Zoeken:

Nieuws

vrijdag 24 Februari 2017, 20:00, Molière

Mokoomba (Zimbabwe)

The whispering of Victoria Falls

Mokoomba, bestaat uit zes talentvolle Zimbabwaanse musici. Hun hechte en opwindende klanken zijn een mix van Zuid-Afrikaanse melodieën, Afrobeat en West-Afrikaanse ritmes. De bandnaam is gekozen uit een diep respect voor de Zambezi rivier en voor de tomeloze energie die zij brengt in de cultuur en de muziek van de Tonga, een minderheid in Zimbabwe. De muziek combineert pop, soukous en salsa met een rijke mix van ritmes uit de Tonga cultuur en uit heel zuidelijk (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 25 Februari 2017, 19:00, Volkshuis St-Gillis

Queimada : KV Express (Cd-voorstelling ‘Zafon’) | A Contrabanda | Duo Brotto-Lopez

Bal Folk

Dit folkbal wordt er één om niet snel te vergeten met het duo Brotto-Lopez en KV Express en uiteraard de muzikale begeleiding van de bereiding van de Queimada door de Galicische doedelzakband A Contrabanda. De avond wordt voorafgegaan door een dansinitiatie.

>> Meer Lezen >> Tickets
vrijdag 10 Maart 2017, 20:00, Molière

Haig Yazdjian (Armenië/Griekenland)

Akoestisch Trio

Haig Yazdjian is Armeens van afkomst, groeide op in Syrië maar woont nu sinds meer dan 20 jaar in Griekenland. Pas nadat hij zijn roots had achtergelaten, ontdekte hij de bekorende kracht van de Oosterse muziek. Sindsdien wijdde Haig zich met bijzonder veel succes aan de oud, de Arabische luit. Als autodidact creëerde hij een aparte benadering van de Armeense en de Oosterse mediterrane muziek, met tradities uit het Midden-Oosten en hedendaagse (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Muziekpublique zoekt communicatiemedewerker

Job in de wereldmuziek

Muziekpublique is op zoek naar een halftijdse Communicatie- en promotiemedewerker (m/v). Om meer te weten over de vacature, vragen we u de onderstaande document te downloaden. Aarzel niet om deze vacature te verspreiden.

>> Meer Lezen

Een festival in je woonkamer

Living Room Music Festival

De 16de editie van het Living Room Music Festival gaat door op zondag 7 mei in Sint-Agatha Berchem! Zoals elk jaar, gaan we op speurtocht in een andere wijk naar de bewoners en hun woonkamers, (...)

>> Meer Lezen

Calabro 38 (Calabria, Italië) | Radio Cos (Galicia, Spanje)

Tamburinissimo!

Weinig instrumenten hebben een status die omgekeerd evenredig is met de rol die ze vertolken. De tamboerijn is ongetwijfeld één van de minst sexy instrumenten ter wereld. Nochtans vind je in (...)

>> Meer Lezen

De Buena Rama! ft. Joselito Fernandez y Soraya Clavijo

Noche de Flamenco

Miguel Sanchez presenta De Buena Rama! Met De Buena Rama! keert Sanchez terug naar de wortels van de flamenco met zang, gitaar, dans en percussie en het mag niet verwonderen dat Joselito (...)

>> Meer Lezen

Hovanissian-Gültekin in India

Udaipur World Music Festival en volgende concerten

Vardan Hovanissian en Emre Gültekin hebben het jaar ingezet in stijl, in het idylische kader van het Udaipur World Music Festival in India. Wil je Vardan Hovanissian & Emre Gültekin zelf aan (...)

>> Meer Lezen

Wij zijn genomineerd voor de Mixity Award !

Best Practice Award - Mixity

Muziekpublique is genomineerd in de categorie ’Best Practices’ voor de Mixity Awards. Met de MIXITY Awards worden de beste initiatieven rond diversiteit bekroond die op het vlak van (...)

>> Meer Lezen

Voxtra gaat internationaal

#4 op TWMC, Songlines en Vrije Geluiden

De ster van het uitzonderlijke zangproject Voxtra blijft rijzen... Sinds 3 maand is het album ’The Encounter of Vocal Heritage’ in de ’Transglobal World Music Chart’ genoteerd en in februari staat (...)

>> Meer Lezen