Meer Lezen

Nieuwe CD "Adana" op het Muziekpublique label!

Vardan Hovanissian & Emre Gültekin (april 2015)

Met een volle zaal en een bijzonder enthousiast publiek hebben Vardan Hovanissian en Emre Gültekin de cd Adana (Muziekpublique 06) voorgesteld. Naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van (...)

>> Meer Lezen

Sluit je aan bij ons vrijwilligers-team

Onthaal, transport, vertalers, promoties...

Dat het Muziekpublique voor de wind gaat en we u opnieuw een schitterend concertprogramma kunnen aanbieden, hebben we in niet geringe mate te danken aan de hulp van talloze vrijwilligers. Elk (...)

>> Meer Lezen