Zoeken:

Nieuws

zaterdag 29 November 2014, 20:00, Molière

Kasse Mady Diabaté (Mali) | Aboubakar Traoré (Burkina Faso)

AfricAlive

Zanger Kasse Mady Diabaté heeft koninklijke status in de West-Afrikaanse muziekwereld. Voor dit zeldzame optreden wordt hij begeleid door beroemde Malinese musici onder wie Ballaké Sissoko, ook in Europa succesvol als virtuoos op de kora, de Afrikaanse harp. Deze intieme, akoestische groep werd gevormd op initiatief van Ballaké en de Franse cellist Vincent Segal, producer van Kasse Mady’s meest recente album Kiriké. De concertavond wordt geopend door de talentvolle kamela ngoni-speler Aboubakar (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
vrijdag 05 December 2014, 20:00, Molière

Chris Wood (Groot-Brittannië)

Veelvuldig folk award winnaar

Chris Wood, veelvoudig BBC2 Folk Award winnaar (en opnieuw genomineerd voor Best Original Song 2014), presenteert zijn vierde solo album ‘None the wiser’. Chris’ liefde voor de kleine dingen hebben hem tot één van de levendigste en pakkendste liedschrijvers in Engeland gemaakt. Het album is het resultaat van een toernee door 51 steden in de herfst van 2012, waarbij Chris ongemerkt zijn oor te luister legde in winkels en tearooms tot werfbureaus voor het leger en hotelsauna’s. Zo verzamelde hij (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 06 December 2014, 20:00, Molière

Noite de Fado: Carminho (Portugal)

Alma-tour

"The next big thing in fado", dat is volgens de kenners Carminho. Haar moeder, Teresa Siqueira, was een van de grote zangeressen van het genre en gaf haar het fadogevoel met de moedermelk mee. Haar eerste plaat, simpelweg ’Fado’, haalde platinum. De Portugese pers was unaniem lovend: Carminho hoorde thuis in de reeks van legendarische zangeressen als Amália, Mariza en Cristina Branco, iedereen (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 13 December 2014, 20:00, Molière

Ny Malagasy Orkestra (Madagascar)

Negenkoppige supergroep

Het Ny Malagasy Orkestra werd opgericht met de ambitie om die ongekende muzikale rijkdom van Madagaskar in één groep te tonen. Als een soort van nationaal orkest van Madagaskar, met zowel bekende musici als nieuwe talenten, werpen zij nieuw licht op het rijke en diverse muzikale erfgoed van het Afrikaanse eiland. Orkestleider is Justin Vali, virtuoos op het snaarinstrument valiha. Vali werkte eerder samen met Peter Gabriel of Kepa Junkera en is ondermeer te horen op het album The Red Shoes (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Tango Crash + Milonga

Let’s Art Argentina

In het kader van de Internationale Dag van de Migrant (18/12) zet vzw Sireas elk jaar een andere cultuur in de verf. Na Macedonië in 2012 en India vorig jaar, legt Sireas dit jaar de link met de (...)

>> Meer Lezen

Queimada : La Fille du Fermier, Claeys-Theuns-Dorzée, A Contrabanda

Bal folk

De queimada is de klassieker in onze programmatie. Tijdens deze folkbalavond staan ontmoeting en plezier voorop. Twee folkbals worden afgewisseld met de ceremonie van de Queimada (...)

>> Meer Lezen

Blinddoektest Hernan Reinaudo (Argentinië)

Van Atahualpa tot Mogil

Na een indrukwekkende passage samen met clarinettist Néstor Tomassini vorig jaar, komt de Argentijnse gitarist Hernan Reinaudo nu zijn eigen cd ’Kuko’ voorstellen. Met dat album presenteert hij elf (...)

>> ecouter playliste