Zoeken:

Nieuws

Living Room Music Festival 2015

Huiskamerconcerten

Het Living Room Music Festival is dit jaar aan zijn 13e editie toe en gaat door in de dynamische “Nest”-wijk in Elsene. Tien wijkbewoners openen de deuren van hun woonkamer om je te laten mee genieten van akoestische wereldmuziekconcerten. Als publiek stel je zelf je eigen parcours van drie concerten samen. Elke artiest of groep brengt per woonkamer drie concerten van telkens een half uur, onderbroken door een half uur pauze zodat je de tijd hebt om van appartement of huis te (...)

>> Meer Lezen
woensdag 06 Mei 2015, 20:00, Molière

Lau (UK) + Folkbalensemble

Cd-voorstelling ‘The Bell That Never Rang’

Lau wordt gelauwerd als het muzikaal meest avontuurlijke trio in Britse folk en won ondertussen maar liefst vier keer de BBC Folk Award voor ‘Best Band’. Kris Drever (zang, gitaar), Martin Green (accordeon) en Aidan O’Rourke (viool) zijn alle drie briljante muzikanten (O’Rourke won op de recentste BBC Folk Awards 2014 de award voor ‘Best Musician’). Het is de synergie die ze samen creëren die hun muziek zo karakteristiek maakt en die ze ook op hun nieuwe album (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
vrijdag 08 Mei 2015, 20:00, Molière

Irish Night

Kieran Fahy, Gerry Murray, Patrick van Uffelen, Ronnie Bracke, Oisin Dillon, Jan Thoelen, Michael Horgan, Simon Donnelly

Naar aanleiding van het boek ‘La Musique irlandaise’ (Fayard 2015) vroegen we zijn auteur, Etienne Bours, een concertavond samen te stellen met het kruim van de Ierse folk-muzikanten in ons land. Tijdens deze Irish Night wordt de sfeer van de jamsessies gecreëerd zoals je ze kan meemaken in de pubs op het groene eiland met energieke tunes en bewogen songs. Op viool, uilleann pipes, fluit, tin whistle, bodhran, accordeon, gitaar, bouzouki en zang nemen de acht muzikanten ons mee naar dé (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
woensdag 13 Mei 2015, 20:30, Molière

Caçamba (Brazilië)

Cd-voorstelling « Batendo Cancelas »

Op hun tweede album ‘Batendo Cancelas’ pakt het Braziliaanse quartet Caçamba uit met een vertrouwd, maar volledig gerijpt recept : eigen nummers geïnspireerd op Braziliaanse ritmes, vol jazzimprovisatie en met verzorgde arrangementen en contrapunt. De instrumentale groep werd genoemd werd naar een emmer om vers water te halen aan de bron In Brazilië heeft het woord “ Caçamba” overigens nog een andere betekenis, die van een grote metalen container waarin bouwmateriaal wordt gedumpt om te recycleren. (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Nieuwe CD "Adana" op het Muziekpublique label!

Vardan Hovanissian & Emre Gültekin (april 2015)

Met een volle zaal en een bijzonder enthousiast publiek hebben Vardan Hovanissian en Emre Gültekin de cd Adana (Muziekpublique 06) voorgesteld. Naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van (...)

>> Meer Lezen

Vacatures - Muziekpublique werft aan !

Twee jobs in de wereldmuziek

Muziekpublique is op zoek naar twee nieuwe medewerkers (m/v). Ben je gepassionneerd door folk en wereldmuziek, dan zijn deze vacatures misschien iets voor u. We zijn op zoek naar een medewerkers (...)

>> Meer Lezen

Triakel (Zweden)

Skandinavisch juweeltje

Hoeveel groepen beginnen als goed voornemen voor het nieuwe jaar, bestaan twintig jaar later nog en touren de hele wereld rond ? Harmonium-speler Janne Strömstedt en Hoven Droven violist (...)

>> Meer Lezen

Queimada: Bruno Letron-Franck Fagon (FR), Annie Ebrel & Yannick Dabo (Bretagne), A Contrabanda

Folkbal

Deze laatste queimada van het seizoen maakt zijn naam van Keltisch folkbal meer dan waar met het Bretoense kan ha diskan-duo Annie Ebrel en Yannick Dabo, de Galicische doedelzakband A Contrabanda (...)

>> Meer Lezen

Sluit je aan bij ons vrijwilligers-team

Onthaal, transport, vertalers, promoties...

Dat het Muziekpublique voor de wind gaat en we u opnieuw een schitterend concertprogramma kunnen aanbieden, hebben we in niet geringe mate te danken aan de hulp van talloze vrijwilligers. Elk (...)

>> Meer Lezen

Saz, Baglama

Emre Gültekin

Cursus: De saz is de naam die gebruikt wordt om de familie van de langhalsluit aan te duiden waartoe"cura" "divan" en "baglama" behoren. Deze snaarinstrumenten worden gebruikt in de traditionele (...)

>> Meer Lezen