Nieuws - Muziekpublique Muziekpublique
Zoeken:

Nieuws

maandag 22 Augustus 2016, 10:00,

Hide & Seek Festival !

22->28 augustus 2016 : Wereldmuziek op ongewone plekken

Beleef een unieke combinatie van traditionele wereldmuziek concerten in enkele van de meest verrassende en symbolische plaatsen van Brussel: het Atomium, de ondergrondse straat Coudenberg, een oude tram, de wachtzaal van de koning in het Centraal Station, het archief van Brussel,... Tijdens één week kunt u ofwel een optreden meemaken in één van deze locaties of een rondleiding met muzikale tussenstops in andere onverwachte plaatsen. Vertrouw Muziekpublique voor een spetterende muzikale line-up (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 27 Augustus 2016, 14:00, Zolder van het Begijnhofkerk

Ananta Roosens & guests (Uruguay/be) | Hide & Seek

concert op zolder Begijnhofkerk & rondleiding in Pacheco, Vlierwijk, Begijnhof

Nadat een zware brand in 2001 de zolder volledig verwoestte, werd hij identiek gereconstrueerd. De klim van honderd treden loont zeker de moeite als u daarna terechtkomt in een oase van rust. In het verlengde van haar project “La Sieste du Dromadaire”, brengt Ananta Roosens op viool haar unieke tangocomposities, op het kruispunt van Argentijnse traditie en Afrikaanse percussie. Ze wordt begeleid door celliste Annemie Osborne en de Uruguayaan Fausto Valerón op marimba. Een Brukselgids laat u (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zaterdag 27 Augustus 2016, 20:00, Solvay Bibliotheek

Mola Sylla, Bao Sissoko, Wouter Vandenabeele (Senegal/Be) | Hide & Seek

Concert in de Solvay Bibliotheek

De Solvay Bibliotheek in het Leopoldpark in de Europese wijk, is het gedroomde kader voor een concert. Achter haar sobere, klassieke gevel schuilt een rijk decor van kostbaar hout, mozaïeken en gebrandschilderde glasramen en een uitstekende akoestiek. Mola Sylla is een Senegalese grootheid op vlak van zang. Deze Griot zal de akoestiek perfect benutten met zijn adembenemende stem. Samen met de kora (afrikaanse harp) van Bao Sissoko en de virtuoze violist Wouter Vandenabeele vormen zij een (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
zondag 28 Augustus 2016, 11:00, Het Horta-Lambeaux tempeltje van De Menselijke Driften

Boi Akih (Indonesië/Nederland) | Hide & Seek

concert in de Tempel van De Menselijke Driften + rondleiding: Jubelpark

In het hart van het Jubelpark ontwierp Victor Horta in 1890 een tempel voor het monumentale witmarmeren reliëf ‘De menselijke driften’ van de Antwerpse beeldhouwer Jef Lambeaux. Het reliëf werd lang als immoreel beschouwd en was het niet toegankelijk voor het publiek. Dankzij de Koninklijke musea voor kunst en geschiedenis kunnen we het monument vandaag bezoeken en gaat dit gepaard met een concert en rondleiding door het park. De organische en passionele muziek van het duo Boi Akih past als (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

Schooljaar 2016-17 komt eraan

Ontdek ons aanbod en schrijf je in vanaf 22 augustus

Vanaf 22 augustus kan je je alweer inschrijven voor de meest uiteenlopende muziek- en danslessen. Wekelijks krijg je les van muzikanten die behoren tot de top van de Brusselse wereldmuziek- en (...)

>> Meer Lezen

Folkbal Ensemble

Jonas Malfliet & Rebecca Van Bogaert

Welkom bij het folkbalensemble ! In dit ensemble leer je melodiëen uit het dansbare folkrepertoire: scottisch, mazurka, bourrée, reel, wals, forró, polska, … Daarbij bekijken we de swing, (...)

>> Meer Lezen

Antonio Zambujo (Portugal)

Noite de Fado

Fluweelzacht, veelzijdig en met grote zeggingskracht: dat is de stem van de Portugese zanger en componist António Zambujo. Zijn nostalgische stemgeluid raakt toehoorders recht in het hart. Hij (...)

>> Meer Lezen

Bandoneon

Gerardo Agnese

De cursus bandoneon richt zich op de studie van de techniek op het instrument en op het toepassen daarvan op de tangomuziek (traditioneel en modern). Zo analyseren we de eigenheden van de tango: (...)

>> Meer Lezen

Refugees for Refugees 1 in Transglobal World Music Charts juli en augustus

En op 10 in de World Music Charts Europe

De cd ’Amerli’ van Refugees for Refugees staat voor de tweede maand op rij nummer één in de Transglobal World Music Charts. Deze lijst wordt samengesteld door gespecialiseerde (...)

>> Meer Lezen

Op zoek naar vrijwilligers

Onthaal artiesten en publiek Hide & Seek Festival,...

Heb je je ooit afgevraagd hoe het mogelijk is dat Muziekpublique met een heel klein vast team zo veel activiteiten (concerten, muziekacademie, muzieklabel en management) kan aanbienden ? Dat kan (...)

>> Meer Lezen