Nieuws - Muziekpublique Muziekpublique

Zoeken:

Nieuws

vrijdag 06 Mei 2016, 20:00, Molière

Du Bartas (F): cd-voorstelling Cinc

Occitaanse folk

Du Bartas is samen met Lo Cor de la Plana onze favoriete band uit Zuid-Frankrijk. De vijfkoppige groep staat voor een ‘Middellandse Zee-continent’ waar in de Languedoc de wind uit de Sahara waait en de klanken van de Afrikaanse blues meebrengt. Maar hun Occitaanse folk wordt ook volop beïnvloed door Marokkaanse klanken en feestelijke invloeden uit Kaapverdië en Brazilië. We zijn dan ook bijzonder blij dat Du Bartas zijn vijfde cd Cinc komt voorstellen. Terwijl de melodieën en ritmes uitnodigen (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Living Room Music Festival 2016

Het festival houdt halte in de Scheutwijk in Anderlecht (Metrohalte Jacques Brel)

De 14de editie van het Living Room Music Festival gaat op zondag 8 mei 2016 door in het hart van de Scheutwijk in Anderlecht. Het principe blijft hetzelfde : 10 wijkbewoners, 10 woonkamer, 10 concerten. Stel zelf je parcours van 3 concerten samen op onze website !

>> Meer Lezen
dinsdag 10 Mei 2016, 20:00, Molière

Baraji (Zuid-Korea)

Sjamanistische muziek

De Zuid-Koreaanse groep Baraji overdonderde op Womex met traditionele sjamanistische muziek, gespeeld op klassieke instrumenten zoals gayageum, haegum en daegum. Barajı inspireert zich op de Koreaanse sjamanistische cultuur. Daarbij gebruiken de acht muzikanten traditionele instrumenten, maar ook zang, dans en kostuums.

>> Meer Lezen >> Tickets
vrijdag 13 Mei 2016, 20:00, Molière

Refugees for Refugees

CD-lancering

Muziekpublique brengt een twintigtal virtuoze muzikanten samen, die gevlucht zijn uit Syrië, Irak, Afghanistan, Kazachstan, Tibet, … en uiteindelijk in België zijn beland. Zo willen we een ander geluid laten klinken dat hopelijk ook gehoord zal worden. Muzikanten die gevormd zijn aan de gerenommeerde conservatoria (Damascus, Baghdad, Aleppo) langs de zijderoute, naast volksmuzikanten. Allemaal beschikken ze over bakken talent. Met dit concert vieren we de lancering van een Muziekpublique-CD, (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Stagiairs gezocht

Productieassistent bij muzieklabel en coördinatie van het ‘Hide&Seek’ Festival

De stagiaire zal instaan voor twee opdrachten : Productieassistent bij het muzieklabel Coördinatie en communicatie van het « Hide&Seek Festival» dat zal plaatsvinden op emblematische (...)

>> Meer Lezen

Trovadotres

Cd-voorstelling Mundo Perdido

Onze gitaristen hebben iets met Zuiderse klanken. Na Karim Baggili en Quentin Dujardin, pakken nu ook Louis Henry met zijn Trovadotres met een mediterraan geïnspireerde cd uit. Ze begonnen ooit (...)

>> Meer Lezen

Dhrupad Night (India)

Sayeeduddin, Aneesduddin & Nafeesduddin Dagar, Bert Cornelis & Udhav Shinde

Dhrupad is de oudste vorm van Indiase klassieke muziek. De oorsprong ervan is het zingen van vedische verzen en mantras. Het is een sterk ontwikkelde kunstvorm met complexe en doorwrochte (...)

>> Meer Lezen

Kolchika (Georgië)

Eeuwenoude polyfonie en dans

Georgië, een klein land gelegen op het kruispunt tussen Oost en West, van de Kaukasus tot aan de zee, bevat een schat aan muzikale cultuur met een ongelooflijke diversiteit. Unesco heeft de (...)

>> Meer Lezen

Sluit je aan bij ons vrijwilligers-team

Onthaal, transport, vertalers, promoties...

Dat het Muziekpublique voor de wind gaat en we u opnieuw een schitterend concertprogramma kunnen aanbieden, hebben we in niet geringe mate te danken aan de hulp van talloze vrijwilligers. Elk (...)

>> Meer Lezen