Zoeken:

Nieuws

vrijdag 06 Februari 2015, 20:00, Molière

Maria Mazzotta & Redi Hasa (IT/ALB)

De Italiaanse Maria Mazzotta (zangeres bij Canzoniere Grecanico Salentino die op 18/3 hun nieuwe cd komen voorstellen bij Muziekpublique) en de Albanees Redi Hasa (cellist van Ludovico Einaudi) smeden een dialoog tussen stem en cello die de perfectie benadert.

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 07 Februari 2015, 14:00, Molière

Adesa (Ghana)

Familieconcert !

Eindelijk een familieconcert bij Muziekpublique met de Ghanese groep Adesa ! « Waarom verbergen spinnen zich graag in hoeken? Waarom eten krokodillen geen kippen en waarom zijn krokodillentranen geen echte tranen? Waarom vliegt de vogel Jabahee in de winter naar Afrika ? Waarom heeft de gier geen veren op hoofd en nek en wat ondernam koning Nana in het regenwoud om de verveling tegen te gaan? (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Een concert bij u thuis?

Living Room Music Festival 2015

Op zondag 3 mei 2015 vleit het Living Room Music Festival zich neer in de "Nest”wijk ( Boondaal-Macau) in Elsene. Het concept is eenvoudig : tien wijkbewoners openen de deuren van hun woonkamer om je er te laten mee genieten van een akoestisch wereldmuziekconcert. Als publiek stel je zelf je eigen parcours van drie concerten samen. Elke artiest of groep brengt per woonkamer drie concerten van telkens een half uur, onderbroken door een half uur pauze om van appartement of huis te (...)

>> Meer Lezen
zaterdag 07 Februari 2015, 20:00, Molière

Boubacar Traoré (Mali)

Cd-voorstelling "Mbalimaou"

"Na afloop van het concert stond hij alleen met een flesje cola in de hand, zodat ik naar hem toe durfde te lopen om een afspraak te maken. Ali Farka Touré, die net in Amerika een Grammy-award heeft gekregen voor de plaat die hij maakte met Ry Cooder, was er ook. Later zag ik hen samen naar buiten lopen. Farka droeg zijn gitaar - een teken van respect voor zijn oudere collega" (schrijfster Lieve Joris in "Mali (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Cheny Wa Gune (Mozambique)

Chopi Timbila Groove

Cheny Wa Gune komt uit een familie van verhalenvertellers uit Zavala op de zuidelijke oever van het kanaal van Mozambique. Hoewel hij opgroeide in de zeer levendige hoofdstad Maputo - zijn (...)

>> Meer Lezen

Sam Lee (UK)

Sam Lee bracht zijn debuutalbum “Ground Of Its Own” uit in 2012 en scoorde al onmiddellijk een nominatie voor de Britse ‘Mercury Music Prize’ (= prijs voor het Album van het Jaar van Britse of Ierse (...)

>> Meer Lezen

Queimada : Aurélien Claranbaux Solo | Shillelagh | A Contrabanda

Bal Folk

Samen elkaars culturele rijkdom delen via muziek en dans, dat is het motto van de Queimada, een traditionele dansavond waar ontmoeting en plezier centraal staan. Deze eerste queimada van het jaar (...)

>> Meer Lezen

Folkviool

Aurélie Dorzée

Vanaf januari krijgen we een nieuwe lerares folkviool : Aurélie Dorzée (Aurelia, Trio Trad,...) Deze cursus zal zich in de eerste plaats richten op de techniek van het vioolspel (articulatie, (...)

>> Meer Lezen

Italiaanse zang

Morena Brindisi

Groepsles zang gebaseerd op het traditionele Italiaanse repertoire, geleid door Morena Brindisi.

>> Meer Lezen