Zoeken:

Nieuws

zaterdag 19 April 2014, 20:00, Molière

Pascuala Ilabaca y Fauna (Chili)

Busco Paraiso

Deze jongedame uit Valparaíso is één van Chili ’s meest veelbelovende muzikanten. Gewapend met haar accordeon en meeslepende stem klinkt ze tegelijk melancholisch en vreugdevol. Ze combineert de traditionele Chileense muziek met inheemse Andesklanken en invloeden uit jazz en andere populaire muziek. Samen met Fauna verkent Pascuala Ilabaca de Chileense ritmes als trotes, cuecas, of cumbia, verrijkt met aanstekelijke (...)

>> Meer Lezen >> Tickets
woensdag 16 April 2014, 12:30, Molière

Timothée Le Net & Martin Chapron (F)

Broodje Brussel

Beïnvloed door verscheidene muziekstijlen creëren Timothée Le Net en Martin Chapron een bijzonder muzikaal universum. Gewapend met virtuoze snaren (bouzouki, gitaar), die nu eens verleidelijk, dan weer krachtig klinken en een accordeon die melodieus uitwaait voorbij de eigen roots, staan ze voor een eerlijke folk zoals we ze het liefste hebben. Met niets in de mouwen dan een uitzonderlijke muzikaliteit, verleidt het duo ons met melancholische, intimistische nummers, afgewisseld met ritmische (...)

>> Meer Lezen

Living Room Music Festival 2014

Huiskamerconcerten

De twaalfde editie van het Living Room Music Festival gaat door in de dynamische Scepterwijk in Elsene. Dit festival stelt tien folk- en wereldmuziekconcerten voor in evenveel woonkamers. Het principe is eenvoudig: je bepaalt zelf je parcours van drie concerten. Stap dus uit je culturele comfort zone en neem een duik in het onbekende. Elke artiest (of groep) brengt per woonkamer drie concerten van dertig minuten met telkens een pauze van 30 minuten. Intussen ga je naar een ander (...)

>> Meer Lezen
vrijdag 09 Mei 2014, 20:00, Molière

BKO Quintet (Mali)

Ibrahima Sarr, Fassara Sacko,...

Met een hedendaagse traditionele sound brengen deze vijf ervaren artiesten verschillende stijlen uit Mali samen. Ze verenigen zowel de typsiche griot-muziek uit het Mandingo land, begeleid op de djeli ngoni luit, met de zuidelijke stijl van de Wassolou-jagers, die gekleurd wordt op de donso ngoni, een zessnarige harp. Ibrahima Sarr is bekend als een van de grootste meesters van de djembe. In zijn internationale carrière heeft hij met Afrikaanse sterren gewerkt zoals de diva’s Oumou Sangare en (...)

>> Meer Lezen >> Tickets

BKO Quintet (Mali)

Ibrahima Sarr, Fassara Sacko,...

Met een hedendaagse traditionele sound brengen deze vijf ervaren artiesten verschillende stijlen uit Mali samen. Ze verenigen zowel de typsiche griot-muziek uit het Mandingo land, begeleid op de (...)

>> Meer Lezen

Saz-festival

Perikles Papapetropoulos, Engin Arslan, Ozan Meftuni, Ertan Tekin, Talipler Ensemble, Vardan Hovanissian, Elias Bachoura, Lütfü Gültekin,...

Voor de eerste keer wordt in Brussel een evenement gewijd aan de saz dat verscheidene briljante vertegenwoordigers van de langshalsluit uit Turkije samenbrengt. Het festival nodigt artiesten uit (...)

>> Meer Lezen

Sergey Starostin & Marian Kaldararu (RU) | Balkan Khans (BULG)

East Block Sounds

Vijfentwintig jaar geleden begon het Oostblok geleidelijk aan uit elkaar te vallen. Reden genoeg voor ons om eens een kijkje hoe men er tegenwoordig met de rijke, muzikale tradities omgaat. (...)

>> Meer Lezen

Stagevoorstel

Opvolging en ontwikkeling projecten/cd-label

In 2014 starten we met een aantal nieuwe muzikale projecten, ondermeer de voorbereiding van nieuwe CD’s op het Muziekpublique label. Ter ondersteuning zoeken we een stagiaire voor onder meer (...)

>> Meer Lezen